Şimdi Ara

EVET Hepimiz Motosikletlerden Ölesiye Nefret Ediyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
6.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • motosiklet emniyet şeridinden giderken polis tarafından sadece plakası kontrol edilip gönderiliyor.

LÜTFEN BİRAZ VAKTİNİZİ AYIRIP BU YAZIYI OKUYUN

Peki ama neden?

motosikletler neden emniyet şeridini kullanıyor gardaşım?
    Motosikletler arabalar gibi durarak kullanılamaz. Çünkü yazın koruma ekipmanları ( mont, pantolon,kask vs ) insanı terletir. Sürekli gitmesi ve serinlemesi gerekir. Zaten pek çok kişi motoru trafikten kurtulmak için alır.
    Emniyet şeridinden giden bir arabanın arkasından ambulans gelse araya girip emniyet şeridinden çıkması çok zordur. Ama motor için bu saniyelik bir iş.

Motorlar niye şeridi ortalamıyor gardaş?
    Önünüze bir çukur, hayvan ölüsü gelse ne olur? Ortalayarak geçersiniz. Ama motorlar bunu yapamadığı için arabaların lastiklerinin izinden gitmek zorundadır.

Bu artist motorcular neden kırmızıda arabaların arasına girip bekliyor gardaş?
    Arabalar gibi dursalar ve bekleseler arkadan gelen telefonuna bakan bir sürücü zamanında frene basamayarak motora çarpsa motorcu ölebilir, felç kalabilir. O nedenle araya girip riski azaltırlar.

- Motorlar araba gibi zınk diye duramazlar. Ön frenle duran motor, ıslak ve kaygan zeminde ön frene basarsa direkt kayar ve düşer.

- Viraj alan bir motor haliyle yatar, yoksa dönemez. Ve yatmış durumdaki bir motor zınk diye düzelip duramaz. Yatış halindeki bir motorda frene basılırsa direkt düşülür.

Kaldırımdan giden, ekipman takmayan, ehliyetsiz motor sürücüleri için yapabileceğim bir şey yok. O konuda haklısınız trafiği tehlikeye atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 13 Nisan 2015; 20:22:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

LÜTFEN BİRAZ VAKTİNİZİ AYIRIP BU YAZIYI OKUYUN

Peki ama neden?

motosikletler neden emniyet şeridini kullanıyor gardaşım?
    Motosikletler arabalar gibi durarak kullanılamaz. Çünkü yazın koruma ekipmanları ( mont, pantolon,kask vs ) insanı terletir. Sürekli gitmesi ve serinlemesi gerekir. Zaten pek çok kişi motoru trafikten kurtulmak için alır.
    Emniyet şeridinden giden bir arabanın arkasından ambulans gelse araya girip emniyet şeridinden çıkması çok zordur. Ama motor için bu saniyelik bir iş.

Motorlar niye şeridi ortalamıyor gardaş?
    Önünüze bir çukur, hayvan ölüsü gelse ne olur? Ortalayarak geçersiniz. Ama motorlar bunu yapamadığı için arabaların lastiklerinin izinden gitmek zorundadır.

Bu artist motorcular neden kırmızıda arabaların arasına girip bekliyor gardaş?
    Arabalar gibi dursalar ve bekleseler arkadan gelen telefonuna bakan bir sürücü zamanında frene basamayarak motora çarpsa motorcu ölebilir, felç kalabilir. O nedenle araya girip riski azaltırlar.

- Motorlar araba gibi zınk diye duramazlar. Ön frenle duran motor, ıslak ve kaygan zeminde ön frene basarsa direkt kayar ve düşer.

- Viraj alan bir motor haliyle yatar, yoksa dönemez. Ve yatmış durumdaki bir motor zınk diye düzelip duramaz. Yatış halindeki bir motorda frene basılırsa direkt düşülür.

Kaldırımdan giden, ekipman takmayan, ehliyetsiz motor sürücüleri için yapabileceğim bir şey yok. O konuda haklısınız trafiği tehlikeye atıyorlar.

Tebrik ederim böyle bir konu attığınız için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yılın yaklaşık 7 ayı araba 5 ayı motorsiklet sürüyorum,

Kimseyi motorcu yada arabacı şeklinde eleştirmemek gerekiryor, insan olmayan her dalda malesef kendini belli ediyor, otomobil sürücülerinin içerisinde nasıl ki kötü sürücüler varsa motorsiklet sürücüleri içerisinde de çıkıyor.

Ancak şu bir gerçek, otomobil kullanan sürücü motorsiklet sürücüsünü malesef ülkemizde anlamıyor,

Motosiklet sürerken gördüğüm araç sürücülerinin hatalı davranışları:

-kendi halinde gitse motor sürücüsü sessizce yandan geçecek buna rağmen onun geçmemesi için (onu geçmesini yediremiyor) sıkıştırıyor.

-Trafik ışıklarında, motorsikletler çok hafif makine olduğu için neredeyse ilk 50 metrede spor arabalara kafa tutacak kadar seriler (scooterler dahil) adam sanıyorki motor onunla yarış ediyor önüne geçen motoru sıkıştırma pahasına geçmek istiyor.

-sağ şeritte ilerleyen motoru sollayarak geçmek yerine önün üzerine çıkacak kadar yaklaşıp motoru yolda bir şerit ziyanlığı olarak görüyor ve şarampolün içine girerek kendisine yol vermesini bekliyor.

-akan trafikte sol şeritteki motorun önünde onlarca araç olmasına rağmen iyice yanaşıp korna ve selektörle taciz ediyor, yine motoru trafikte yer ziyanlığı olarak görüyor ve kenara kaymasını motorun yerinde kendi aracının gitmesini istiyor.

Otomobil sürerken gözlemlediğim motosiklet sürücülerinin hatalı davranışları:

-kırmızı ışıklarda geçiyorlar.

-emniyet şeridine girmeleri bence hata. Ben hiç girmedim, zira orası benim için değil motorda sürsem otomobilde sürsem, Sıkışık trafikte en sol ile bir sağdaki şeridin arasından otomobil sürücülerinin bana yol verdiği ölçüde dikkatlice ilerlerim.

-sıkışık trafikte otomobil sürücüsünün onları asla görmeyecekleri yerden ve tehlikeli yakınlıkta otomobil önüne kıracak şekilde otomobilin fren yapmasına sebep veriyorlar, fren yapmasa onlara çarpacağız bu sefer otomobil motoru ezdi olacak,

-onlara yol veremeyeceğimiz kadar dar yerlerde yine korna ile yol istiyorlar aynamıza çarpma pahasına araya giriyorlar, bu tipler kesinlikle gerçek motorcular değil, zoraki süren servis elemanları, bir motorcu asla bir araca çarpıp kaçmaz, kaçmamalı ! kaçarsa sopayıda yemeli !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 11 Nisan 2015; 18:24:44 >

• Konuda motorcularin bakış açısını gayet güzel ele vermissiniz ve insanlari motorculardan nefret ettiren de bu zihniyet.

Eğer biz de motorlu bir tasitiz , bizi görün saygı gosterin diyorsaniz diger araclarin uyduğu kurallara uyacaksiniz.

Yok sadece isime gelene bakarım diyorsaniz kusura bakmayin kimse de sizi aractan saymaz olan size olur.

Zihniyete bak ya motor emniyet şeridini işgal edebilirmis , seritlere uymasi gerekmezmis....

Zaten bi tane kurallara uyan motorcuya denk gelmedim , meselenin kaynağı da burda belli olmus işte.

Farkindaligi once kendi aranizda olusturun ki diğer suruculere bisey demeye hakkıniz olsun.

Sürekli kurallara uymayan , bi sagdan bi soldan geçen , arabanin onune atlayan , serit takip mesafesi vs takmayan motorculari ezme korkusuyla araba surmekten bıktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Helal olsun bende motorsiket ve araba sürücüsüyüm. Araç sürücülerinin gerçekten bilinçlenmesi gerek bu konuda.
  • Yazin hava sicakmis emniyet seridinden gidip serinlemesi gerekmis. Aracinda klimasi olmayan surucu napsin?

Önünüze bir çukur, hayvan ölüsü gelse ne olur? Butun hayvan oluleri cukurlar seridin ortasinda degil mi? Hic saginda solunda yok?

Yazinin en sacma bolumude son kisim olmus. Asil arada oldugu icin hem kendini hemde diger suruculeri tehlikeye atiyor. Kusura bakma arkadasim ama herkes gibi trafik kurallarina uyacaksiniz. Asiri sacma bir yazi.
  • e sizin değiminizde göre, motor sıcakta da trafikte beklemeli? O zaman 20bin 'tle ye motor alan + 5 bin 'tl ye ekipman alan satsın araba alsın? Motorsikletin amacı zaten trafiğe takılmamaktır. Bahane değil, hiç motor kullanmadğınızdan bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz. Yağmurda kullanın bire, o teni okşayan yağmur damlaları kurşun gibi oluyor. Yazın ise durunca acayip sıcak oluyor.

Aarabam var, motorsikletimde var. Yaz aylarında genelde motorsikleti tercih ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ülkeden nefret ediyorum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Yazin hava sicakmis emniyet seridinden gidip serinlemesi gerekmis. Aracinda klimasi olmayan surucu napsin?

Önünüze bir çukur, hayvan ölüsü gelse ne olur? Butun hayvan oluleri cukurlar seridin ortasinda degil mi? Hic saginda solunda yok?

Yazinin en sacma bolumude son kisim olmus. Asil arada oldugu icin hem kendini hemde diger suruculeri tehlikeye atiyor. Kusura bakma arkadasim ama herkes gibi trafik kurallarina uyacaksiniz. Asiri sacma bir yazi.

emniyet şeridine girmesi bencede hata zira orası motosiklet bisiklet şeridi değil emniyet şeridi ancak şurada birşey sormak isterim size,

adam senelerdir 15 dakikada aldığı iş-ev arasındaki mesafeyi son yıllarda olan aşırı kalabalıklaşma nedeni ile 55-60 dakikada alıyor birde arada trafik tamamen duruyorki sormaayın, sırf bu yüzden motosiklet alıyor,

yine trafik duruyor bütün otomobiller gibi oda saatlerce bekleyecek ve otomobil aralarından ilerlemeyecek mi diyorsunuz?

• Motorcu adam risk alan adam demektir. Kendilerini kandırma metotları da çok basittir. Alın yazısına bakar herşey cümlesi. Bıçağı ağzına sokup halı saha maçına çıkarsan alın yazın bellidir hiçte kusura bakmasınlar. Ben dikkatli olsam öteki dikkatli olsa illaki bir yerde gene görülemeyecek ve kazaya karışacaklar. Motor işi akıllı adamın yapacağı iş değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emniyet şeridini tamamen kaplayıp ambulansa, itfaiyeye, polise yol veremeyen arabalara değil de küçücük motora mı kızıyorsunuz?

sizin hiç başınıza geldi mi bilmiyorum ama Telefonu bakmaktan dolayı kırmızı ışığı göremeyip ışıkta bekleyen arabalara çarpan çok sürücü var. Arabayı çekersin sanayiye olsun olsun 3000 Tl masraf yaparsın parıl parıl parlar tampon. Ama o duramayan araba motorcuya çarpsa bakın ne olur:

http://www.dailymotion.com/video/x1ll97o_kaza-geliyorum-demez-isiklarda-duran-motorcuya-arkadan-carpti_sport

yetmedi mi?

https://instagram.com/p/0tdqbyBqBu/

Hiçkimsenin gerek motorcu gerekse araba sürücüsü hiç fark etmez ölüm sebebi olupta vicdan azabı çekmemesi dileğiyle. Güvenli sürüşler...

• Hala boyut meselesini kavrayamamış araba sürücüleri var. Bakın. Emniyet şeridinde aciliyet oldugunda, motorsiklet kolayca sıyrılabilir. Araba sürücü sıyrılamaz. Tıkar. Bunu 8 yaşındaki çocuk bile tahmin edebilir. Hala kavrayamayan olursa resimlerle açıklayayım.

725mm genişliğinde sadece.

Küçük B sınıfı Opel

1944mm genişiliği

şimdi hangisi, emniyet şeridinde aciliyet oldugunda kolayca yolverebilir bir daha düşünelim.

• Gelişmiş ülkelerin çoğunda motosiklet sürücüsüne, bisikletliye, arabaların birbirine saygısı vardır. Bizde ise herkes birbirinden nefret ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Yazin hava sicakmis emniyet seridinden gidip serinlemesi gerekmis. Aracinda klimasi olmayan surucu napsin?

emniyet şeridine girmesi bencede hata zira orası motosiklet bisiklet şeridi değil emniyet şeridi ancak şurada birşey sormak isterim size,

adam senelerdir 15 dakikada aldığı iş-ev arasındaki mesafeyi son yıllarda olan aşırı kalabalıklaşma nedeni ile 55-60 dakikada alıyor birde arada trafik tamamen duruyorki sormaayın, sırf bu yüzden motosiklet alıyor,

yine trafik duruyor bütün otomobiller gibi oda saatlerce bekleyecek ve otomobil aralarından ilerlemeyecek mi diyorsunuz?

Evet aynen oyle yapacak. Yahu bir siz mi akillsiniz bu memlekette? Ne guzel arabalarin arasindan geceyim. Emniyet seridini kullanayim. Ohh ne ala memleket. Motor suruceleri kesinlikle daha saygisiz ve kural tanimaz. Kimse bile bile motorun ustune surmez. Tamam memleket olarak iyici piskopatlastik ancak o kadarda degil. Arac degil motor suruculeri bilinclendirilmeli. Benim gorusum bu yonde.

• Motor veya motorsiklet, yani anlatmak istediğimi anlamışsınızdır. Bahane değil zaten. Ben sizin motorsiklet kullandığınızı düşünmüyorum açıkçası. En azından, tam ekipmanla veya yazın. :) Kaloriferi veya klimayı motorsilketle karşılaştrmanız çok saçma, o ekipmanlar bildiğiniz kadarıyla çoğu motorsikletlerde yok :) Ayrıca motorsikletin amacı, trafiğe takılmamak, zamandan, yakıttan, paradan tasaaruf etmektir.

Anlatmak istediğim, trafikte bekleyeceksek; motor kullanmanın bi amacı yok ozaman satalım araba alalım.

- Motorsikletle korumalarım tam'dı' satmadan önce. Tabiki yağmurda ekipmansız da kullanmayı tecrübe ettim.

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

emniyet şeridini tamamen kaplayıp ambulansa, itfaiyeye, polise yol veremeyen arabalara değil de küçücük motora mı kızıyorsunuz?

sizin hiç başınıza geldi mi bilmiyorum ama Telefonu bakmaktan dolayı kırmızı ışığı göremeyip ışıkta bekleyen arabalara çarpan çok sürücü var. Arabayı çekersin sanayiye olsun olsun 3000 Tl masraf yaparsın parıl parıl parlar tampon. Ama o duramayan araba motorcuya çarpsa bakın ne olur:

http://www.dailymotion.com/video/x1ll97o_kaza-geliyorum-demez-isiklarda-duran-motorcuya-arkadan-carpti_sport

yetmedi mi?

Hiçkimsenin gerek motorcu gerekse araba sürücüsü hiç fark etmez ölüm sebebi olupta vicdan azabı çekmemesi dileğiyle. Güvenli sürüşler...

Yine bahane. Kırmızı ışıkta beklerken kamyon hızla gelip altına alabilir diye araçlar da durmasın istersen. Öyle tampon da kurtarmaz hem. Başkasının trafik kurallarına uymayabileceği ve zarar verebileceği olasılığı ile trafik kuralları hiçe sayılamaz.

Tamam tampon kurtarmasın araba pert olsun, hava yastıkları açılsın, araba param parça (!) olsun. 50.000 TL masraf çıksın. Bir candan daha mı değerli?

• quote:

emniyet şeridini tamamen kaplayıp ambulansa, itfaiyeye, polise yol veremeyen arabalara değil de küçücük motora mı kızıyorsunuz?

yetmedi mi?

Tamam kardes siz kurallara uymayin , sonra da gelin forumlarda ağlayın ...

Bana yasa ve yonetmeliklerden motorlar emniyet seridini kullanabilir diye bi ibare gostersene ?

Gosteremezsen kurallara uymadigin ve saygiyi haketmedigin tescillenecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 11 Nisan 2015; 18:37:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem kural belirlenmemiş, aradan sıyrılabilen, problem teşkil etmeyen kullanabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 11 Nisan 2015; 18:36:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

yetmedi mi?

Tamam kardes siz kurallara uymayin , sonra da gelin forumlarda ağlayın ...

Bana yasa ve yonetmeliklerden motorlar emniyet seridini kullanabilir diye bi ibare gostersene ?

Gosteremezsen kurallara uymadigin ve saygiyi haketmedigin tescillenecek

Tamam kardeşim,
    aynen dediğin gibi olsun.
    Sen haklısın.

/>

• Coğu ulkede motorlarin filtering denilen duran veya asiri yavas trafikte araya girmesi yasal bir olaydir. Ve yine cogu ulkede bisiklet ve motorsikletlerin kirmizi isikta aralardan gecerek siranin en o une gelmesi de yasaldir. Hatta iki tekerliler icin ozel bir bolum vardir.
    Altindaki koca 1 tonluk demir yiginiyla trafikte sikisip hareket edemeyenler motorun ayni davranisi sergilemesini bekliyor. Motorun 100 200 kiloluk kucucuk bir alet oldugunu, asil amacinin trafikten kurtulmak oldugunu kabullenemiyorlar nedense

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vuh

Coğu ulkede motorlarin filtering denilen duran veya asiri yavas trafikte araya girmesi yasal bir olaydir. Ve yine cogu ulkede bisiklet ve motorsikletlerin kirmizi isikta aralardan gecerek siranin en o une gelmesi de yasaldir. Hatta iki tekerliler icin ozel bir bolum vardir.
    Altindaki koca 1 tonluk demir yiginiyla trafikte sikisip hareket edemeyenler motorun ayni davranisi sergilemesini bekliyor. Motorun 100 200 kiloluk kucucuk bir alet oldugunu, asil amacinin trafikten kurtulmak oldugunu kabullenemiyorlar nedense

ne yapsınlar hocam onlar da haklılar. Kontak kapatıp saatlerce trafikte beklemekten, dur kalktan dolayı yılda milyonlarca doların ziyan olmasından, saatlerinin trafikte beklemekle boşa gitmesinden zevk alıyorlar. Herkesin zevk anlayışı başka tabii. Saygı duymak lazım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.