Şimdi Ara

Everest 2,5'' HDD Kutusu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SSD alırken yanında laptoptan çıkan Hdd için Everestin 2,5 inç usb 3.0 external kutusunu da aldım.Ssd yi kurdum sisteme şuan onda sorun yok da Hdd kutusunu usb 3 kablosuyla usb 3 portuna bağladığımda bilgisayar adeta çıldırıyor,arka arkaya onlarca(hatta bıraksam yüzlerce) "You must format disk before yoo use" gibisinden uyarı çıkıyor yani arka arkaya açılan yüzlerce pencere hep bu uyarıdan.Bu durum yüzünden müdahele edemiyorum HDD ye,direk usb den çekiyorum mecburen...HDD yi laptoptan çıkarmadan önce herhangi bir format yada başka bişey yapmadım,direk ssd yi laptopa taktım hdd yi de direk external kutuya koydum.Yani sistem olduğu gibi hdd de duruyor.Sorun ne sizce nasıl formatlicam HDD yi?



  • usb 2.0 girişine takmayı denedin mi


    olmazsa başka pc de dene... formatla sen de madem you must diyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Kasım 2011; 2:02:16 >
  • Bir ssd alim hdd yi harici kullanim dedim bir türlü düzeni oturtamadım.Yukarda yazdığım sorun halloldu da harici kutuyla kullandığım hdd de farklı bir sorun var.Şöyle ki...everestin usb 3.0 2,5'' kutuya hdd yi taktım,kutu yanında bir de SecureDrive EX2 diye şifreleme ve bölümleme gibi bir porgram geliyor küçük cd'li.Neyse klavuzdaki gibi programı kurdum diski tek parça olarak formatlayıp şifreli yaptım.Ancak sorun şu ki USB 2 portuna taktığımda sorunsuz çalıştırabiliyorken USB 3.0 portuna,kutudan çıkan USB 3 kablosuyla bağlandığımda şifreleme programı açılıyor ancak üzerine tıklayıp şifreyi yazacağım pencereye ulaşmaya çalışırken "DİSK AYIKLAMA HATASI veriyor,USB 2 de öyle bir sorun yok.Bende diski tamamen sildim şifre porogramını da sildim.Şuan HDD disk yönetimi ekranında 698.64 GB UNALLOCATED olarak görünüyor.Sorun ne olabilir,napmam gerekir şuanda?
  • Vatana ürünü götürdüm para iadesi aldım,akasanın noirs hdd kutusunu aldım ama bilgisayarımda yine görünmüyor.hdd formalı,ekstra güç bağlantısı da yaptım.Jumper ayarlatında bahsediliyor,laptopta bu ayar nasıl yapılıyor?
  • sanırım sorun harf atamama sorunuymuş,harf aadım gördü hdd yi..yalnız 12 GB lik bir dosya attım ortalama 35-40MB ile transfer etti usb 3 portundan,bu değer az değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.