Şimdi Ara

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
1
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: antonidas
    evrim konusunda gereksiz yere tartışılıyor, bırakın insanlar neye inanmak istiyorsa ona inansın.zamanla ve bilimdeki ilerleme ile insanın ortaya çıkış gizemi çözülecektir.
    Benim esas düşüncem: insan esneyince ne olduğunu bilim şu an bilmiyor.yani bilim her zaman değişebilir, şu an kabul edilen bilimsel doğrulara körü körüne inanmayın.
    Evrim teorisini de yabana atmayın.insan nasıl ortaya çıktığını illa ki araştıracak. Çalışa çalışa teoriler gelişecek ve en doğru olan bulunacak.
    Özetle aşırı uçlara kaçmayın.

Evrim'in inanmakla hiçbir ilgisi yoktur. Evrim toplam bilimsel bilgilerimiz kapsamında canlılığı, nereden gelip nerelere gittiğimizi açıklayan, birbirinden farklı birçok bilim dalı tarafından da onaylanan, Bilimsel olarak kabul gören teoridir.
    " bırakın insanlar neye inanmak istiyorsa ona inansın " denilmesini anlayamadım. Bilirsiniz ki bilimler inançlarla yürümezler. Ve Evrim başlığı altında görebildiğim kadarıyla Evrim'i savunanlar " gelin burada yeni bir din bir inanç var eskisini boşverin yenisine tapın, artık bu inancınız olsun " gibi bir çağrıda bulunmuyorlar!
    Ama bu konuya tam bir bilgisizlikle girip, inançları temelinde ilkel bir şekilde Evrime saldıranlar tamda bunu yapmaya çalıştıklarından dolayı tepki görüyorlar.
    Sanırım çağrınız biraz yanlış yöne gitmiş!
    Ek: İlave edeyim, yalnızca Evrim değil tüm bir bilimsel düşünce saldırı altında Evrim kapsamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 24 Mart 2011; 19:25:17 >

• Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

İmamdan başbakan olunca sesiniz çıkmıyor ama değil mi? yazık size...

bilim adına atıp tutma diye buna derim. arapçayı ne kadar biliyorsun da kur anı kerim hakkında yorum yapıyorsun. kulaktan duyma bilgilerle kalkmış bide yorum yapıyor. yorum yapacağın alanda önce uzman olman lazım.1400 yıldır milyonlarca kişi tarafından okunan ve okunmaktan hiç bıkılmayan (günde 40 defa en sevdiğin şiiri oku bakalım nasıl bıkkınlık verir) şu ana kadar hiç bir yanlışı ortaya çıkarılamayan , üzerinde 'icazet mührü' bulunan ki bu terimi araştır. binlerce tefsir yapılan bir kitap a haşa basit deyip bilimden bahsetmek çocukça bir hezeyan... (kuran ı kerim sadece senin gibi üstün zekalılara değil tüm insanlığa gelmiştir. insanların çoğuda herkes bilir ki avam dır. )

not:burada laf sokmak değil maksadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalabıyıkRocky -- 3 Mayıs 2011; 17:08:23 >

• hehe.gün geçmiyorki bir evrim konusu açılmasın.yoo ben girmeyeceğim mevzuya sadece dawkins amcanın söylediklerinden birşey geldi aklıma.şimdi hayatın kaynağı hakkında (teori belki var ama) en ufak bir fikrimiz yok demiş.ama evrimi hepimiz sular seller gibi biliyoruz.işte efendim bu oldu bu oldu olurken ben ordaydım harbiden gördüm fasa fiso falan...size de garip gelmiyormu bu durum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Arkadaş sen mühendismisin? Senden ancak kaldırım mühendisi olur.

Zaten bütün evrimcilerin ana dayanağı şu yazındaki çok uzun zamanda herşey mümkündür fikri. Zamanla hiçbirşeyin oluşamayacağını, aksine bozulacağını anlasanız zaten diğer bütün teorileriniz anında çöker değil mi? O yüzden buna sıkı sıkıya bağlısınız. Ve o yüzden doğal seçilim gibi evrimle çelişen bir fikri teorinizin dayanağı olarak kabul ediyorsunuz.

Neymiş, yeterli zaman verilirse maymun shakespere in eserlerini yazarmış! E sen her doğru sembolü kenara ayırıp onun üzerine inşa edersen yazar tabi. Misal ben programcılık ile uğraşan biri olarak bu rastgele! teknikle istediğin eseri birkaç saat içinde programa yazdırabilirim. Fakat unuttuğunuz birşeyler var. Gelişme gösteren bir evrimin olması için doğru halkanın (evrimi zincirin halkaları farzettim) gelme ihtimali daktilo tuşlarındaki gibi 29/1 değildir. Ve çok daha önemlisi bir halka, üzerine başka bir doğru halkanın eklenmesi için beklemez(, zamanla dağılıp gider. Bu yüzden teoriniz asla bir kum yığınından daha düzenli birşey oluşturamaz. Bunu bildiğiniz için ortaya doğal seçilim denen yapay bir bilinç attınız. Hani tanrı yok ama bu var hesabı, yersen! Bu doğal! seçilim, yerinden kıpırdamaması için halkayı tutuyor, ta ki doğru halka gelene kadar değil mi? Ha ha ha, güzel hikayeler...

İçimde tutamayarak haykırmak istiyorum ki diğerlerine diyecek birşeyim yok ama sen evrimci özentisinden başka birşey değilsin. Tabi olduğun inanca kendini yakıştıramamış, kraldan çok kralcı olmuş, savunduğun şeyi kabul ettiğin ve anladığın için değil, sadece öyle olması gerektiğini düşündüğün için savunmaya çalışan iki arada bir derede kalmış sağa sola saldıran acizin tekisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://resim.donanimhaber.com/m_45222582/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45631345
    quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Her kaplanın postundaki ve yanaklarındaki çizgiler ile kaşları, insanların parmak izleri gibidir. Nasıl parmak izi her kişide farklı şekillere sahipse ve ayırt edici oluyorsa aynı şekilde kaplanlardaki çizgiler de sadece tek bir tanesine özeldir.

Evrim Çıkmazında:'Sudan karaya geçiş'

Carmanja coşmuş yine Ama aklıma takıldı. Bu kaplanların çizgileri niye birbirine benzemiyor.

Mayoz bölünme.

quote:

Orijinalden alıntı: nedamed

Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

bilim adına atıp tutma diye buna derim. arapçayı ne kadar biliyorsun da kur anı kerim hakkında yorum yapıyorsun. kulaktan duyma bilgilerle kalkmış bide yorum yapıyor. yorum yapacağın alanda önce uzman olman lazım.1400 yıldır milyonlarca kişi tarafından okunan ve okunmaktan hiç bıkılmayan (günde 40 defa en sevdiğin şiiri oku bakalım nasıl bıkkınlık verir) şu ana kadar hiç bir yanlışı ortaya çıkarılamayan , üzerinde 'icazet mührü' bulunan ki bu terimi araştır. binlerce tefsir yapılan bir kitap a haşa basit deyip bilimden bahsetmek çocukça bir hezeyan... (kuran ı kerim sadece senin gibi üstün zekalılara değil tüm insanlığa gelmiştir. insanların çoğuda herkes bilir ki avam dır. )

Kuran'da yazanların hiçbirinin aksinin kanıtlanamamasının sebebi yazanların bilimsel olmamasıdır. Bilim de daha o kadar ilerlemedi. Emin olun 50-100 yıl içerisinde (önü kesilmezse çalışmaların) bunların aksi kanıtlanacak ve eğer ben yaşarsam diyeceğim ki, ben bunlara 50 yıl önce de inanmıyordum. Aksinin kanıtlanamama mevzusuna gelirsek. Peki senhttp://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster bunun aksinin kanıtlayabilir misin ? Ben ortaya bilimin henüz araştırmadığı herhangi bir iddia atsam onun da aksini kanıtlayamazsın.

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

@Ahm3tt

Deneyi nasıl anlamadın, maymun yerine rastgele tuşlara basan bilgisayar programı kullanılmış ve 43. nesilde cümleyi doğru şekilde yazmış, shakespere'in bütün eserlerini de yazabilir eğer yeterli zaman verilirse...

Sen deneyin dolayısıyla evrimin işleyiş tarzını anlamamışsın, mesela senin nick ismini yazmaya çalışalım, sürekli rastgele 6 harfe basarak bunu yazmak dediğin gibi çok zor, ama bir harf işe yaradığı zaman bu kalıyor, diğerleri değişiyor, unutma evrimin milyonlarca yılı vardı, deneyi bir daha incelersen anlarsın...

Zaten bütün evrimcilerin ana dayanağı şu yazındaki çok uzun zamanda herşey mümkündür fikri. Zamanla hiçbirşeyin oluşamayacağını, aksine bozulacağını anlasanız zaten diğer bütün teorileriniz anında çöker değil mi? O yüzden buna sıkı sıkıya bağlısınız. Ve o yüzden doğal seçilim gibi evrimle çelişen bir fikri teorinizin dayanağı olarak kabul ediyorsunuz.

Neymiş, yeterli zaman verilirse maymun shakespere in eserlerini yazarmış! E sen her doğru sembolü kenara ayırıp onun üzerine inşa edersen yazar tabi. Misal ben programcılık ile uğraşan biri olarak bu rastgele! teknikle istediğin eseri birkaç saat içinde programa yazdırabilirim. Fakat unuttuğunuz birşeyler var. Gelişme gösteren bir evrimin olması için doğru halkanın (evrimi zincirin halkaları farzettim) gelme ihtimali daktilo tuşlarındaki gibi 29/1 değildir. Ve çok daha önemlisi bir halka, üzerine başka bir doğru halkanın eklenmesi için beklemez(, zamanla dağılıp gider. Bu yüzden teoriniz asla bir kum yığınından daha düzenli birşey oluşturamaz. Bunu bildiğiniz için ortaya doğal seçilim denen yapay bir bilinç attınız. Hani tanrı yok ama bu var hesabı, yersen! Bu doğal! seçilim, yerinden kıpırdamaması için halkayı tutuyor, ta ki doğru halka gelene kadar değil mi? Ha ha ha, güzel hikayeler...

İçimde tutamayarak haykırmak istiyorum ki diğerlerine diyecek birşeyim yok ama sen evrimci özentisinden başka birşey değilsin. Tabi olduğun inanca kendini yakıştıramamış, kraldan çok kralcı olmuş, savunduğun şeyi kabul ettiğin ve anladığın için değil, sadece öyle olması gerektiğini düşündüğün için savunmaya çalışan iki arada bir derede kalmış sağa sola saldıran acizin tekisin.

Evrim zaten der ki bu değişimlerin sebebi canlının ortama tam uyum sağlayamaması, eğer canlı ortam için doğru halkayı bulmuşsa, onu neden değiştirmek (bozmak) istesin ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Aster -- 4 Mayıs 2011; 5:26:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Aster

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

http://resim.donanimhaber.com/m_45222582/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45631345
    quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Her kaplanın postundaki ve yanaklarındaki çizgiler ile kaşları, insanların parmak izleri gibidir. Nasıl parmak izi her kişide farklı şekillere sahipse ve ayırt edici oluyorsa aynı şekilde kaplanlardaki çizgiler de sadece tek bir tanesine özeldir.

Carmanja coşmuş yine Ama aklıma takıldı. Bu kaplanların çizgileri niye birbirine benzemiyor.

Mayoz bölünme.

quote:

Orijinalden alıntı: nedamed

Mantıklı biri bana şu cümlenin açıklamasını yapabilir mi? ben bir zamanlar müslümandım ama böyle saçmalamıyordum, islamiyeti ancak çember sakallı yarım akıllı kadın düşmanı bir hocadan mı öğreneceğiz? kuranın 6.yüzyıldaki cahil çöl bedevileri anlasın diye basit bir dille yazılmış olduğunu biliyor musun? Kitap okuyarak doktor, avukat, mühendis vs olunmaz demişsin, sen eğitim sistemini ne zannediyorsun? Sen okumayı ve düşünmeyi sevmiyorsun diye eğitimin okuyup öğrenmekten ibaret olduğunu göremiyor musun? üstelik burada çok eski ve basit bir dinden bahsediyoruz, tek bir değişmemiş kaynak var, ama onu okusak bile islamiyet öğrenilmezmiş, kurana güvenmiyorsan ve inanmıyorsan sende benim gibi müslüman değilsin...

Kuran'da yazanların hiçbirinin aksinin kanıtlanamamasının sebebi yazanların bilimsel olmamasıdır. Bilim de daha o kadar ilerlemedi. Emin olun 50-100 yıl içerisinde (önü kesilmezse çalışmaların) bunların aksi kanıtlanacak ve eğer ben yaşarsam diyeceğim ki, ben bunlara 50 yıl önce de inanmıyordum. Aksinin kanıtlanamama mevzusuna gelirsek. Peki senhttp://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster bunun aksinin kanıtlayabilir misin ? Ben ortaya bilimin henüz araştırmadığı herhangi bir iddia atsam onun da aksini kanıtlayamazsın.

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

@Ahm3tt

Evrim zaten der ki bu değişimlerin sebebi canlının ortama tam uyum sağlayamaması, eğer canlı ortam için doğru halkayı bulmuşsa, onu neden değiştirmek (bozmak) istesin ki ?

vaaaaaay cevaba bak

insanların parmak izi hiç bir birinin aynı değil kaç milar insan kaç bin yıldır

hadi onu geçtim

kar tanesinde de mi MAYOZ bölünme var?

• " kar tanesinde de mi MAYOZ bölünme var? "

Tam Ahm3tt cevabı!
    Birbirinin aynı 2 kar tanesi koymuştum bir aralık bir konuda! Birileri fena çarpılmışlardı!
    Oysa benzer koşullarda birbirinin aynı kar taneleri olabileceği görsel delillerle bile koyulmuştu o konuda.
    Tabii konuya " allahın işine karışılmaz " diye şikayetler yağdı sanırım konuda silindi.
    Bilimsel düşünme hak getire diyorsanız hiç girmeyin böyle konulara.
    Yok bilim benim neyime benim herşeyi açıklayan tek kitabım var derseniz devam edin böyle!

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

" kar tanesinde de mi MAYOZ bölünme var? "

Tam Ahm3tt cevabı!
    Birbirinin aynı 2 kar tanesi koymuştum bir aralık bir konuda! Birileri fena çarpılmışlardı!
    Oysa benzer koşullarda birbirinin aynı kar taneleri olabileceği görsel delillerle bile koyulmuştu o konuda.
    Tabii konuya " allahın işine karışılmaz " diye şikayetler yağdı sanırım konuda silindi.
    Yok bilim benim neyime benim herşeyi açıklayan tek kitabım var derseniz devam edin böyle!

zahmet et

bir daha koy

tutan mı var?

-mıştum
    -muştum

tam neommy cevabı

• Fotoğrafların bilgisayara kopyalanıp üzerine sağ tıklandığında çeken makinanın özellikleri, çekiliş tarihi ve saati yazmaktadır. Exif bilgileri denir buna. Örnek ekledim. Aynı fotoğraf olup olmadıklar böyle anlaşılır. Veya PS ile müdahale de anlaşılır.

Örnek exif:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 4 Mayıs 2011; 14:08:50 >
  • quote:

Tam Ahm3tt cevabı!

o konuyu hatırlıyorum, o konudan sonra senin bir daha foruma giremeyeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım..

"birileri fena çarpılmış" mışş
    o 2 kar tanelerine dikkatlice 2 dk baktığında bile birbirinin aynısı olmadığı 4-5 yerde şekil farklılığı olduğu da çok netti.
    hocam ofsayttan gol atmaya çalışmayalım lütfen bizimde hafızamız var biz de hatırlıyoruz.

• Exif falan yoktu o fotoğraflarda.
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/Kar

http://en.wikipedia.org/wiki/Snowflake

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Aster -- 4 Mayıs 2011; 16:10:35 >
  • Evrimi savunanlar bana bir tane gerçek ara yaşam formu gösterin.Evime inanmayan ne olsun...Ha dersinizki ara yaşam formundan kastın ne şöyle;yarısı at yarısı kuş gibi veya ne biliym ayaklar dinazor,üst taraflar başka birşey bunun gibi.
    Hadi kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: nx+1/2(5x-m)=5/2

Evrimi savunanlar bana bir tane gerçek ara yaşam formu gösterin.Evime inanmayan ne olsun...Ha dersinizki ara yaşam formundan kastın ne şöyle;yarısı at yarısı kuş gibi veya ne biliym ayaklar dinazor,üst taraflar başka birşey bunun gibi.
    Hadi kolay gelsin

sana derler ki şimdi evrim teorisi inanç değil

o arayaşam formları bulunamaz derler hebele hübele derler

halbuki bu forumdan hep birlikte toplanalım

hacettepe uni. kalp cerrahi profu mevkinde bir doktor ile konuşalım

kalp 10 parçadan oluşan bir komplex organ olsun

bunlardan 1 tanesi olmadımı kalp çalışmaz

yani demek istiyorum ki kalbin evrimleşmesi bile imkansızdır

bile diyorum cunku kalpten çok daha kompleks organlarımız var.....

kalbin aynen şuanda sahip olduğumuz gibi "varolmuş" olması gerekirki bunun aşaması olmaz

aşaması sırasında o kalp olmaz cunki

bunun açıklamasını hacettepe de olmayabilir

beraber ortak bir şekilde nereye giderseniz ben gelirim

yeter ki bu prof dr olsun ve bize açıklasın..

haydi...

• Çok sağlam ve tatmin edici bir açıklama gerekiyor.Öyle herkesin bildiği şekilde değil.Öyle derinden anlatmalı ki herşeyi ki sanmıyorum ya neyse...Valla eğer olursa öyle bir gezi gideriz.
  • Ahahaha, kaplan dediniz gösterdim, kar dediniz gösterdim, şimdi de ara yaşam formu diyorsunuz. Darwin'in bahsettiği ara yaşam formu sizin dediğinizden çok uzakta. O dedikleriniz Yunan mitolojisinde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Aster

Ahahaha, kaplan dediniz gösterdim, kar dediniz gösterdim, şimdi de ara yaşam formu diyorsunuz. Darwin'in bahsettiği ara yaşam formu sizin dediğinizden çok uzakta. O dedikleriniz Yunan mitolojisinde var.

arkadaş şaka yapiyor heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: soho
    quote:

Tam Ahm3tt cevabı!

o konuyu hatırlıyorum, o konudan sonra senin bir daha foruma giremeyeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım..
    o 2 kar tanelerine dikkatlice 2 dk baktığında bile birbirinin aynısı olmadığı 4-5 yerde şekil farklılığı olduğu da çok netti.
    hocam ofsayttan gol atmaya çalışmayalım lütfen bizimde hafızamız var biz de hatırlıyoruz.

Bilenle bilmeyen aynı olur mu hiç?
    Sizin gözünüze mi inanalım yoksa o konuda yaptığım alıntıdaki 2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun " kar taneleri birbirinin aynı demesine mi? ", ki taneyi bulan bayanında kocası ilk anda inanmamış aynı olduklarına! Ancak görünce o da inanmıştı, verdiğim linklerden iyi hatırlıyorum!
    Bir bilenle örneğin Ahm3tt bakış açısı aynı olamazlar sayın Soho!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: soho
    quote:

Tam Ahm3tt cevabı!

Bilenle bilmeyen aynı olur mu hiç?
    Sizin gözünüze mi inanalım yoksa o konuda yaptığım alıntıdaki 2 tane dünyaca tanınmış Meteorologun " kar taneleri birbirinin aynı demesine mi? ", ki taneyi bulan bayanında kocası ilk anda inanmamış aynı olduklarına! Ancak görünce o da inanmıştı, verdiğim linklerden iyi hatırlıyorum!
    Bir bilenle örneğin Ahm3tt bakış açısı aynı olamazlar sayın Soho!

haydi bir daha verin linklerinizi...

• @Ahm3tt;
    Konuyu Yönetici açabilir tekrar genel bir istek olursa! Ben o sırada fark etmemiştim ama konunun epey izleyicisi varmış sizlerden anladığım kadarıyla! Hatta Ar_tryk' CSI Amasya olarak fotoğrafları bile incelemişe benzer!
    Sakıncalı görülen yerlerini yine yönetici değiştirebilir tabii.
    Yalnız benim değil Gennosuke'nin da o sırada kendi görüşleri doğrultusunda yazdıkları da ilgi çekici idi o konuda.
    Benim yazdığımın kopyasını almak gibi bir alışkanlığım yok.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.