Şimdi Ara

Eve yavru kedi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eve kedi almak istiyorum fakat evimde kuşlar var eğer yavrudan alır kuşlarla birlikte büyütürsem kedi büyüdüğünde kuşlara zarar verir mi ?

Büyük ihtimalle kediyi sokaktan alacağım tüy sorununu çözebilir miyim nasıl çözerim?

Eğer tüylerini yutarsam bana ne zararı olur ?

Gece bizi rahatsız eder mi uyandırır mı ?

Sürekli mamayla mı beslemeliyim hangi marka kullanmalıyım?

Kumunun nasıl olması gerekiyor ?

Daha fazladan neler almam gerekiyor ?

Apartmanda oturuyorum kendime alıştırdıktan sonra dışarı bıraksam apartman kapısına gelir mi ?

Cevaplarsanız teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 14 Mayıs 2016; 22:56:16 >

• Petshoptan almayın ve neden dışarı bırakmayı düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    Bırakıp gitmek değilde gezsin sadece eve alışmasın diye yani yanlış anlamayın daha önce de kedi besledim fakat o zamanlar ev müstakildi ve büyük bir bahçemiz vardı istediği yere gidiyordu sadece evde beslemiyorduk o yüzden söyledim.
  • Köpek olsa kesin gelir ama kediyi bilemem acıkırsa arada gelir beslersin sonra yine gider en iyisi köpek

• quote:

Orijinalden alıntı: DeamoNZ

Eve kedi almak istiyorum fakat evimde kuşlar var eğer yavrudan alır kuşlarla birlikte büyütürsem kedi büyüdüğünde kuşlara zarar verir mi ?

Büyük ihtimalle kediyi sokaktan alacağım tüy sorununu çözebilir miyim nasıl çözerim?

Eğer tüylerini yutarsam bana ne zararı olur ?

Gece bizi rahatsız eder mi uyandırır mı ?

Sürekli mamayla mı beslemeliyim hangi marka kullanmalıyım?

Kumunun nasıl olması gerekiyor ?

Daha fazladan neler almam gerekiyor ?

Apartmanda oturuyorum kendime alıştırdıktan sonra dışarı bıraksam apartman kapısına gelir mi ?

Cevaplarsanız teşekkür ederim

Apartmansa tavsiye etmem, ama alacaksanızda dışarıya mümkün olduğunca az bırakın derim. Kuş konusunda ayrı yerlere koymanız gerekir , kedinin kesinlikle kuşlara ulaşamaması gerek. Kedilerde avlanma içgüdüsel doğuştan oluyor vede ne kadar eğitirseniz eğitin güven olmaz, heleki kuş konusunda hiç güven olmaz. 1 yaşına kadar mamayla beraber normal gıdalarla besleyebilirsiniz, tabi şekerli olmayacak, 1 yaşından sonra kuru mama vermeniz gerekiyor. Diğer gıdalar dişlerinde iltihap ve tartar yapabiliyor. Tüy sorunu için denemedim ama fırça ve kaliteli mama öneriyorlar. Ayrıca iç parazit, dış parazit aşılarınıda yaptırmalısınız, dişiysede mutlaka kısırlaştırılması gerek. Ben bahçede 30 tane kedi besliyorum, hepsi sokak kedisi ev müstakil olduğu için sorun olmuyor ama apartmanda asla bulaşamazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 18 Mayıs 2016; 2:03:21 >

• veterinerler ücretsiz kedi sahiplen diriyorlar bence oralara bak dışarıdan alacağın kedi eve uyum sağlayamaz ve parazit aşıları ve kuduz aşıları yoktur kılını yutarsanız kanser ve kist yapama gibi bir ihtimali oluyor ve tuvalet alışkanlığı yok eve yapar tuvaletini zorluk çekersiniz veterinerden ev kedisi sahiplen bence ücretsiz bende kedi baktım apartmanda ve hiç sorun yaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hedef202300 -- 18 Mayıs 2016; 13:57:43 >
  • Bilip bilmeden konuşmayın. Yazıda elle tutulabilir doğru tek kısım satın almayıp veterinerden sahiplenme kısmı sanırım.

Dışarıdan alırsanız tuvalet alışkanlığı olmaz ne demek? Gayette kumuna yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sokaktan Kedi Aldım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba sanırım yavru kedi sahiplenmek istiyorsunuz onunla dost olacaksanız doğru bir karar almışsınız.Bizim 1,5 aylık dişi bir kedimiz var minik tatlı ve de çok uysal ama ben gerçekten çok meşgulüm ve ona zaman ayıramıyorum onu ücretsiz sahiplendirmek istiyoruz.İçiniz gerçekten rahat olsun tam bir ev kedisi veteriner muayenesi iç ve dış parazit aşılarını yaptırdım.İstanbul içi sahiplendiriyoruz isterseniz iletişime geçelim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Eve yavru kedi almak istiyorum

• catsownerrrr C kullanıcısına yanıt
    isterdim fakat istanbulda değilim
  • Kedi için Bahçeli bir ev gerek bana göre.Hayvan tüm gün evde ne yapacak.Kafayı yer.Tutupta tasmasından gezdiremezsin.Oraya buraya saldıracak.Kendimden biliyorum.Tüyleri acayip dökülüyor hem.Yemeğin icindende çıkar, giysilerinede yapışır, bir bakmişsin ağzinda.Hayvani rezil etme.Kedi kopek apartman ortamina uyum sağlayamiyor.Mustakil ev desen amenna olurdu niye olmasin.Kuşlara zarar verme ihtimalide var.Benim dusuncem bu yönde acikcasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: myprettyprozac

Kedi için Bahçeli bir ev gerek bana göre.Hayvan tüm gün evde ne yapacak.Kafayı yer.Tutupta tasmasından gezdiremezsin.Oraya buraya saldıracak.Kendimden biliyorum.Tüyleri acayip dökülüyor hem.Yemeğin icindende çıkar, giysilerinede yapışır, bir bakmişsin ağzinda.Hayvani rezil etme.Kedi kopek apartman ortamina uyum sağlayamiyor.Mustakil ev desen amenna olurdu niye olmasin.Kuşlara zarar verme ihtimalide var.Benim dusuncem bu yönde acikcasi.

Aynen öyle, apartmanda bakılmaz değil bakılır ama kedi rahat edemez, kaldıki dışarıdada bahçeli evdeki kadar güvende olamaz.
  • Bu sorularının cevapları aslında kedi bakımı sitelerinde olur.
    Kedi alırken kedi sitelerie bakarsanız bilgileri bulursunuz. Yukardaki arkadaşa ek oalrak bu siteyi gezin kedi bloğu
    Benim favori kedi ırkım

http://www.kedipatisi.com/wp-content/uploads/2016/05/Exotic-Shorthair.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnlamakYetmez -- 2 Ağustos 2016; 15:31:59 >
  • catsownerrrr C kullanıcısına yanıt
    Hala kedi istiyorsanız dişi kedilerimvar hangisini istersrniztuvalet alışkanlığı var kuru mama yiyiyor istanbul göztepe
    Bu mesaja eklenen görseller:

Eve yavru kedi almak istiyorum Eve yavru kedi almak istiyorum Eve yavru kedi almak istiyorum Eve yavru kedi almak istiyorum

• Sorularınızın bir kısmını şurada açıklamış olabilirim, bir incelersiniz (http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117197775):

Öncelikle şimdiden ailenizin yeni üyesi için en iyisini istiyor olmanız çok güzel, çok mutlu olacaksınız. Ben size zooplus'ı kullanmanızı tavsiye ederim çünkü ilk siparişte %10 indirim verecek, üzerine bir de daha sonra kullanmak üzere puan verecek, alabildiğiniz ne varsa alın. Aşağıda olabilecek tüm ihtiyaçlarınızı yazıyorum:

Marka söylemiyorum: Malt -yavrulara özel-, tırnak makası -veteriner öğretene kadar kullanmayı denemeyin-, tarak, kapalı tuvalet -sonra bana dua edeceksiniz-, topaklanan kum -parfümlü ve ithalleri tercih edin, yerli olanların parfümleri henüz yeterli değil-, metal mama kabı -küçük olmalı ve çevresinde yere değen kısımda lastikten bir çember var, o lastik, tıngırdamayı ve uykunuzun bölünmesini engelliyor-, metal su kabı -büyük olmalı-, kaymaz amerikan servis -mama da dökecek su da-...ve mama. Başlangıç için biz Pro Plan Opti Start Junior Tavuklu denemiştik ama dokundu, o yüzden bunu tavsiye etmiyorum. Tecrübe ettiğim en iyi mama Acana Wild Prairie. Parçaları corn flakes kadar küçük ve ince, çok rahat yer. Yavrulara özel yaş mama almayı da ihmal etmeyin, bir şeyler öğretirken ödül gibi kullanırsınız hem sırf kuru mama ile beslemek doğru değil diyorlar.

Mutluluklar.

Edit 1: Yatak konusunda endişelenmeyin. Zaten koltuğa, yatağa falan çıkıp yatacak ama yine de biz şöyle bir şey düşünmüştük kış ayı olduğundan: Tepsi tuvaletlerden satın aldık, içine polar koyduk. Theodore orada uyuyor hâlâ zaman zaman. Ayrıca pencere yatakları var, çok keyifli şeyler, tavsiye ederim -büyüyünce kurun küçükken çıkıp inemez-.

Edit 2: İmlâ

• Ayrıca şu mesajımda da belki işinize yarayacak bir şey bulabilirsiniz (forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117885390):

Öncelikle kedimizi 3 aylıkken sahiplendiğimizi belirteyim. Mutfağa yalnızca biz varken girmesine izin verdim, diğer zamanlarda kapalı tutuyoruz. Kapısı açıksa kedinin girmemesi için eğitmeniz mümkün değil. 2 ay boyunca girişe çizgi halinde şu meşhur burun açıcı merhemden (reklam olmasın) sürdüm ama aşağıdaki yöntem eğitim anlamında daha doğru ve iletişiminizi güçlendiriyor:

Mutfakta yanlış şeyler yaptığında, mesela çöpü, mama paketini, kum paketini ısırmak/tırmalamak istediğinde ona arka tarafından hızla yaklaşırken bir yandan ayıplarcasına "Çk çk çk" diye ses verirken aynı zamanda da gitmesi gereken yöne doğru kolumu açıp parmağımı birkaç kere yapabildiğim kadar yüksek sesle şıklattım. İşe yaramadığı zaman ise işaret parmağım havaya bakar şekilde arkasında hızla yere eğilip "Şşşşşşşşşşt" diye kızgın ve uzun ses çıkarıp hareket etmeye başladığı anda gitmesini istediğim yönü tek kolumu o yöne savurarak "Çık dışarı" diye hafif yüksek ve kızgın sesle komut verdim.

Şimdi artık sadece başında dikilip dediğim şekilde parmak şıklatmayı yapıyorum, hemen fırlıyor mutfaktan dışarı köftehor

• Son olarak da şu mesajıma göz gezdirirsiniz (forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=118286653):

bir şeyleri devirebilir, kablo ve kağıttan her türlü ürünü diş kaşıma veya oyun amaçlı kemirebilir. Yine de çok güzel bir şey, vaktiniz varsa ve özverili olmak için kendinize söz veriyorsanız, hiç düşünmeyin. (Nasıl bir özveri diye soracak olursanız: Örneğin en fazla iki gün evden uzak kalabilirsiniz; mamasının verilmesi gerek, suyunun değişmesi gerek, kumunun temizlenmesi gerek - mama ve su için makineler var ama tuvaleti en fazla 1 gün ara ile temizlemeniz gerekecek)
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Mesajlarınız için çok teşekkür ederim fakat ben kedimi sahiplendim ve bütün sorunları çözdüm. Şuan hiç bir sıkıntısı yok.
    Ayrıca geç cevap verdiğim için özür dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.