Şimdi Ara

excel'de şartlı sayma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde uzun bir Liste var arkadaşlar şimdi bu listede doğum tarihleri var ben bu listede ilk baharda doğanların sayisini nasıl bulurum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ShinoLexTazy S kullanıcısına yanıt
    yeni bir sütun ekleyip, örneğin doğum tarihleri C2 hücresinden başlıyor ise, yeni eklediğin sütuna tıklayıp =AY(C2) yazarsın ve tüm tarihlerin olduğu sütuna bunu uygularsın.
    sonra da bu ay sütununa filtre uygulayıp, istediğiniz ayları seçersiniz.

Ömer BAĞCI
    vidoport.comA'dan Z'ye Excel Eğitimleri
     excel'de şartlı sayma

• Doğum tarihleri p2:p41 aralığı diyelim ben o sütununa ay(p2) yazdım ayı çektim 8 buldu diyelim altta =eğersay(o2:o41;">7") yazınca olmuyor o =ay komutu ile yazdım diye olmuyor rakam verince oluyor ama bu sefer tablo güncellenmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın excel ustadları bir düğün davetli listesi hazırlamaya çalışyorum ancak işin içinden çıkamadığım bir nokta var paylaştığım formülle istediğimi elde edemedim amacım isimlerin yanlarındaki katılım sütunundakı evet hayırlara göre bir yanındaki kişinin kaç kişi katılacağı sayısını toplatmak yani listede belki 250 kişi var ama bu birey kişilerin yanlarında bir de kaç kişi katılacakları yazıyor bu durumda eğer kişinin katılım koşulu evet ise bir yanındaki sayıyı toplam katılım sayısına dahil etsin eğer koşul hayır ise yine aynı sayıyı toplam katılım sayısından çıkarsın mümkün ise yardımcı olursanız çok sevinirim kendi imkanlarımla elde edebildiğim formül bu =EĞER(tblDavetler[KATILIM];evet;TOPLA(tblDavetler[KONUK]))
    Bu mesaja eklenen görseller:

excel'de şartlı sayma excel'de şartlı sayma excel'de şartlı sayma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• toral kullanıcısına yanıt
    Selam Toral Kardeş,

Öncelikle evlenecek kişilere mutluluklar diliyorum. Hayırlı, uğurlu ve mutlu olsun... Formülü listede 1000 kişi üzerinden yaptım. Daha fazla ise sen arttırırsın bu adedi :)))

Toplam katılacak kişi adedini şu formül ile hesaplatabilirsin :
    =SUMIF(G8:H1000;"EVET";H8:H1000)+SUMIF(G8:H1000;"EVET")

Katılmayacakların sayısı ise ;
    =SUMIF(G8:H1000;"HAYIR")

Benim anlamadığım kısım şu; toplam gelecek kişi sayısını öğrenmek istemiyor musun sen ? Eğer öyle ise gelmeyecekleri neden hesaplıyorsun ki ? Yukarıda sana yazdığım katılacaklar formülü = toplam düğüne gelecek kişi sayısıdır zaten... Gelmeyecekleri boş ver. Hatta hayatınızdan silin onları :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasolet -- 11 Ağustos 2016; 16:57:50 >
  • Sevgili arkadaşım çok güldüm önerine katılıyorum ilgine de çok teşekkür ederim öncelikle emeğine sağlık geç cevap yazdığım için de özür dilerim tüm gün bu işe koşturuyorum.konuya gelince bunu evet hayır yapıp sayıları ekleyip veya çıkartırken kolaylık olması bakımından düşünmüştüm yani gelecek olan şahısın yanında evet var ya katılım sayısı olarak da mesela 5 kişi gelicez demiş bu arkadaş ama bir şekilde bir aksilik oldu ve biz gelemicez dediğinde ben onun evetini hayır yaptığımda o 5 kişiyi toplam sayıdan düşsün istemiştim amacım buydu sağolsun çok sevdiğim bir dosyuma da danışmıştım o tamamen sizin fikriniz üzerinden gitmiş zaten gelmiyecek kimse yok onun excelinde

• Bu arada ilgililerden özür diliyorum tabletten farketmemişim aynı resmi 3 kere yüklemişim hakkınızı helal edin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel’de Yaş Hesaplama
    2 yıl önce açıldı
    Excel de aynı harfleri silme
    10 yıl önce açıldı
    Excel De ilgili Hücreye Gitme
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.