Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (642. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreemustafa

    Sevdiğin, sevildiğin, saydığın, sayıldığın bir insanla kafa olarak da anlaşabiliyorsan bir ömür geçirebileceğin bir müessese. Kısmetse 22 Ağustos'ta düğünüm var.
    şimdiden bi yastıkta kocayın.

    yazın düğün yapacaklara uzman tavsiyesi Ramazan ayından sonra düğün yapacaksanız hazırlıklarınızı mutlaka Ramazan ayı başlamadan en az bir ay önce bitecek şekilde programlayın, böylece geciken işlemleri de yapacağınız vakit kalsın Ramazan'dan önce, yoksa Ramazan'da oruçlu oruçlu yarı ölü yarı diri dükkan dükkan dolanmak zorunda kalırsınız sıcakta şimdi sen evli değilsin diyeceniz ama o kadar çok sağdıçlık yaptık, akraba-kardeş evlendirdik ki, düğün süreçlerinde çok bulundum ondan biliyorum




  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    kimi insanlar abartılı şekilde memleketçi oluyor.dayımların çocukları hep anne tarafına daha bi bağlılardı.üstelik anne tarafları hep farklı şehirdelerdi.bu şekilde alışınca baba tarafı akrabaları çok umursamıyorlar.yapacağın her uyarı ters tepecek.bunu göze alarak hepsini toplayıp konuşabilirsin.
  • Kaynanasından şikayetci birini okudum. Düğün öncesi alttan alın ama düğün sonrası kaynananızı en ufak hatasında affetmeyin çekin fırçayı. Yoksa alışkanlık haline gelir. Ben düğünden sonra birkaç ay geçtikten sonra ilk hatasında çektim fırçayı. Ne eşim ses etti ne kayınpeder. Kayınvalide de çok şaşırdı. Üzüldü ağladı vs. Ama bunu yapmak zorundasınız. Yoksa sürekli evinize karışır eşinize karışır çocuğunuza karışır. Şimdi kayınvalide pek bir efendi pek bir geçim ehli oldu. Karşılıklı saygıyla ilerliyor herşey şuan. O konuşup siz dinlemeyin. Baktın kırıcı oluyor baktın agresif, sizde agresif olun sizde kırıcı olun. Alttan alayım derken herşeyi berbat edersiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMİN

    TEK DİLEĞİM HAYIRLI BİR EŞ BULMAK
    KAVGADAN GÜRÜLTÜDEN UZAK HUZURLU BİR AİLE HAYATIMIN OLMASIN
    ALLAH HERKESE NASİP ETSİN
  • Sultangazi'de kız tarafı düğünü iptal edince damat soluğu karakolda aldı

    İstanbul Sultangazi'de düğüne iki gün kala gelin evlenmekten vazgeçince damat bilezikleri istedi. Bilezikler, gelin tarafından verilmedi. Damat Hüseyin Özer duruma isyan etti. Karakola giderek dolandırıldığını söyleyip şikayetçi oldu


    Sultangazi'de Hüseyin Özer'le evlenen olan K.S, düğünden 2 gün önce vazgeçti. Özer de bilezikleri geri istedi. K.S bilezikleri geri vermeyince damat karakola giderek dolandırıldığı iddiasıyla müstakbel eşini şikayet etti.

    İKİ GÜN KALA KIZ TARAFI DÜĞÜNÜ İPTAL ETTİ
    Sultangazi'de yaşayan Hüseyin Özer, yaklaşık 6 ay önce K.S. ile nişanlandı. Kısa bir nişanlılık süresinin ardından yaklaşık 3 ay önce gençlerin resmi nikahı kıyıldı. Aile üyelerinin katıldığı nikah sonrası, gençler düğün tarihini belirleyerek davetiye bastırdı. Cebeci Mahallesi'nde bir ev düzen genç çift ve ailesi düğün hazırlıklarını tamamlayıp 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan düğün saatini beklemeye başladı. Düğüne iki gün kala kız tarafı düğünü iptal etti.

    57 BİN LİRALIK TAKILARI İSTEDİ AMA ALAMADI
    K.S.'de Özer'den ayrılma kararı aldı. Bunun üzerine Hüseyin Özer, nişan töreninde takılan takıları kız tarafından istedi. Kız tarafı iddialara göre, yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 adet bileziği vermeyeceğini söyleyince, Özer Ailesi soluğu karakolda aldı. Kız tarafının kendilerini dolandırdığını öne süren Özer Ailesi, K.S, ve ailesinden şikayetçi oldu.

    150 BİN LİRA MASRAF YAPTI
    Kız tarafı ile aralarında hiçbir tartışma yaşanmadığını belirten Hüseyin Özer, "3 sene önce kızı istemeye gittik. Ailesi 'kız ufak' diye vermedi. O süre zarfında kız başka biri ile nişanlanmış. Öbür tarafın istekleri karşılamadığından dolayı nişanı atmışlar. Kızın babası benim yanıma geldi. 'Kızımı gel sana vereceğim' dedi. Ben de anneme, babama danıştım. Annem de gitti istedi, verdiler. Evlenme teklifim oldu. Söz oldu, nişan oldu. Resmi nikah kıydık. Evimizin eşyaları geldi. Evimiz hazır. Düğüne hazırlık yaptık. Düğün davetiyelerimiz basıldı. Davetiyeleri dağıttık. Memleketten düğün için akrabalarımız geldi. Düğünümüz bu Cumartesi günüydü. Düğüne üç gün kala evlerine gittim. Kız tarafı düğün olmayacağını söyledi. Yaklaşık 57 bin TL'yi bulan 8 tane nişanda takılan bilezikleri vermediler. Kendi hakları olduğunu, altınların kıza düştüğünü söylediler. Aramızda hiçbir ilişki geçmediği için onlara düştüğünü sanmıyorum. Düğün hazırlıkları için toplam 150 bin TL harcadım. Karakola giderek kendilerinden şikayetçi oldum. Onlar da kendilerini tehdit ettiğimi söyleyerek benden şikayetçi oldu. Ben kimseyi tehdit etmedim. Altınlarımın üzerine yatmak istiyorlar. Neden olduğunu bilmiyorum. Aramızda hiçbir tartışma geçmedi. Düğüne iki gün kala iptal edilmesi zoruma gitti. Ben mağdurum, dolandırıldım. Bana yapılan şeyin başka kimsenin başına gelmesini istemiyorum. Ben artık onu istemiyorum. Benim için bitti" dedi.

    "DEMEK Kİ, EVLENMEDEN BOŞANILIYORMUŞ"
    Oğlunun yaşadıklarıyla ilgili konuşan Hüseyin Özer'in annesi Nejla Özer ise, "Biz bu kızı 3 sene önce ailesinden istedik. Yaşı küçük diye o zaman vermediler. Bu kız daha sonra bir çocukla sözleniyor, sözü atıyor. Ailesi bir gün kapımızı çaldı. Oğlumun kızlarını görmesini istediler. Ben de oğlumu aldım gittim. Yaklaşık 6 aydır tanışıyorlar. Söz yaptık, nişan yaptık. Düğüne 3 ay kala resmi nikahlarını kıydık. Düğün salonunu tuttuk. Düğün davetiyelerimizi dağıttık. Şimdi de istemiyorlar. Biz mağduruz, dolandırıldık. Çocuğumun bileziklerini vermiyorlar. Yaklaşık 150 bin TL zararımız var. Benim çocuğum mağdur. Biz düştük bu tuzağa başkaları düşmesin. En ufacık bir şeyi onlar kusur sayıyorlar. Ama çocuğumun yaptığı kusur sayılacak bir hata değil. Gittik ailenin yanına 'çocuğumuzun ne kusuru varsa affedin' dedik. Özür diledik. 'Gerekirse ayağınızın altını öperiz' dedik. Ama 'istemiyoruz' dediler. Niçin böyle yaptılar bilmiyoruz. Bir de tanıdığımız, bildiğimiz bir aile. Abimin kiracılarıydılar. Komşuyduk. Düğünü iptal ettikleri için kardeşimi nişanda takılan takıları almaları için gönderdim. Ufak tefek yüzüğüydü, küpesiydi, saatiydi, bilekliğiydi onları vermişler. Baktık bilezikleri göremedik. Aradık önce 'bilezikler biz de değil' dediler. Sonra resmi nikah olduğu için güya onların hakkıymış. Bizde karakola gittik şikayetçi olduk. Boşanma davası açılacak. Aralarında hiçbir şey geçmedi. Biz boşanmalarını istiyoruz. Evlenmeden boşanılıyormuş demek ki. Çok üzgünüz. Biz yandık başkaları yanmasın" diye konuştu.


    https://www.sondakika.com/haber/haber-sultangazi-de-kiz-tarafi-dugunu-iptal-edince-damat-12945654/

    Bazılarıda dolandırıcılık olarak kullanıyor nikahı kıy kadının yüzünü görmeden aynı eve girmeden ilişki yaşamadan direk boşan sonuçta 15 gün mühlet var hop üstüne yat zaten yasada da ziynet eşyaları kadın kısmında kalır diye kural var 60 bin hop cukka böyle çok var.




  • ARkadaşlar merhaba dediğim gibi bi kızla tanıştırdılar beni aslında çok iyi bi kız,anlayışlı ve karakterli gibi geldi ilk izlenim olarak,annemde çok sevdi kızla aynı mesleği yapıyoruz ikimizde sağlıkcıyız.

    Ben 35 yaşındayım ve yalnız yaşıyorum aslında bakılırsa kız çok efendi,iyi bi işi var,ve oturaklı 28 yaşında evlenecek iyi ve düzgün kız bulmakta zor en çirkin kızlar bile burnundan kıl aldırmıyor hepimiz biliyoruz,acaba evlenip bi aile kursammı güzellik orta halli bende orta derecede yakışıklıyım,kararsız kaldım aslında,arkadaşlarım sağlam ve gerçekcidir herkes olumlu bakıyor arafta kaldım diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    kardeşim tipe bakma evlen. ben tipe baktığımda çok pişmanım tipsiz ama annem kadar sevecek birini red ettim hala pişmanım kızın eli yüzü düzgündü yaşta o zaman 32 33 tü daha iyisini bulabilir miyim falan derken soğudum kızdan. benim yaşta 35 kız düzgünse tipe bakma evlen... yapıştır bir tane çocuk o çocukla ilgilenirken seni pek darlamaz sende yine bekar gibi kafan rahat eder hayatın düzene girer bence evlen kaçırma fırsatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 23 Şubat 2020; 17:30:2 >
  • kacir s..k birak babasinin evine abi onuda mi biz ogretelim. hatta hamile birak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Yanlışa yanlışla git diyorsunuz yani. Kızı kaçırsa kız polise gidip tecavüze uğradığını söylese çocuk hapse girer. Ergen ergen konuşmayalım. Haklı durumda iken haksız duruma düşer erkek burda. Karşı tarafın iyi bir bahanesi yoksa takıları vermek zorunda kalır kız tarafı. Öyle nikah yaptık altınlar bize ait artık felan yok öyle. Aile birliği oluşmamış daha.
  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Kız aklına yatıyorsa kaçırma bence. Bu fırsatlar sürekli gelmez önüne. İyi tart. Küçük bir olumsuzlukta hemen hayır deme. Çünkü yaşımız gereği artık ne uğraşacam gibi düşünceler oluyor. Kızın artıları eksilerinden çoksa bir dene derim ben. Hakkında hayırlısı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miroglu6

    Kız aklına yatıyorsa kaçırma bence. Bu fırsatlar sürekli gelmez önüne. İyi tart. Küçük bir olumsuzlukta hemen hayır deme. Çünkü yaşımız gereği artık ne uğraşacam gibi düşünceler oluyor. Kızın artıları eksilerinden çoksa bir dene derim ben. Hakkında hayırlısı olsun.
    İyi birine benziyor çok güzel değil ama,bi ömür yaşamak çocuk bakmak.bi ömür geçinmek için çırpınmak bana zor geliyor ya artık bu saatten sonra çocuk peşindede koşulmaz.

    Annesi akrabası yok o açıdan rahat ederim aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    kiz resmi olarak karisi. oyle ugrasacagima boyle ugrasirim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    kacir s..k birak babasinin evine abi onuda mi biz ogretelim. hatta hamile birak
    Yasin kucuk sanirim bu konularda cazgir bir kadin erkegin iflahini soker. Nafakasi, cocuk parasi, cocugu babaya karsi doldurmasi omur boyu azap olur.

    Giden 150 bin olsun adam canini kurtarmis bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberdeki teyze takıları geri alma telaşında. ama takıların üzerine soğuk su içeceği gibi, üzerine bir de karşı tarafa nafaka ödeyecek haberi yok. yazık yav acıdım kadının samimi sözlerini okuyunca. nafakayı duyunca daha da üzülecek ve sinirlenecektir ama yapabileceği bir şey yok.

    aslında kanunen ortalıkta herhangi bir dolandırıcılık da yok. her şey tamamen günümüz yasalarına uygun yapılmış. buna dolandırıcılık diyecek kişi o kızın ailesini değil yasaları sorgulasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    haberdeki teyze takıları geri alma telaşında. ama takıların üzerine soğuk su içeceği gibi, üzerine bir de karşı tarafa nafaka ödeyecek haberi yok. yazık yav acıdım kadının samimi sözlerini okuyunca. nafakayı duyunca daha da üzülecek ve sinirlenecektir ama yapabileceği bir şey yok.

    aslında kanunen ortalıkta herhangi bir dolandırıcılık da yok. her şey tamamen günümüz yasalarına uygun yapılmış. buna dolandırıcılık diyecek kişi o kızın ailesini değil yasaları sorgulasın.
    Nafakamı ödemez bence,kuzenim 1 yıl evli kaldı ayrıldılar kızın kötü tehditkar mesajları kuzenimin telinde kuruluyor çocuk istememesi ve aile birliğinin sağlanamaması adına herkes nafaka ödemez diyiyor her durumdada ödemiyon bence burda adam gerdeğe bile girmemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    kiz resmi olarak karisi. oyle ugrasacagima boyle ugrasirim...
    Bir kişiye rızası dışında herhangi bir işlem yapılamaz. Bu nikahlı karısı olsa dahi.
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-47089424

    Konu ile ilgili olan bir haber. Sizin söylediğiniz şeyi yapmış. Bu tarz olaylarda aklı selim davranmak lehine delil toplamak gerekiyor. Aksi takdirde daha sonra pişman olacağınız işlere girer çıkamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

    İyi birine benziyor çok güzel değil ama,bi ömür yaşamak çocuk bakmak.bi ömür geçinmek için çırpınmak bana zor geliyor ya artık bu saatten sonra çocuk peşindede koşulmaz.

    Annesi akrabası yok o açıdan rahat ederim aslında

    Alıntıları Göster
    Çok güzel kadın zaten tehlikeli. Katil eder insanı etraftaki bakışlardan. Olaya ömür geçinmek için çırpınmak olarak görme. Beraber bir ömrü paylaşmaya, farklı tatlar almaya, soyunun devamlılığına bakarak düşün. Kaynanası şusu busu derdin de olmayacak. Tüm sevgini ve ilgini ona vereceksin. Aynı zamanda da sevgi paylaştıkça çoğalır mottosunu unutmamak gerekiyor. Hiç mi sıkılmıyorsun akşam tek başına yemek yerken. Düşünsene akşam eve geliyorsun içerden mis gibi yemek kokuları geliyor kapıyı açan eşin seni karşılıyor çocuğun boynuna atılıyor felan. Gündüz işte yaşadığın stresi başka türlü nasıl atabilirsin ki? Veya ilginç birşey yaşıyorsun gündüz ama akşam anlatacağın kimse yok. Aklına komik birşey geliyor anlatacağın kimse yok. Depresyon sebebi yeminle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

    Nafakamı ödemez bence,kuzenim 1 yıl evli kaldı ayrıldılar kızın kötü tehditkar mesajları kuzenimin telinde kuruluyor çocuk istememesi ve aile birliğinin sağlanamaması adına herkes nafaka ödemez diyiyor her durumdada ödemiyon bence burda adam gerdeğe bile girmemiş.

    Alıntıları Göster
    tedbir nafakası mı ne, öyle bişey var. boşanma sürecinde ödeniyor mecbur. boşanma süreci deyip geçmeyin, yeri geliyo yıllar sürebiliyo. onu ödeyecek yani kaçar tarafı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Namaste. kullanıcısına yanıt
    yasim 43 iki sefer de bosandim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

    ARkadaşlar merhaba dediğim gibi bi kızla tanıştırdılar beni aslında çok iyi bi kız,anlayışlı ve karakterli gibi geldi ilk izlenim olarak,annemde çok sevdi kızla aynı mesleği yapıyoruz ikimizde sağlıkcıyız.

    Ben 35 yaşındayım ve yalnız yaşıyorum aslında bakılırsa kız çok efendi,iyi bi işi var,ve oturaklı 28 yaşında evlenecek iyi ve düzgün kız bulmakta zor en çirkin kızlar bile burnundan kıl aldırmıyor hepimiz biliyoruz,acaba evlenip bi aile kursammı güzellik orta halli bende orta derecede yakışıklıyım,kararsız kaldım aslında,arkadaşlarım sağlam ve gerçekcidir herkes olumlu bakıyor arafta kaldım diyebilirim.
    bu işlerin böyle mantık zemininde düşünülmesini doğru bulmuyorum. içinden geliyorsa evlenirsin yoksa check list yaparak, başkalarının görüşleriyle olmaz bu işler. bir de sen kızla tanışıp 6 ayda evlenecek gibi duruyorsun, bence uzat o süreci ve işi doğal akışına bırak. yaşlarımız aynı, ben bu yaşta da olsa yeterince zaman geçirip tanımadan ve gönülden istemeden o imzayı atmazdım.




  • 
Sayfa: önceki 640641642643644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.