Şimdi Ara

Excalibur ömrü kaç yıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper excalibur laptoplarinin ortalama ömrü kaç yıl oluyor genelde çok ağır oyun oynanmazsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Excalibur laptop kullanıyorum. Teknoloji ürünlerinin ömrünü kullanıcı belirler. 2 senede çöp edilen bilgisayarlar da vardır, 10-15 sene kullanılan, çalışabilen bilgisayarlar da vardır. Yani bu sorunun net bir cevabını bulamazsın. Excalibur yeni serilerinde düşük güçlü adaptör veriyor ve bilgisayarı kısıtlı bir şekilde kullanmana neden oluyor. O yüzden almanı önermem. Ben 3 yıl önce aldım, hala daha sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

bataryayı hep şarjda mı kullanıyorsun ve 3 yıl içinde batarya değiştirdin mi?

Bataryayı evde olduğum sürece hep şarjda kullanıyorum; 2-3 haftada bir bataryada kullanıyorum. Yaklaşık üç yıllık kullanımda orijinal bataryanın kalan ömrü %87. Dediğim gibi fabrikasyon bir sorun yoksa ve düzgün kullanılırsa yıllarca sorunsuz kullanırsın.

diyelimki 4yıl sonra fılan bıttı omru orjınal excalıbur bataryası alırsam aynı performansı verır mı 1700tl filan suan fiyatı

Orijinal bataryası ise aynı performansı verecektir. Eğer servis satış yapıyorsa servisten almak daha iyi olacaktır. Fakat çoğu servis parça satışı yapmak yerine bilgisayarı getirin biz takalım diyebiliyor. Bilgisayarı almaya hazırlanıyorsan dediğim gibi yeni nesillerde güç sıkıntıları var. Sanki son nesil değil de 3 yıllık bir bilgisayar performansı verecektir.

3 yıl önceki bileşenler 120W adaptör ile çalışmaya müsaitken casper şimdiki son nesillere de 120W adaptör veriyor ve sorun adaptör değiştirmeyle de düzelmeyebilir. İşlemci ve ekran kartı kullanımdayken ihtiyacı olan güç 120W'tan fazla iken panel ve anakart üzerindeki bileşenleri de hesaba katarsak diğer markalar gibi en az 200W adaptör ihtiyacı var bu bilgisayarın. Anakart üzerindeki kompanentler 120W adaptöre göre dizayn edilmişse yüksek adaptör de sorunu çözmeyecektir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.