Şimdi Ara

Evden server kurulumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendi serverimi nasil kurup internete baglanirim, bu konuda bilgiye ihtiyacim var. Ne hızda bir makine gerekir, neler kurmak gerekir, site adresini nasıl bağlarız bu bilgisayara. Internette bunu adım adım anlatan bir kaynak bulamadım da. Hep bölük pörçük..

• ADSL yada benzeri sabit bir internet hattı lazım.

Tabi bu istediğin servisleri verecek bir işletim sistemi de, XP pro yada w2000 olabilir, ya da herhangi bir gnu/linux. Büyük bir servis vereceksen adsl düzeni ve w2000/xp pro yetmez. üç beş megabit internet ve w2000/2003 server ya da herhangi bir gnu/linux'u kullanabilirsin.

internet üzerinde iyi bir kaynak bilmiyorum.
  • Pardoni donanım olarak p3 1000 civarı en az 512 ramlı makine lazım. eğer ciddi bir servis vereceksen ciddi bir server donanımı almanda yarar var.
  • Msn ile iletişime gec en fazla 30 dk kuralım ama Hızı senin elindeki imkanlar orantısında olur
  • kendi serverini kurman o kadar basit değil. Windows yada linux seçimi yapacaksın başta .. Daha sonra kontrol apnelleri için lisans alamn lazım ..

Daha sonra DNS kaydı alacaksın ve bir domain tescili yapacaksın. o domaini dns kaydına işleteceksin ana ip ile birlikte .. Baya zahmetli ve masraflıdır.

Düzgün bir hızda hizmet vermek istiyorsan en az 2 MB internet hızın olacak.. ve dnslerin için güç kaynağı lazım .. Yani elektrik 6 saat giderse tüm dns ler silinir ..

bilginize ..
  • Peki benim de aynı konuda bir sorum olacak.

Kapsamlı bir portal projesi üzerinde çalışıyorum. JSP. 1 yıla bitmesi planlanıyor. Programlama, dizayn bunlarda bir sorun yok. Bunu bir hosta verdiğimde de herşey hallolacak - tı. AMA böyle profesyonel bir siteyi (ileride database çok büyüyecek ve aynı anda çok fazla kullanıcı bağlanmaya çalışacak varsayımıyla), bir hosta vermektense kendimiz host etmeyi düşünüyoruz, ama profesyonel hosting konusunda hiç ama hiç bilgim yok. Benim gidip bir dedicated server kiralamam mı daha mantıklı yoksa kendi serverımı kurmam mı? Tecrübeli arkadaşlar akıl verirse çok sevineceğim.

İşin bu kısmında gerçekten kör cahilim. Çok iyi bir sistem kurmak istesem kaça patlar bana - yani ne kadar kullanıcı bağlanırsa bağlansın çökmeyecek? Ayrıca bu sistemin güvenliğini sağlayabilirmiyim (Yani, güvenliği sağlamak için 10 yıldır bu işi yapyor olmam mı lazım ille.. Kolay mıdır, zor mudur?)

Hiç bilgim yok server kurma olayında diyebiliriz. (Kendi bilgisayarıma IIS, Tomcat falan kurmak dışında) Ne önerirsiniz?

Ayrıca, hemen bugün değil ama bir kaç aya girişeceğiz bu işe. Ama sıfır bilgi olduğu için, galiba kaynak lazım bize, okuyalım edelim. Mesela, aldığın web adresi o sunucuya nasıl bağlanır, bunu dahi bilmiyorum.. Bugüne kadar hep hosting firmalarıyla çalıştığım için...

Çok uzattım galiba, ama işin özü AKIL VERİRSENİZ sevinirim.. (Gerekirse teknik bir dil kullanabilirsiniz, network, web teknolojileri vs.. bilgim var. Yeter ki tecrübe konuşsun.)

• merhaba Alfonso sana cevap yazmadan önce mamii ye bir şey söylemek istiyorum izninle ..

Kardeşim senin işin gücün yokmu. bu konudan önce başka bir konuya baktım yine böyle saçma bir cevap yazmışsın. gördüğüm kadarıyla bir şey bilmiyorsun öğrenmeyede niyetin yok bari öğrenmek isteyenleri engelleme. Sana kesinlikle

Umarım yönetici arkadaşlar ilgilenir ilgili kişiyle ..

Neyse konuya gelelim tabi bilgimi kabul edersen. Ben 3 yılı aşkındır web tasarımı ile ilgileniyorum. başta host alıyordum daha sonra reseller almaya başladım. daha sonra aldığım resellerlerden satış yapmaya başladım. Şimdi ise kendi serverlerim var gerek satış gerekse yaptığım tasarımları barındırıyorum. Çok mu uzmanım? Hayır ama bir server alıp onu kurup tüm ayarları güvenlikleri yapabilecek seviyedeyim ..

Genelde kişiler hemen server kurmayı düşünüyor. yani kendi evinde yada işinde ama bu düşünülen kadar kolay değil. Yarı teknik konuşacağım.. en önemli konuları anlatayım..

Öncelikle o makinanın kesintisiz elektriği olmalı. Asla gitmemeli.

Daha sonra o makine sürekli interneti olmalı. Asla gitmemeli. Ve bu internet eğer bir çok ziyaretçi gelsin yavaşlık olmasın trafik sornu olmasın dersen ortalama başlangıç için 5 Mbit hızında olmalı ki buda ülkemizde tahminen aylık 600-700 milyon civarında bir masraftır ve bence bu pahalılıkta külfettir..

Daha sonra o makineye DNs kontrolleri kurman lazım. PHPMyadmin trial kurup hacklenmeye açık olmaması lazım.. Bunun içinde bir kontrol paneli alman lazım.. Linux ise kesinlikle whm/cpanel öneririm, windows ise plesk öneririm.
    WHM/CPanel için her ay 19.95 $ Lisans üsreti Plesk için ise 10 $ lisans ücreti ödemen lazım ..

DNS lerini kontrol edebileceğin main ip ve buna bağlı Name server lerin olması lazım. Bu dediğimi ben sağlasam sana aylık 20-25 $ bir ücrete sağlarım.. (örnek olarak ben dedim)

Aslında bu dediklerim mecburi olması gerekler. bunların dışında en önemlisi SSL sertifikası ki tahmini yıllık 1 server için Premium SSL WildCard Certificate alsan net olarak 449 $ . net miktarı biliyorum çünkü 1 dk önce ben aldım..

Güvenlik içinde özel yazılımlar kullanman lazım.

Ve bu işin ön ksımı. Bunların ayarları ve sistem bileşenleri emin ol bir ölüm. Ölüm lafım korkutmasın seni yapılamz değil masrafı yaptıktan sonra uğraşırsın ön bilgiyide veririz sana yavaş yavaş kurarsın.. Ama bence mantıklı değil.

Nedenmi? Yukarıda yazdığım ücretleri toplarsan baya para eder. Halbuki bir kiralık server alsan çok daha ucuza gelir. Benim dün satışını yaptığım bir server var. onun miktarını ve özellikleri yazayım sana .. Burda bunu bak ben satıyorum diye yazmıyorum sadece yukarıda kendi serverini kurma hakkında ücret ve bilgi verdim kıyasla diye yazıyorum yanlış anlaşılması;

AMD 2000 işlemci
    1 Gb DDRAM
    1500 Gb aylık sınırsız anlık trafik
    80 GB HDD 7200 RPM
    Linux işletim sistemi
    WHM/CPanel sınırsız domain lisansı

Aylık 125 $ + KDV ...

Benim sana tavsiyem server kirala kendi işini kendin yap ..

Not : Her iki koşuldada her türlü teknik desteği bilgi yardımını emin ol gerek ben gerekse burdaki diğer arkadaşlar yapacaktır sana ..

umarım bilgi yeterli olacaktır yani en azından şimdilik ..

Teşekkürler ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev ağı kurulumu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cok ama cok sagol.. PMden mesaj attım burayı işgal etmeyeyim diye.. cevaplarsan sevinirim TRGKaptan...
  • anlaştık arkadaşım..

• uzun uzun mesaj atan arkadaşın dedikleri biraz doğru gibi
    kendin evden yapmaya kalkarsan baş edemezsin
    çünkü adsl felan olmuyor
    upload ve download u aynı banwidth genişliğinde olmalı
    sıfırdan başlayanlar için çok tuzlu
    sadece internet bağlantısı için 700 milyon felan ödersin
  • server kiraladık mı nasıl olacak serverı evden mi bağlayacaz bağlantı için ayrı bi ücret mi ödeyecez merak ettim bi aydınlatın beni yoksa server sizde mi duracak?
  • yok be kardeş yaa server hiç evde kalırmı eve verirlermi valla hiç gülcem yoktu sbah sabah sen beni güldürdün allahda seni güldürsün . sen servera para veriosun onlar ayarlarını felan herşeyini yapıolar sadece sana evden herhangi bi internet baglantısı ile ( adsl dial-up gibi ) baglanıyosun ve serverı yonetiyosun...

• Server ve ev:)Serveri sadece kiralıyabilirsin.
  • Nasıl bi server Kurucana Bağlı Oyun , Sohbet Vs. Oyun İçin Cd Gerekir ve Bu Serverler Biraz Masraflı Soliyim..
  • Selam arkadaslar
    Benim server kurma hakkında bilgiye ihtiyacım var
    Normal sartlarda saglam bir pc olmadan internet aracılıgıyla server kurmak zor bir is
    Ama benim istedigim cafe icersinde lan baglantılı (lag olmuycak boylece)bir server kurmak cafe ici bunu yapabilmem icin ne yapmam gerekiyor lutfen beni bilgilendiriniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.