Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (705. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.186
Cevap
393
Favori
926.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bernoulli Denklemi

    Hocam bu arada sizde durumlar nasıl ?


    en son biri ile ciddi görüşüyordunuz ? İnşallah devam ediyordur ?

    Evet. Görüşmeye devam ediyorum.


    Geçen sene aileleri tanıştırmak için bir girişimimiz oldu. Gittik oturduk. İki aileyi de tanıyan bir arkadaşımı da yanımızda götürdük ki hızlı kaynaşma olsun.

    Herşey iyi güzel hoş. Kızın ailesi süre istedi beni araştırdılar. Çok şükür ki ne benim hakkımda nede ailem hakkında en ufak bir yanlış işitmediler. En nihayetinde annemler kızın ailesinin taleplerini almak üzere görüşmeye gittiler. Güneydoğuda olduğumdan buranın ne yazıkki kemikleşmiş ağır adetleri var. Kız birşey istemediğini söylüyordu bana ama ailesinin taleplerine de karşı gelmedi.

    Bu durum benim hiç hoşuma gitmedi ve bitirmek istediğimi söyledim. 1 senelik ilişki, her konuda anlaşmışız, seninle kuru soğan bile yerim yeterki birlikte olalım cümleleri bende tek kalemde silindi.

    Haliyle soğudum kendisinden ve bir süre ayrı kaldık. Sonra tekrar görüşmek istedi ve bende kabul ettim.


    Bu süreçte işlerim yolunda gitmeyince iş yerimi kapattım ve borçlandım aynı zamanda başka bir yerde çalışmaya başladım. Şuan borçlarımı ödemekle meşgulüm. Borçlarımı bitirene kadar evlilik için beni darlamamasını söyledim. Borçlarım bittikten sonra ailesi ile tekrar görüşmeye gitmeyi düşünüyorum. Tabii onların isteklerini değil kendi verebileceklerimi kabul etmeleri gerekecek. Bunu da kız arkadaşıma net bir dille anlattım. Ailesini ikna edemezse bu iş olmayacak gibi.


    İstekleri merak edenler için;

    6 çift bilezik

    1,5 mt zincir

    hint kolye ucu

    4 yüzük

    küpe

    saat

    15 bin TL çeyiz parası





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rem0te

    Evli arkadaslara bir soru sormak istiyorum
    Kirilan varsa simdiden ozur dilerim ama sormam lazim :)
    Evlilikte sex hayatiniz ilk zamanlar gibi tutkulumu yoksa tamamen rutinemi bagladi?
    2.sorum
    Evlendiginizde ilk siz osurdugunuzda esiniz ne tepki verdi ve siz osurdugunuzda esiniz ne tepki verdi?

    :)) Ilk sorum onemli ama ikinci soru o kadarda onemli degil benim icin

    kendi adıma başında da sonunda da sonunda aynı tutkuyu hatta artan bir şekilde yaşadım

    neden mi


    garı denilen mahlukat sex denilen ihtiyacı sonlarda silah olarak kullandı başım ağrıyor triplerine başladı

    o yüzden sonlara doğru abazanlıktan kuduruyordum

    ama o zaman bile aklımın köşesinden başka gadına gidem işimi görem diye bir düşünce geçmedi


    bir evli arkidiş bir gün beni arayıp garı numarası istediğinde şaşırmıştım

    sebep olarak bana hanımının bir aylığına memleketine gittiğinden duvarlara tırmandığını söylemişti

    ben de bekar erkekler gibi işini görebileceğini söyleyince bana bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söylemişti


    evde ben zaaartt diye osurunca kızardı bana ama kendisi de gidip mutfak evyesinde dişini fırçalayıp tükürürdü

    ben ona kızınca ne var ki ağzımdan çıkıyor neticemden deel şeklinde garip bir cevap verirdi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 22 Mart 2021; 12:43:42 >




  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.


    “”Kız birşey istemediğini söylüyordu bana ama ailesinin taleplerine de karşı gelmedi.

    Bu durum benim hiç hoşuma gitmedi ve bitirmek istediğimi söyledim.””


    tavrınızı net bir şekilde koymanıza çok sevindim. Merak ettiğim husus: Bitirdikten sonra kızın size olan tutumu nasıl oldu ? ( tahminimce kızın gözünde değeriniz artmıştır.)


    Bir de geçen arkadaşım ile görüştük, onun kız arkadaşı , hayatta bir kez evlenilir diye baya şey istiyormuş. Garip olan kızın ailesi oğlum siz mutlu olun yeter diyormuş.


    Benim tahminim bu ülkede Ana - kız , altın , düğün hepsinin en iyisini, en gösterişlisini istiyor. Ancak hem hem ailem hem ben istiyorum derseler göze batarlar diye isteği ya kız ya da ailesi istiyormuş gibi  ( tabi istisnalar vardır .)


    Abi imkanı olan gitsin Çırağan sarayında yapsın düğünü eyvallah, ama bizim gibi zar zor 3-5 kuruş kazanan adamların bankaya borçlanmasına anlam veremiyorum. Sonra evlilikler neden ölüyor, ölmesin mi ? Adam gün yüzü göremiyor ki ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    Değer konusunda bir değişim olduğunu söyleyemem. Beni sevdiğini biliyorum. Bende sevdiğim için zaten geri dönmek istemesine itiraz etmedim. Ama aynı zamanda evlilik için baya bir bekleyeceğini beklemek istemiyorsa onu zorlamayacağımı saygı duyacağımı da söyledim. En nihayetinde bulunduğumuz bölgede kızlar azınlıkta olarak gözüktüğünden kızlara talep çok ve ben kendisini engellemek istemedim. Ama ya seninle evlenirim ya da evlenmem diyince, peki sen bilirsin dedim bu şekilde devam ediyoruz.


    Bence kızın istekleri varsa törpülenemez. Er yada geç o istekleri yaptıracaktır. Yaptıramazsa ya evlenmez başkasını bulur yada evlendikten sonra acısını çıkarana kadar ister.


    Ben benim kız arkadaşımın samimiyetine inandığım için ailesinin bu istekleri talep ettiğine inanıyorum. İlk denememizdeki ailesine beni istediğini yeteri kadar belirtemediği için bu sıkıntıyı yaşadık. Tabi benim 2. denememde de ailesine baskı kuramazsa ve ailesi isteklerinde diretirse bu işin olmayacağını biliyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ursa Minor

    Durumunuz iyi değilse, evlenmeyin.


    Bir muhasebeci abimizle mesai sonrası muhabbet yapardık.

    30 yıllık iş hayatındaki tecrübelerini aktarırdı.Bir akşam konu evlilikten açıldı.Bunu hiç unutmadım.

    Ursa Minor " iş hayatımda ünvanı yüzünden yolda görsen selam vermeyeceğin adam yerine koymayacağın insaların başa getirildiğini gördüm.Bu tip insanların altındakini ezdiğini,hatalarını bile onlara kitlediğine tanık oldum.Bunlar olurken bekar olanlar anında karşılık verirken,evli olanlar özellikle çocuk sahibi olanlar hep susmak zorunda kaldılar.

    Evlenene kadar ben de yeri geldi başımı alıp gittim ama evlendikten sonra anlattıklarım başıma geldi.Evlenince kendinden başka herkes için yaşarsın ama kimse içinde kopan kıyametleri bilmez " demişti.


    2 hafta önce yaşadığım bir mobbing sonucu 4 yıl çalıştığım firmadan istifa ettim.Evli değilim,kimseye hesap vermiyorum.Annem kanser olduğu için 2 ay dişimi sıktım ona rağmen dayanamadım.

    Bugün evli olsaydım ve çocuğum olsaydı hem sevmediğim bir ortamda çalışacak, hem de eve mutsuz gelecektim.


    Durumum çok çok iyi olsa böyle birşeyi asla dert edinmeyecektim.


    Şu dönemde evlenmek akıl mantık karı iş değil.Evlenmemek bizim gibi ahlak problemi olan bu toplumda çok daha akıllıca bir hareket.

    Kesinlikle abiniz çok haklı şöyle bi durum var bekarda olsan para önemli alışveriş,kıyafet o bu şu derken ama evli olunca o değişiyor ben bekarım ama evli arkadaşlarımdan biliyorım.


    Bekar bi adam ekmeğin arasına peynşr domates kor yine yer,bsşka şehire taşınır heryerde yatabilir ama evlenince çoğu kadının zaten istekleri bitmek bilmiyor e adamda patronu küfür etse eyvallah diyiyor ve çocukta oldumu bittin,bunu kadınlar anlamaz ne yap et o eve para getir borcum var o bu var dedinmi ne biçim erkeksin diyiyolar:)))


    Ya evli adamların çoğu evindeki kanepede bile uyumaya hasret kalıyor cidden yazık,evliliğin bir sürü sebebi var çocuk sevgisi,cinsellik,iyi bi kız çıktımı başka bulamama korkusu vb... geçerli nedenlermi aslında baktıpında evet çoğu şeyi evlenince rahat yaşıyon çünkü ama herseyşm bedelide var.


    Sonuç olarak bekarlık akar:)))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

    +1


    Sosyolojiye biraz ilgi duyan birisi olarak toplumun çok sıkıntılı olduğunu ve evliliklerin uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ursa Minor

    +1


    Sosyolojiye biraz ilgi duyan birisi olarak toplumun çok sıkıntılı olduğunu ve evliliklerin uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum.

    İnan bende ya tamamen kötüde denemez iyi tarafları var mutlaka ama o artılar için değermi bilmiyorum,kızlarla arası iyi olan biriyim ben bile bazen triplerinden bunalıyorum kocalarını hiç düşünemiyorum,zaten kendileride diyiyır kocamın burnundan getirdim diye:)


    Evlilik dışarda buluşup koklaşmaya benzemiyor aynı evde yaşayınca herseyini görüyon en kötü halini yada en iğrenç halini,herseyini bu iki taraf içinde böyle ama biz erkekler zaten doğalız,ben aynı evde yaşadım bi kadınla mutluyduk ama hesap sormaya herseyimş kırcalamaya başlayınca çok sıkıldım ayrıldık tek yaşıyorum mis gibiyim:)


    Başka bi arkadaşım inan çok güsel bi kadınla berabrdi 7 8 ay yaşadılar çocuk bunaldı ayrıldı baktığın zaman güzel kadın rahat cinsellik aynı ev üçlüsü kulağa hoş geliyo ama yinede cidden sıkılıyosun ve ayrılıyorsun.


    Evlenince öyle değil pata küte bırakamıyon kadının elinde bir sürü koz var istediğini yaptırıyor adama ve en önemlisi hemen çocuk olması dikkat et çoğu adam çocugum olmasa ayrılırdım diyşyor bunu evli kadınlar iyi bildiği için hemen çocuk yapıyolar.


    2 gün önce bi kızla tanıştım konuştuk işte bana diyiyor ben herseyine karışırım telini kurcalarım dedi ben karıştırmam dedim yolun açık olsun dedim:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konudaki 30 yaş üstü arkadaşların bu yaştan sonra evlenilmez diye düşünmeleri beni çok üzüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

    Bu mesaj silindi.

    Yani:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rem0te

    En efendi en ahlakli en temiz kızların dahi parayi tercih ettigini gordukten sonra sunu net bir sekilde diyebilirim ki
    21.Yuzyil askin cagi degildir arkadaslar.
    Zenginler her zaman en iyisini kapar :)

    Kapar ama sadece tabela evliliği olur sonra kocasını instagramlardan aldatır vs.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Evet. Görüşmeye devam ediyorum.


    Geçen sene aileleri tanıştırmak için bir girişimimiz oldu. Gittik oturduk. İki aileyi de tanıyan bir arkadaşımı da yanımızda götürdük ki hızlı kaynaşma olsun.

    Herşey iyi güzel hoş. Kızın ailesi süre istedi beni araştırdılar. Çok şükür ki ne benim hakkımda nede ailem hakkında en ufak bir yanlış işitmediler. En nihayetinde annemler kızın ailesinin taleplerini almak üzere görüşmeye gittiler. Güneydoğuda olduğumdan buranın ne yazıkki kemikleşmiş ağır adetleri var. Kız birşey istemediğini söylüyordu bana ama ailesinin taleplerine de karşı gelmedi.

    Bu durum benim hiç hoşuma gitmedi ve bitirmek istediğimi söyledim. 1 senelik ilişki, her konuda anlaşmışız, seninle kuru soğan bile yerim yeterki birlikte olalım cümleleri bende tek kalemde silindi.

    Haliyle soğudum kendisinden ve bir süre ayrı kaldık. Sonra tekrar görüşmek istedi ve bende kabul ettim.


    Bu süreçte işlerim yolunda gitmeyince iş yerimi kapattım ve borçlandım aynı zamanda başka bir yerde çalışmaya başladım. Şuan borçlarımı ödemekle meşgulüm. Borçlarımı bitirene kadar evlilik için beni darlamamasını söyledim. Borçlarım bittikten sonra ailesi ile tekrar görüşmeye gitmeyi düşünüyorum. Tabii onların isteklerini değil kendi verebileceklerimi kabul etmeleri gerekecek. Bunu da kız arkadaşıma net bir dille anlattım. Ailesini ikna edemezse bu iş olmayacak gibi.


    İstekleri merak edenler için;

    6 çift bilezik

    1,5 mt zincir

    hint kolye ucu

    4 yüzük

    küpe

    saat

    15 bin TL çeyiz parası



    Alıntıları Göster

    Allah kolaylık versin ben olsam hemen kacardım başlık parası ceyiz parası adı altında mı alınıyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kadınlar çok ilginç çözmek zor ama %99u ilgi delisi ilgiyi erkek azaltınca aldatma girişimleri başkalarıyla flörtleşme başlıyor kadınlara güvenim yok o nedenle evlilikte düşünmüyorum evlilerde evlenmeyi tavsiye etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyborg88

    Sizden ev araba ve dolgun maaş bekleyen kadinlarfan siz de aynisini isteyin. Kadin erkek esittir.

    Babası kirada oturup eş adayının evinin olmasını isteyen kadın gördüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rem0te kullanıcısına yanıt

    Allah korumuş sizi o tip kızlar hep yedekte tutar engelleyin geçin unutmayın ki milyonlarca kadın var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

    Allah kolaylık versin ben olsam hemen kacardım başlık parası ceyiz parası adı altında mı alınıyor?



    Alıntıları Göster

    Allah razı olsun. Ne yazıkki bu bölgede istenenler 3 aşağı 5 yukarı bu çerçevede. Ben zaten tepkimi koydum. Ailesinin istekleri konusunda yanımda olmazsa bu işin olmayacağını biliyor. Çeyiz parası konusunda bana söylenen kızın çeyizinin tamamlanması için destek olarak istendiği. Bende bu konuda kız arkadaşıma çeyizini beraber tamamlamamızı tüm çeyizi kızın evinde toplamamamızı en son nakliye ile evimize taşıyacağımızı söyleyerek bu parayı vermeyeceğimi belirttim. İstek olarak da istenmemesini söyledim. Ancak isteklerde bu tekrar önümüze koyuldu.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Allah razı olsun. Ne yazıkki bu bölgede istenenler 3 aşağı 5 yukarı bu çerçevede. Ben zaten tepkimi koydum. Ailesinin istekleri konusunda yanımda olmazsa bu işin olmayacağını biliyor. Çeyiz parası konusunda bana söylenen kızın çeyizinin tamamlanması için destek olarak istendiği. Bende bu konuda kız arkadaşıma çeyizini beraber tamamlamamızı tüm çeyizi kızın evinde toplamamamızı en son nakliye ile evimize taşıyacağımızı söyleyerek bu parayı vermeyeceğimi belirttim. İstek olarak da istenmemesini söyledim. Ancak isteklerde bu tekrar önümüze koyuldu.



    Alıntıları Göster

    Doğru evet bendr doğuda büyüdüm cidden oraların örf adeti öyle ama sorsan kimse paraya önem vermiyor:)))


    tavrını koymuşsun helal olsun valla çoğu abaza gibi herseye evet demiyosunuz işte olay bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt

    vay beeeee akılılara bak :D

  • teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzyin67 -- 25 Mart 2021; 13:53:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huzyin67 kullanıcısına yanıt
    Paronaya olmuşsun sen bi doktora görün bu kadar korkma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • huzyin67 kullanıcısına yanıt

    ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 29 Mart 2021; 23:52:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.