Şimdi Ara

EWWET COLT YAKIT ORTALAMALARINIZI GÖRELİM (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: hilmi_B

şehir içi ortalamam 7.5-8lt arasında
    şehirdışı 120 ile giderken 6.4 ama rekorum 4.9(edirne istanbul otobanında ve 80-90 ile)

araç 1.5 amt

5.5'tan aşağı inemedim ben gerçi oda klima açıkkendi. bide balıkesir istannbul arasıydı. tepeler aşıp iniyorum habire yolda. ortalama hızım aynı olmasına rağmen yokuş çıkarken motora fazla yükleniyorum tabi
  • edirne istanbul otobanıda sürekli uzun inişler ve çıkışlardan oluşuyo ama yol müsait pek kalabalık değil rahatça gidiliyo.normalde o hızlarda gitmem ama uykulu olduğumdan hızlı gitmek istememiştim ve bu ortalama çıktı 200 km nin sonunda

Orjinalden alıntı: _opeth

quote:

Orjinalden alıntı: hilmi_B

şehir içi ortalamam 7.5-8lt arasında
    şehirdışı 120 ile giderken 6.4 ama rekorum 4.9(edirne istanbul otobanında ve 80-90 ile)

araç 1.5 amt

5.5'tan aşağı inemedim ben gerçi oda klima açıkkendi. bide balıkesir istannbul arasıydı. tepeler aşıp iniyorum habire yolda. ortalama hızım aynı olmasına rağmen yokuş çıkarken motora fazla yükleniyorum tabi

Sen hızlı gidiyorsun dostum. 80-90 keser mi seni

Ayrıca esinti çok etkiliyor. Bu yüzden örneğin ben E-5'te E-6'dan az ortalama yapabiliyorum yol açıkken. (E-6 çok esintili). Bir de E-5'in asfaltı da E-6 gibi olsa heralde bedavaya gidicez.

Yazın rüzgarsız havada hep beraber daha iyi değerler yakalarız.

• Bugün akşam üzeri 19:15'te Boğaziçi Üni. kampüsünden çıktım. İstikamet E-6 üzerinden, basın ekspress ve çobançeşme idi. Tamı tamına 30 km'lik yol.

Yolda üzün süre 4.1 lt ortalama ile gittikten sonra bir ara 4.0 gördüm. Son 3-4 km'nin şehir içinde geçmesi dolayısıyla 4.1 lt ortalama ile yolu tamamladım.

Araba LPG'li olduğundan 4.1lt benzine karşılık 4.5 lt gaz yakacaktır. (%10 oranı aylardır yaptığım ölçümler ile sabittir). Ben de gazı Cumartesi akşamı 1.48'den aldığıma göre, kuruş hesabını meraklıları yapabilirler:

1.48x4.5=6.66 kr çıkıyor :)))

Artık rakibim dizel değil, motorsiklet diyorum :)))

Hızım bir ara 90 olmakla brlikte genellikle 70-80 civarında seyretmiştir. Rüzgar ise ya hiç yoktu ya da arkamdan esiyordu çünkü neredeyse yolun yarısını vites boşta gittim

Bu arada 10dk. boyunca 4.1 ile gittiğimin resimlerini çekmiştim ama hava aydınlık ve telefon dandik olduğundan çıkmamış. Neyse, zaten haftaya bir daha yaparım aynısını zararı yok

• senin tersini de ben yaptım twingofanclub'ın yaptığı organizasyondan çıktık. yol kötü olduğundan yavaş yavaş gittik asfalta çıkıncada önümdeki konvoy 80 ilerlediğinden bende o civarlarda seyrettim. ortalamam 5.1'e kadar indi. yeniçağa gişelerinden teme çıktım yer yer 100 arada rollingler filan 6.5'a çıktı. 30km sonra benim uzun yolum var bu hizda ben gidemem diyip konvoydan çıktım. izmite kadar bolu tüneli hariç 160-180 arası gittim ortalamam 8 lt'ye çıktı. sonra izmitten balıkesire 100le gittim 7.3'e kadar indi bursa transit yolda bastım 7.6'ya çıktı. eve gediğimde ortalamam 7.1'di. yaklaşık 470 km yol vardı. bide bursaya varmadan yol çalışması vardı. dur kalk filan olay bu oldu.

Bu haftanın genel ortalaması için yine 6'dan az hedefliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.