Şimdi Ara

Evlilikle alakalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 25 yaşındayım ve ailemden uzakta yaşıyorum.
    İyi bir işim var,iyi bir gelirim var...ama bu şehirde iş çevrem dışında pek konuştuğum kimse yok...ünide burada okudum aslında ama büyük şehir arkadaşlarımla görüşemiyorum uzağız diye...neyse bundan bir kaç ay önce annem birilerine bakıyordu falan bende askerlikten önce olmasın demiştim diye bakmadı artık o da...memlekete geldim bu hafta sonu ya baktım arkadaşlarım hep evlenmiş, çocuk bekleyen bile var...birçoğunun düğününe gittim...insan hele de yalnız yaşıyorken birileri olsun istiyr hayatında...ama askerlik kafama takılıyor hep...2018 e kadar tecilli şuan...sonra yüksek lisans falan yapıp yine erteleyebilirim...ama diyorum ki nereye kadar erteleyceksin ? ya bedelli çıkmazsa mecburen gidiceksin..arkamda eş,çoçuk bırakarak gitmekte istemiyorum...ama şuan ki hayatımdan da memnun değilim...gerçekten yalnızım, eve gelince muhabbet edecek kimse yok...işten eve-evden işe bir hayatım var...ne yapmalıyım bilmiyorum..kafam çok karışık...sevgili olayına da girmek istemiyorum çünkü son iki ilişkim beni baya yıprattı...zaten son ilişkimin üstünden 7-8 ay geçti daha ayrılalı...tekrar bu yola da girmek istemiyorum...çünkü yoruldum,artık evleneceğim insanla birlikte olmak istiyorum...ne olacak bu halim ya...fikirlerini merak ediyorum..tşk ederim.

• Yaş 24. Okul uzadıkça uzadı. Ah isim elimde olsa uygun birini bulup evlenirdim. Bakma sen evliliği kötüleyenlere. Hayat tek başına geçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili olayına girmek istemiyorsun, sevgili olmadan nasıl evleniliyor anlatsana bize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakk

sevgili olayına girmek istemiyorsun, sevgili olmadan nasıl evleniliyor anlatsana bize.

mesela ailen bulabilir sana birini değil mi.
  • yorgun şair kullanıcısına yanıt
    ailen bulacak, sevgili olmadan evlenceniz öyle mi, görücü usülü dediğin şey sadece tanıştırmadır sonrası gene aynı terane.
    sen sevgili yapabiliosan yap kardeşim, bakarsın olur bakarsın olmaz ama madem sıkılıyorsun en kötü 3-5 ay takılır gene önüne bakarsın.
  • Evlen hocam ben de seninle ayni durumdayım koşullar birebir aynı askerlik durumu da aynı.. O kısmını tevekkül edip bırakacaksın senlik bişey yok hayra adım atarsan akıbetin de hayır olur. Seni biliyorum, mesajlarini okuyordum zaten kanmazsın öylelerine ama şu üstteki gibi yok 3 5 ay takıl sonra bırak yok sevgili olmadan nasıl evlenicen yaa diye takılan modern tikileri dikkate alma. Onlar kayıp nesil, takıldıklari yerde düşen tiplerden..

• Erken evlenmek kadar güzel bir şey yok,zaten 25 yaş olarak en ideal evlilik yaşındasın.Aman geç kalma

Etrafına bak,uygun biri varsa,bir zaman sonra görüşür konuyu açarsın,

Bulamam dersen de(ki genelde uygun biri zor bulunur) anneciğine söyle hemen arayışa başlasın.

Ben 33 yaşımda evlendim,inan çok çok pişman oldum,3 sene geçti ama keşke evliliğimi 20-25 gibi daha keyifli yaşımda tatsaymışım deyip duruyorum.Neyse..

Ve de

Görücü usulü deyip hafife almayalım,burdan bir ömür sürecek evlilikler çıkıyor,

boşanmaların en az olduğu evlilik de görücü usulü ile olan evliliklerdir.

Çünkü

Anneler,bazen de teyzeler,halalar çevresine bakar,onlar kadın gözüyle bakar,ferasetli ve basiretlidir,oğlunu/yeğenini iyi tanıdığı için akıllı bir tanıdık,en uygun kızı ararken genellikle isabetli karar verir.Hatta yakınlarından güvendiği kadınla beraber karar verir.Sonrası senin kararındır,görüşmede elektrik almadıysan "anne olmadı" der çıkar gelirsin.

ve

Askerliğini,en kötü ihtimalle 155 gün gibi kısa bir sürede bitirip geleceksin ki,hokey mevsiminden daha kısa bir süredir.

En iyi ihtimalle de bedelli olacak zaten,Allah yardımcın olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kızla yaşadığım ilişki de
    3 yıl önce açıldı
    Askerlikle Alakalı Problem
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam istiyorum ama askerlik zamanı gelince bırakıp gitmek zor olmaz mı ? yaşamadığım için bilmiyorum ama o konuyu kafamda netleştiremediğim için durdum...hani bedellide çkabilir o zaman gitmem zaten de...çıkmama olasılığıda var...
  • 19 yaşında evlendim şükür Allaha hiç pişman olmadım 3 yaşında bir oğlum var şu an 24 yaşındayım iyi ki evlenmısım hep istiyordum zaten benimde askerlik bekliyor. Üniversite 3 deyim şu anda bitince kısa dönem inşallah elbet zor olur ama ne kolay ki dünyada bence evlenmeye nıyetlıysen korkma bekleme su akar yolunu bulur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

hocam istiyorum ama askerlik zamanı gelince bırakıp gitmek zor olmaz mı ? yaşamadığım için bilmiyorum ama o konuyu kafamda netleştiremediğim için durdum...hani bedellide çkabilir o zaman gitmem zaten de...çıkmama olasılığıda var...

Neden zor olsun kisayda 5.5 ayda biter uzunsa zaten yedek subay olarak maasli yaparsin..

Tabi ki zor oluyor ama kaygılanmanı gerektirecek birşey değil,aileni anne-babanlara emanet edip gideceksin,gözün arkada kalmıycakki kardeş.

Ben de kısa dönem yaptım,256 kısa dönem arkadaştan 150 kadarı 30 yaş üstüydü,3 çocuklu olan arkadaş bile vardı.Yani orda yalnız olmadığını göreceksin.Hem hergün ailenle telefonla konuşuyorsun,zorlanmazsın..hem de izin kullanmazsan 155 gün çabuk geçiyor zaten,hele benim gibi Aralık celbinde gidersen,zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun,günler kısa olduğundan daha çabuk geçiyor.

Sen zor olur diyorsun da,12 ay askerlik yapan çocuklu arkadaşlar vardı.Onları görüp teselli oluyorsun.

Sen bu abini dinle,vakit kaybetmeden evlen..sonrası Allah kerimdir.

• 2018'e şurada 9 ay bir şey kaldı. Arkanda bekleyen birileri olmasın diyorsan 2018 de yap gel askerliği sonra da evlenirsin. Fazla da uzatmaya gelmez erkenden yap bitir.

• Kardeş evlilik olmasa 2018 kasımda gitmeyi düşünüyorum evet kısa dönem olacak büyük ihtimalle...Şöyle ki evlensem zaten yüksek lisans fln yapar 28 e kadar uzatabilirim...O zamana belki bedelli de çıkar kimbilir.. dusuneyim söylediklerimizi hepinize çok tşk ederim...

2018 Kasım'a 1 seneden fazla varmış. O zaman seni bekleyecek birini bul evlen derim Yüksek lisans falan derken 30'a dayanırsın iş işten geçmiş olur.

• quote:

Kardeş evlilik olmasa 2018 kasımda gitmeyi düşünüyorum evet kısa dönem olacak büyük ihtimalle...Şöyle ki evlensem zaten yüksek lisans fln yapar 28 e kadar uzatabilirim...O zamana belki bedelli de çıkar kimbilir.. dusuneyim söylediklerimizi hepinize çok tşk ederim...

Valla ben de yuksek + doktora uzatacagim kısmetse evliliğe niyetim var işten cikip eve gidiyorum bf 4 dota cs go atiyorum ama insan sıkılıyor.. Açikcası çok saşirdım ayni durumdayiz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Kardeş evlilik olmasa 2018 kasımda gitmeyi düşünüyorum evet kısa dönem olacak büyük ihtimalle...Şöyle ki evlensem zaten yüksek lisans fln yapar 28 e kadar uzatabilirim...O zamana belki bedelli de çıkar kimbilir.. dusuneyim söylediklerimizi hepinize çok tşk ederim...

Valla ben de yuksek + doktora uzatacagim kısmetse evliliğe niyetim var işten cikip eve gidiyorum bf 4 dota cs go atiyorum ama insan sıkılıyor.. Açikcası çok saşirdım ayni durumdayiz hocam

Valla bnde FIFA PS4 oyunları oynuyorum :)

• Askerde bir suru nisanli ayrildi, haberin ola

kiz seni aldatsada ruhun duymaz ki cogu arkadasin esi, sevgilisi aldatti, ustelik cocuk askerde surunurken kiz baskasinin koynuda rahatina bakiyordu
    askerde sonra evlen,

ilerde evlenmeyi dusunuyosan, simdi evlenmen hayirlisi olur, cok gecte iyi degil ama kardesim hayatta oyle olmusku, 30-35 e kadar anca toparliyosun
  • 30 da evlendim keşke 34 de evlenseydim diyorum. 25 yaşında bir insan böyle bir kötülük yapmamalı. 1 sene sonra keşke canım sıkılsaydı da bunun çenesini çekmeseydim diyeceksin. ha abi hiç derdim yok can sıkıntımı giderecek bir şey olsun, yeri geldiğinde ağzıma mıçsın diyorsan evlen. çık gez arkadaş, sosyalleş bu yaşa bir daha mı geleceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.