Şimdi Ara

''Evi sıcak tutmanın yolları?'' (öğrenci ve bekar evi içerir) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
181
Cevap
18
Favori
11.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: inexyz

şu sıralar arakatı ısıtamıyorum çatı kat biraz zor ısınır. gündüz dışalara falan takılırsınız pek soğukla sıcakla muhatap olmazsınızda gece uyurken üşümemek için elektrikli battaniye kullan

Usta var da biraz eski, bir sorun teşkil eder mi acaba ? Riske girmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni-Çeri

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

quote:

Dostum benim uyguladığım yöntemleri aynen aktarıyorum;
    -Halının altına 1 tane daha halı,kilim,battaniye ser felaket faydası var,
    -Camın kenarlarına sünger çektim bi işe yaramadı silikon süngerler var onlarda pek bişeye yaramadı en iyisi havlu tıkıştırmak,
    -Yerde yani halının kenarlarında boşluk bırakma ne bulursan ser yani kuru açık yer kalmasın,
    -Kapılar daima kapalı duracak,
    -Az bişey güneş görsen hemen perdeleri aç içeri güneş girsin biraz ısınır elbet,

-Üstünü başını iyi giyin olabildiğince meyve sebze ye pekmez sevmiyorsan sevmeye çalış her sabah 3 kaşık ye bak gör etkisini kanyak gibi valla :)

Kolay gelsin

Canını yirim senin

Adam akıllı tavsiye veren çıktı çok şükür,eyvallah

-Süngeri içerden yaptın demi? Yalnız şöyle bir durum var,pencereyi açamayacağımız oda var,oraya dıştan süngeri yapıştırıp,üstüne de koli bandını yapıştırsam..

Olur mu?

Süngeri içerden pencerenin kendi çıkıntısı varya kapatırken kasaya temas eden kısım (anlamadıysan fotoğrafını da atabilirim) oraya yapıştırıyorsun,

Yalnız bende kiralık evdeyim kiralık evde pek iyi olmaz dışarıdan yağmur yağar ardından güneş açar o bandı çıkardığında pencerenin boyasıda kalkar, o yüzden içten yapıştır bantı hatta kağıt bant yapıştırırsan hiç bir sorun çıkmaz sökerken hangi ildesin ?

İlk cümledeki tanımın kafamı karıştırdı usta,zor olmayacaksa fotoğraf atabilirsen harika olur

Sütçü nine diyarı Kahramanmaraş'ta oturuyorum

ne tarafta oturuyon edeee. Bölümün nedir kaçıncı sınıf de bi hele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kizli erkekli takilin, kalorifer yakmiyorduk

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum benim uyguladığım yöntemleri aynen aktarıyorum;
    -Halının altına 1 tane daha halı,kilim,battaniye ser felaket faydası var,
    -Camın kenarlarına sünger çektim bi işe yaramadı silikon süngerler var onlarda pek bişeye yaramadı en iyisi havlu tıkıştırmak,
    -Yerde yani halının kenarlarında boşluk bırakma ne bulursan ser yani kuru açık yer kalmasın,
    -Kapılar daima kapalı duracak,
    -Az bişey güneş görsen hemen perdeleri aç içeri güneş girsin biraz ısınır elbet,

-Üstünü başını iyi giyin olabildiğince meyve sebze ye pekmez sevmiyorsan sevmeye çalış her sabah 3 kaşık ye bak gör etkisini kanyak gibi valla :)

Kolay gelsin

Canını yirim senin

Adam akıllı tavsiye veren çıktı çok şükür,eyvallah

-Süngeri içerden yaptın demi? Yalnız şöyle bir durum var,pencereyi açamayacağımız oda var,oraya dıştan süngeri yapıştırıp,üstüne de koli bandını yapıştırsam..

Olur mu?

Süngeri içerden pencerenin kendi çıkıntısı varya kapatırken kasaya temas eden kısım (anlamadıysan fotoğrafını da atabilirim) oraya yapıştırıyorsun,

Yalnız bende kiralık evdeyim kiralık evde pek iyi olmaz dışarıdan yağmur yağar ardından güneş açar o bandı çıkardığında pencerenin boyasıda kalkar, o yüzden içten yapıştır bantı hatta kağıt bant yapıştırırsan hiç bir sorun çıkmaz sökerken hangi ildesin ?

İlk cümledeki tanımın kafamı karıştırdı usta,zor olmayacaksa fotoğraf atabilirsen harika olur

Sütçü nine diyarı Kahramanmaraş'ta oturuyorum

ne tarafta oturuyon edeee. Bölümün nedir kaçıncı sınıf de bi hele

Kayabaşı taraflarındayım ede, yeter bu kadar afişe etmeyelim kendimizi

• quote:

Orijinalden alıntı: Nephren-Ka

Kizli erkekli takilin, kalorifer yakmiyorduk

Aman kardeş yazma böyle şeyler pc ni hacklerler maazallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

Camlara siyah kartonlar-kağıtlar koyun güneşi çeker.
    Bir kısmı boş bırak orayada alüminyum koyun odaya gelecek AÇIYLA
    Ve ispirto ocağı yapın :
    http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=96

Teşekkürler kardeş

Sitede muazzam fikirler var, herkese tavsiye olunur

• Birbirinize sürtünerek ısının

• quote:

Orijinalden alıntı: arjina

Birbirinize sürtünerek ısının

Çanak çömlek patlamasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

şu sıralar arakatı ısıtamıyorum çatı kat biraz zor ısınır. gündüz dışalara falan takılırsınız pek soğukla sıcakla muhatap olmazsınızda gece uyurken üşümemek için elektrikli battaniye kullan

Usta var da biraz eski, bir sorun teşkil eder mi acaba ? Riske girmeyelim

bişi olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

sicak su torbasi al yorganin altina koy hamam gibi terletiyor.

Bir tane yeter mi bir yatak için?
  • quote:

quote:

Hamam oluyor kaynar su koyarsan 50 derece 3 saat kadarda sogumuyor. Kettleda su kaynat doldur tamamdir
  • quote:

quote:

quote:

Hamam oluyor kaynar su koyarsan 50 derece 3 saat kadarda sogumuyor. Kettleda su kaynat doldur tamamdir

1 tane sıcak su torbasını yatağın ortasında koyuyoruz, üstüne de yorgan demi kardeş?

• quote:

quote:

quote:

quote:

1 tane sıcak su torbasını yatağın ortasında koyuyoruz, üstüne de yorgan demi kardeş?

Sirtina koy ustunede yorgan cek tamamdir

• Elektrikli battaniye,sıcak su torbası ve ek olarak pencerelerin kenarlarına silikon yada onun gibi yapıştırmalar takılıyordu pencereden soğuk geçmiyordu,yapı markette 5 liraya bulabilirsin,en ucuz yollusu bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SgtWallCroft -- 11 Aralık 2013; 21:57:50 >
  • Öncelikle kapı eşiklerinde yükselti yoksa onları bez yada sünger ile dıştan kapatın eşik yapın yani. Sonra kapının kenarlarından hava giren yerleri yine tek tarafı yapışkanlı sünger ile kapatın.

İmkanınız varsa cam olan taraflara uzun perde takın duvarlarıda kapatsın soğuk girmesin sıcak çıkmasın.

Nasıl ısınıyorsunuz soba doğalgaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Öncelikle kapı eşiklerinde yükselti yoksa onları bez yada sünger ile dıştan kapatın eşik yapın yani. Sonra kapının kenarlarından hava giren yerleri yine tek tarafı yapışkanlı sünger ile kapatın.

İmkanınız varsa cam olan taraflara uzun perde takın duvarlarıda kapatsın soğuk girmesin sıcak çıkmasın.

Nasıl ısınıyorsunuz soba doğalgaz?

Ufoyla ısınıyoruz hocam ,gündüz evde yokuz, sadece akşam evdeyiz
  • Anladım dediklerimi imkanınız varsa yapın hiç yoksa sıcağı dışarı kaçırmaz içeride soğuk almaz.

Eğer içinizde astımı bronşiti olan yoksa ufak bir salça yada bezelye kapına yarı yarıya su koyup ufoya tel ile sabitleyin kaynayan su içerisinin kuru olmasını önler ve buhar sıcaklığı artırır.
  • quote:

Anladım dediklerimi imkanınız varsa yapın hiç yoksa sıcağı dışarı kaçırmaz içeride soğuk almaz.

Eğer içinizde astımı bronşiti olan yoksa ufak bir salça yada bezelye kapına yarı yarıya su koyup ufoya tel ile sabitleyin kaynayan su içerisinin kuru olmasını önler ve buhar sıcaklığı artırır.

Çok teşekkürler hocam,son tavsiyeniz gerçekten ilginç ve harika, sağolun varolun
  • Bir kaç aklıma gelenide yazayım.

Evde halımı kullanırsınız kilim mi? NE olursa olsun en altına ince bir bez yada bulabiliyorsanız elyaf alıp koyun. Yada biraz imkanları zorlayarak halıların üzerine koyulan bezlerden alın. Yerde açık alan bırakmamaya dikkat edin. Ortamın ısısındaki kaybı hem ayağınızın soğuk çekmesini engeller.Hemde bir şey döküldüğünde toplanıp silkelenmesi kolay olur.

Odanız büyük ise yada 1+1 yada 2+1 eviniz de bir oda hem salon hem oda gibi olur oyle ise korniş takın perde geçirin 2ye bölün.
  • quote:

Bir kaç aklıma gelenide yazayım.

Evde halımı kullanırsınız kilim mi? NE olursa olsun en altına ince bir bez yada bulabiliyorsanız elyaf alıp koyun. Yada biraz imkanları zorlayarak halıların üzerine koyulan bezlerden alın. Yerde açık alan bırakmamaya dikkat edin. Ortamın ısısındaki kaybı hem ayağınızın soğuk çekmesini engeller.Hemde bir şey döküldüğünde toplanıp silkelenmesi kolay olur.

Odanız büyük ise yada 1+1 yada 2+1 eviniz de bir oda hem salon hem oda gibi olur oyle ise korniş takın perde geçirin 2ye bölün.

Halı var altına karton döşedik,boş alan kalmadı.

Tavsiyeler için tekrar tekrar teşekkür ederim kardeş

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.