Şimdi Ara

Evlilik bir çıkar ilişkisi midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sanırım dünya üzerinde çıkar ilişkisine dayanmayan bir evlilik yok değil mi ? ya da şöyle de söyleyebiliriz, bir evliliğin çıkar ilişkisine dayanmadan gerçekleşebileceğine inanmak anormalliktir aslında. basit bir soru sorayım, evli kardeşlerimiz, abilerimiz de var burada. arada mutlaka bir aşk, sevgi var zaten evlenildiğine göre lakin şu soruyu soruyor musunuz ya da sordunuz mu hiç kendinize '' sadece aşk mı ? sadece sevgi mi ? '' bir kadın için baba evinden ayrılarak kendi çapında bir bağımsızlık kazanma, sırtını kocasına dayayarak geleceğini garanti altına alma veyahut çalışsa bile gücünü bir erkeğin maddi gücüyle birleştirme isteği, evlen baskısından kurtulma, ev, araba, para, zengin koca, zengin kadın vs vs.. sadece evlilikle kısıtlamayalım aslında. aşkın, sevginin içinde de hep bir çıkar yok mu ?

• Sevdigin insanla birlikte olma isteginin yerine getirilmesi bile bir cikar iliskisidir. Bu baglamda hayattaki herseyi cikar iliskisine baglamak yanlis olmaz. Sorulmasi gerektigine inandigim soru, sevgi paylasiminin cikar iliskisi olarak degerlendirip degerlendirilemeyecegidir...
  • Bence çıkar ilişkisi değildir ve olmamalıda, ama birde burada çıkardan kastınız nedir. kötü bir çıkarımmı olmalıdır veya çıkar denince ne anlaşılmalıdır...
  • Şirket evlilikleri = çıkar ilişkisi
  • Zamaninda iranli bir arkadasim, once iyi bir kariyer yapip para kazanacagini sonra da genc ve guzel bir bayanla evlenecegini soylemisti. Bir kadin acisindan evliligin fahiselikten tek farkinin surekli ayni adamla birlikte olmak oldugunu idda ediyordu. Adam dedigini yapti ve su anda esiyle gayet mutlu ve huzurlu bir evliligi var.

Ben buna zamaninda tepki gostermistim. Evliligin icinde para ve maddiyatin olmamasi gerektigini savunuyordum. Fakat etrafimda asik olup evlenen birkac insanin ozellikle maddiyat yuzunden sorunlar yasadigini gordum.

Ben henuz bekarim. Hala asik oldugum insanla evlenmeyi istiyorum. Fakat simdi olsa o arkadasima hic tepki gostermem. Iki insanin yasamdaki amaci mutluluk ve huzur ise bunu elde etmek icin sectikleri her yol mubahtir.
  • evlilik nedir, ne için yapılır vb. sorularının cevabına ulaşabilmek için sadece dünyevi açıdan bir yaklaşım sergilenmesi büyük hata olur. sınavda mıyız değil miyiz sorusuna cevap bulan biri gerçek anlamda evliliğin ne olduğunu, neler getirebileceğini daha iyi anlamaya başlayabilir. çok kısa manada evlilik bir güzelliktir ama temelini iyi atmak lazım. bunun temeli ise eşlerin birbirlerini çok sevmesi değildir. yani evliliğin temeli bu olursa, maddiyat üzerine kurulan evlilikle kıyaslanamayacak da olsa temeli yine çürük olur. bu açıdan pek bir farkı kalmaz. başlangıçta güzel, sonu da güzel olsa bile yalancı güzellik olur. her ikisi de birbirini kandırabilir. evlilik dünyevi bir oyun haline gelebilir, yapmacık roller oynanabilir, bu durum gizli kalmaz aynen görülür, hissedilebilir de. tabi, insanın başına dünya yaşatısında neler geleceğini kim bilecek. başlangıçta büyük hataların yapılacak olması, bu hataların devam edeceği ve ettirileceği anlamına gelmez. en azından böyle bir soru ile muhatap olmak bile, kaşına gözüne, dillerden dökülecek güzel sözüklere çarpılmaktan alı koyar. sözün özü materyalist bir düşünceye sahip olan biri için evliliğin hiçbir anlamı yoktur. aslında sadece bunu yazacaktım ama ayıp olmasın dedim yani..

• Öyle bakılırsa bütün ilişkiler çıkar ilişkisi.Arkadaşınla sohbet ediyorsun,geziyorsun karşılıklı eğlence ihtiyacınızı vs.karşılıyorsun.Köpek alıyorsun o yemek ihtiyacını sen sevgi,oyun...ihtiyaçlarını karşılıyorsun.Sevgilin oluyor karşılıklı heyecan ve diğer duygu ihtiyaçlarını karşılıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

sözün özü materyalist bir düşünceye sahip olan biri için evliliğin hiçbir anlamı yoktur. aslında sadece bunu yazacaktım ama ayıp olmasın dedim yani..

Bilmedigin sey hakkinda konusma... Agzini topla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 15 Haziran 2011; 5:12:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

sözün özü materyalist bir düşünceye sahip olan biri için evliliğin hiçbir anlamı yoktur. aslında sadece bunu yazacaktım ama ayıp olmasın dedim yani..

benim yazdıklarımda uydurma birşey yok. mesajımdaki tek cümle üzerinden hareket ediyorsun. çok basit ve kaçamak bir hareket tarzı senin yaptığın. evliliğin önemli ve bir güzellik olduğunu belirten benim. dediğim tarzda düşünüldüğünde evliliğinin sadece bu dünyada kalmayacağını ve sevgi, şefkat, merhamet, dostluk, muhabbet, aşk, selamın devam edeceğini belirten benim. evliliğin çok daha güzel ve bereketli olabileceği yönünde uyarı yapan benim. ve yine bu açıdan düşündüğümüzde benzer şekilde tüm dostlukların, muhabbetin vs. örneğin bu forum üyelerinin foruma iştiraki ve muhabbeti için de aynı manaya geleceğini de şimdi belirten benim. biri de çıkıyor ağzını topla yazıyor. hayat tarzı, görüş ve düşüncelerin aynı olmadığını zaten burada herkes görüyor. bu sebeple de zaten uyuşmazlıkların yaşanmaya devam ettiğini ve edeceğini de forumu uzun süre takip edenler görüyor, bir fikir sahibi oluyor. değişimin kapalı olmadığı gerçeği de var. dolayısıyla senin o mesajına benim diyebileceğim tek cümle ile bir başkası benim bu yazdıklarımdan belki kendine bir fikir edinirken bir başkası da senin gibi üzerine alınabilir de. bunlar normal şeyler.. yani üye konu açmış çıkar ilişkisini sorguluyor. ben de materyalist hayat felesefesi üzerinden evliliğin bir anlam ifade etmeyeceğini yazıyorum. bu noktada yanlış olanı sen açıkla ki herkes okusun kıyaslama yapsın ve doğrusunu öğrensin ama kararı da kendisine kalsın. bir grup bir zümreden bahsetmiyorum ben. farklı düşünce, görüş ve yapıya sahip olan herkesin olması gerektiği gibi davranmaması durumunda evliliklerinde benzer sorunların yaşanacağını yazıyorum. sen benim yazdığıma karışacaksan bu forumda, vereyim sana bu accountu sana, senin düşüncende olması gerekeni yaz. ama sen onu kendi üyeliğinle bile buraya yazmaya beceremiyorsun. bu ikinci accountu neyleyeceksin..

• quote:

quote:

gereksiz tartışma çıkarmayı ne çok seviyorsunuz biliyorsan birşey konuş bilmiyorsan edebinle oku fikir sahibi ol ondan sonra gel.
  • İnsan tamamen çıkarları doğrultusunda yaşayan bir canlıdır. Şu an bu konuyu okumanız da bile bir çıkar bağlantısı var. Çıkarınız bir şeyler öğrenmek, varsa bir bildiğinizi veya düşüncenizi yazarak karşı tarafı tatmin edip paylaşımın hazzına ulaşmak, zaman öldürmek, bölüm yöneticisi olmak vs. gibi çıkarlar yazılabilir.

Bir kız görüyoruz aşık oluyoruz. Hormonlarımız kabarıyor, o kız merkezli düşünmeye başlıyoruz. Sonrasında o kızı elde etmek için çaba gösteriyoruz. Amaç, cinsellik olabilir, beraber iyi vakit geçirme olabilir, hayatı paylaşma olabilir, yalnızlığı giderme olabilir. Bunların hepsi bizim çıkarlarımızdır ve bunları doyurmak için o kızın peşinden koşuyoruz.

Ana çocuk ilişkisi bile esasında çıkar ilişkisine bağlıdır. Kadın doğum yaptıktan sonra basılan annelik hormonları o çocuğa sahip çıkıp büyütmesini sağlıyor. Çocuğu yetiştirerek kendini çıkarlarını doyurmuş oluyor. Çocuk zaten çıkarları doğrultusunda anaya veya babaya muhtaçtır.

• Anne çocuk ve ya baba çocuk ilişkisinde çıkar var demenin yanlış olduğunu düşünüyorum.Aranızda kaç kişi anne yada baba bilmiyorum.Ama gerek anne gerek baba çocuğunu karşılıksız sever gerektiğinde çekinmeden gözünü kırpmadan canını verecek kadar çoksever.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

İnsan tamamen çıkarları doğrultusunda yaşayan bir canlıdır. Şu an bu konuyu okumanız da bile bir çıkar bağlantısı var. Çıkarınız bir şeyler öğrenmek, varsa bir bildiğinizi veya düşüncenizi yazarak karşı tarafı tatmin edip paylaşımın hazzına ulaşmak, zaman öldürmek, bölüm yöneticisi olmak vs. gibi çıkarlar yazılabilir.

Bir kız görüyoruz aşık oluyoruz. Hormonlarımız kabarıyor, o kız merkezli düşünmeye başlıyoruz. Sonrasında o kızı elde etmek için çaba gösteriyoruz. Amaç, cinsellik olabilir, beraber iyi vakit geçirme olabilir, hayatı paylaşma olabilir, yalnızlığı giderme olabilir. Bunların hepsi bizim çıkarlarımızdır ve bunları doyurmak için o kızın peşinden koşuyoruz.

Ana çocuk ilişkisi bile esasında çıkar ilişkisine bağlıdır. Kadın doğum yaptıktan sonra basılan annelik hormonları o çocuğa sahip çıkıp büyütmesini sağlıyor. Çocuğu yetiştirerek kendini çıkarlarını doyurmuş oluyor. Çocuk zaten çıkarları doğrultusunda anaya veya babaya muhtaçtır.

Bir annenin evladı için canını feda etmesinde bir çıkar bulamadım bir tek, var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

Orijinalden alıntı: metalok

İnsan tamamen çıkarları doğrultusunda yaşayan bir canlıdır. Şu an bu konuyu okumanız da bile bir çıkar bağlantısı var. Çıkarınız bir şeyler öğrenmek, varsa bir bildiğinizi veya düşüncenizi yazarak karşı tarafı tatmin edip paylaşımın hazzına ulaşmak, zaman öldürmek, bölüm yöneticisi olmak vs. gibi çıkarlar yazılabilir.

Bir annenin evladı için canını feda etmesinde bir çıkar bulamadım bir tek, var mıdır?

Tabii ki vardir. maddesel degil ama duygusal bir cikar. sevgisinin buyuklugunun ve kendini feda ediyor olmanin verdigi adanmislik duygusunu besleyebilmek ve bir anlik da olsa o hazzi yasayabilmek...

• Bilgisayar ne kadar makine ise beyin de o kadar makinedir. Beyindeki her olay fiziksel, kimyasal, biyolojiktir bilgisayar ile arasındaki fark bunlardır. Konuyu lütfen ruh, tanrı vs.den bağımsız düşünün. Aşk, sevgi, bağlanma da kimyasal, biyolojik bir süreçtir. Bu durumda verdiğimiz bütün kararlar kendi çıkarlarmız içindir. Canlılığın devami kapsamında annenin çocuğu için ölümü tercih etmesi olması gerekendir. Anne beyni buna göre ayarlanmıştır. Kişinin soyunu sürdürmesi gerekir. Bence gizli çıkar buradadır.
  • cevap EVET; şu anda bulunduğunuz iş, sosyal statü vs olmasaydı eşiniz sizinle evlenir miydi? ya da eşiniz güzel olmasaydı, eğitimi, statüsü size uymasaydı evlenir miydiniz. Hiçbir medyatik vatandaşın ( kadın-erkek faretmez) halktan birine deliler gibi aşık olduğunu edvlenmek istediğini duydunuz mu? ancak masallarda, filmlerde. O halde evlilik karşılıklılık içerir bu da bir çıkar ilişkisidir. Doğanın dengesi de bunu gerektirir, hayvanlar dünyasındaki araştırmalar dişi ya da erkek tür neslinin devamı için türünün en güçlüsünü tercih eder herzaman
  • quote:

quote:

quote:

benim yazdıklarımda uydurma birşey yok. mesajımdaki tek cümle üzerinden hareket ediyorsun. çok basit ve kaçamak bir hareket tarzı senin yaptığın. evliliğin önemli ve bir güzellik olduğunu belirten benim. dediğim tarzda düşünüldüğünde evliliğinin sadece bu dünyada kalmayacağını ve sevgi, şefkat, merhamet, dostluk, muhabbet, aşk, selamın devam edeceğini belirten benim. evliliğin çok daha güzel ve bereketli olabileceği yönünde uyarı yapan benim. ve yine bu açıdan düşündüğümüzde benzer şekilde tüm dostlukların, muhabbetin vs. örneğin bu forum üyelerinin foruma iştiraki ve muhabbeti için de aynı manaya geleceğini de şimdi belirten benim. biri de çıkıyor ağzını topla yazıyor. hayat tarzı, görüş ve düşüncelerin aynı olmadığını zaten burada herkes görüyor. bu sebeple de zaten uyuşmazlıkların yaşanmaya devam ettiğini ve edeceğini de forumu uzun süre takip edenler görüyor, bir fikir sahibi oluyor. değişimin kapalı olmadığı gerçeği de var. dolayısıyla senin o mesajına benim diyebileceğim tek cümle ile bir başkası benim bu yazdıklarımdan belki kendine bir fikir edinirken bir başkası da senin gibi üzerine alınabilir de. bunlar normal şeyler.. yani üye konu açmış çıkar ilişkisini sorguluyor. ben de materyalist hayat felesefesi üzerinden evliliğin bir anlam ifade etmeyeceğini yazıyorum. bu noktada yanlış olanı sen açıkla ki herkes okusun kıyaslama yapsın ve doğrusunu öğrensin ama kararı da kendisine kalsın. bir grup bir zümreden bahsetmiyorum ben. farklı düşünce, görüş ve yapıya sahip olan herkesin olması gerektiği gibi davranmaması durumunda evliliklerinde benzer sorunların yaşanacağını yazıyorum. sen benim yazdığıma karışacaksan bu forumda, vereyim sana bu accountu sana, senin düşüncende olması gerekeni yaz. ama sen onu kendi üyeliğinle bile buraya yazmaya beceremiyorsun. bu ikinci accountu neyleyeceksin..

Arakdasim! Materyalist misin? Degilsin! O zaman konusma materyalistlerin adina! Bu ne curet?

Ben cikip bir musluman icin evlilik sacma sapan veya cok ulvi yuce birseydir diyormuyum? Gorus belirtiyor muyum? Hayir. Onu musluman yapsin. Sen neden materyalist adina fikir belirtiyorsun? Ben materyalist oalrak tanimlanabilecek bir insanim ve sen benim degerlerime hakaret ediyorsun. Yok evlilik onemsizmisde bilmemneymiste! Ne BAN i bu simdi?

Kimlerle tartisiyoruz ya. YUH diyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.