Şimdi Ara

Evga RTX 3080 XC3 Ultra Fan Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 ay kadar önce yeni sistem topladım.

Ekran kartının fanlarından birinde sorun yaşıyorum.

Sıcak çalışan bir kart olduğu için fan curve kullanıyorum, oyun sırasında birkaç gün önce ses yapmaya başlayan fan yerinden çıkıp fırladı gitti kasanın içine.

2 fanla çalıştırmaktan korktuğum için, orijinal fanını sipariş ettim 1 ay kadar sürecek gelmesi (Aliexpress'den. Türkiye'de yok çünkü orijinal)

Neden iade etmedin diye soranlar olabilir, iş için kullanıyorum. Acil bir çözüme ihtiyacım vardı. Bu yüzden bulabildiğim en uygun muadil fanı getirtip taktım. Sorun da burada başladı.

Orijinal fan özellikleri:

Powerlogic pla09215s12h

0.55A, 4 pin ve 4 vida yuvalı. Vida yuvaları merkezden merkeze 42mm idi.

Muadil Fan özellikleri:

Powerlogic pla09215b12h

0.55A, 4 pin ve 3 vida yuvalı.Vida yuvaları merkezden merkeze 42mm.

Soketler ikisinde de 4 pin fakat soketin tipi farklı olduğu için ekran kartı soketine uymadı. Ben de bozuk fandaki soketi söküp, yeni getirttiğim fandaki soketle değiştirdim.

Montaj aşamasında bir sorun yok, fan da çalışıyor FAKAT hiçbir şekilde müdahale edemiyorum. Evga Precision X1 kullanıyorum, MSI Afterburner da denedim ama fan sürekli %100 hızda çalışıyor.

Sizce bu durumu nasıl düzeltebilirim? Acaba sorun kabloların sıralaması olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viperdriver -- 28 Aralık 2022; 14:41:6 >

Viperdriver bu mesajı paylaştı

• 4pin normalde pwm fanlarda olur. 4.pin sıcaklığa göre devir ayarı yapılmasını sağlar. Muhtemelen bağlantı da o pin yanlış yönde takıldı. Bu yüzden fan a müdahale edilemiyor.
    Diğer ihtimal ise aldığınız fan pwm degil..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.