Şimdi Ara

EVDE KULLANDIĞINIZ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cep telefonu hariç ewde kullandığınız teknolojik ürünler nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev telefonu
  • LCD tv, tüplü tv, buzdolabı, çamaşır makinesi, kol saati, hepsi bir arada (all in one) yazıcı.

Yakında bir tane çamaşır kurutma makinesi alacağım
  • PS4
  • Kindle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lcd,pc,tüplü tv,b. makinesi ,ç.makinesi,buzdolabı,saç k. m. vs ....
  • Sanırım bu topic in açılma nedeni evlerimizdeki çamaşır ve/veya bulaşık makinası ya da en kötüsü saç kurutmasının varlığını tespit etmek değildi..

Giyilebilir teknolojiler başlığı altında internet of things -iot- hayatımıza yerleşmek üzereyken evimizi akıllı hale getireceğini düşündüğümüz oyuncaklardır.

Apple tv için özellikle Apple'ın homekit projesinde önemli rol oynayacağı konusunda bir dünya yazılar var.
    Apple tv, ipad, iphone android telefonları pc'leri saymıyorum,

Aklımdaki almayı düşündüğüm ürünleri ifade edeyim.
    1- philips hue aydınlatma
    2- ihealth hs6 wireless scale (sağlık)
    3- netatmo kişisel hava istasyonu
    4- ihealth kablosuz tansiyon aleti (sağlık) -satın alındı-
    5- ip camera (marka model seçmedim)
    6- notion isimli kickstarter projesinde gördüğüm algılıyıcılar vardı daha satışa çıkmadı,
    7- kombi termostat kontrol cihazı, yerli malı Cosa ile başka markalar arasında kararsızlığım var,
    8- raiing termometre (sağlık)
    9- ibeacon 1-2 tane tag temin etmek istiyorum estimote grubunu yaptıkları ilgimi çekiyor,
    10- ?

Bu ürünlere sahip değilim ama zamanla güncel versiyonlarına evet sahip olmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senceryan -- 23 Eylül 2015; 13:57:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siemens Ürünler ve Çözümler
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1-Philips hue kullanıyorum bi kaç eksikleri var ama güzel
    2-danalock markalı akıllı kilit kapıya montajını yapıp cep telefonu ile kapıyı açabiliyorsun buna uzaktanda kontrol dahil sipariş ettim beklemedeyim
    3-akıllı termostat kontrol cihazı ilerleyen dönemde almayı düşünüyorum doğalgaz bulunduğum muhite yeni yeni gelmeye başladı
    4-ingilizcem olsa amazon echo alırdım :)

• murlek kullanıcısına yanıt
    Avrupa tipi kapı kilitlere uygun Mul-t-lock marka ENTR isimli yeni bir ürünün lansmanı yapılmış, ama satışa çıkmış değil, ayrıca home kit desteği olacak mı meçhul!?
    Danalock isimli kilidi nasıl kullanıyorsunuz.

Akıllı termostat ürünlerinde yerli marka Cosa home kit destekli olmayı planlamıyor, en güzel ürün ecobee3 gibi gözüküyor.

• Danalock un avrupa uyumlu bluetooth lu ve bluetooth + z-wave olmak üzere iki modeli var hocam bluetooth + z-waveli modele internet üzerinden uzaktanda komut verebilirsiniz.hangi modeli alacağınızı seçtikten sonra kilit göbeği ile berabermi yoksa sadece mekanizmayımı alacağınıza karar vermelisiniz kilit göbeği ile alacak iseniz kullandığınız kapının kilidini çıkarıp ölçeceksiniz (ki genelde 30mm dir) ben kendime kilit göbeksiz olarak sipariş ettim kendi kilit göbeğime uyduracam size kilit göbekli montaj videosuna bi göz atın daha iyi anlayacaksınız
    http://youtu.be/HqTrZ3ODX0M
    Burdada çalışma şekli
    http://youtu.be/VAHWeD8t09E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murlek -- 16 Ağustos 2015; 12:47:54 >

Teşekkür ediyorum, öncelikle yanlışım varsa düzeltebilir misiniz.

Bu ve daha önce izlediğim videolarda örnek olarak gösterilen kapı kilit mekanizmalarında kapı üstünde evin dışına denk gelen kısımda kapı kilidinin "dilini" açmak için ayrı bir kapı kolu veya daire şeklinde çevirmelik tokmağı-topuzu (adını tam hatırlayamadım) var.
    Buna bağlı olarak ben videoları izlerken aklımda şu fikir oluştu "kapıya yaklaşmış olmam ya da uygulamada benim vereceğim komut ile kapı kilidi açılır ama son bir hamle olarak ben de elimle kapı kilidi dili için elimle açmam lazım".
    Türkiye de yaygın kullanılan kapı kilit mekanizmalarında anahtar göbeği ve kilit sistemi, anahtarla kapı kilidini açar ve son bir yarım hamle ile dili boşa çıkartıp kapı açılır ve anahtarı çıkartırız, dışarda çalışan mekanik kapı kolu/topuzu olmuyor genelde.
    August ve Danalock un videolarını izlerken bu kapı kilit dili ile ilgili vazifesi olmadığını sanıyordum. Ama paylaştığınız ikinci video da -dili- de açtığını gördüm gibi.

Bu konu ile ilgili bilgi ve tecrübenizi paylaşır mısınız.

Mul-t-lock ENTR isimli ürünün Türkçe montaj videosunu paylaşıyorum.
    https://youtu.be/9h_yJoLtCr4
    Evimde kullandığım kilide uygun bir tek bu ürün var sanıyordum, ama daha satışta değil satıyorum diyenlerin ürünlerinde fiyatları 1000Tl üstünde görünüyor bir de ihtiyaç duymayacağım parmak izi şifre paneli gibi modülleri de var.

Teşekkürler.

• senceryan kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz konu danalockta oluyor uygulama üzerinden kilidi açtıktan sonra dilide açmak için kilidi yarım tur daha çeviriyor dili kaç saniye sonra bırakmasını isterseniz siz ayarlıyorsunuz (iki saniye ideal) sonrasında dili serbest bırakıyor topuza vs gerek yok yani bizim kapılara uygun.
    Augustlar gördüğüm kadarı ile bizim kilitlere uygun değil
    Sizin dediğiniz videoyada baktım lakin çok teferruatlı incelediğim ürünler arasında en aklıma yatan danalock oldu geldiğinde kurulumunuda yapar resim video çeker özelden atarım size dilerseniz

Rica ediyorum müsait olduğunuzda paylaşırsınız, ilginiz için teşekkürler.

Alışveriş listesine bu aleti ekleyeceğim güzel oldu :)

hocam biraz zaman geçti ancak alet elime yeni geldi kilidi taktım dediğim gibi dilide açıyor otomatik kalibrasyon olayı var cihazın ilk çalıştırdığınızda kilide kaç tur attıracağını ne zaman duracağını otomatik olarak belirliyor kaydettikten sonra olay bitiyor videoda dili gösteriyor bi göz atın dilerseniz

http://youtu.be/1qKIxht2f_A

Öncelikle bayramınız kutlu olsun,

Evet videoyu izledim, bahsettiğiniz gibi kalibrasyonu yaptıktan sonra kapı kilidi dilini içeri alması ike kapılarımız için uygun oluyor.

Montajını yaparken herhangi bir zorluk ya da uyumsuzluk yaşadınız mı?
    Bir de gümrük ya da başka bir ekstra ücret ödemeniz gerekti mi?

Bu ürün için Apple homekit desteği sunulursa muhteşem olur.
    Keyifli güzel günlerde kullanın.

İyi günler.

iyi niyetiniz için teşekkür ederim ben almanyada yaşayan arkadaşıma aldırıp gelen birisiyle getirttiğim için gümrük vs problemi yaşamadım kilit kısmı uymaz boyu tutmaz diye full kutu modeli aldım içerisinden cihaz ve 4tane boy iç kilit var fiyatı 250euroya geldi bizim kapılara 30x30 kilit uyumlu gerisini almaya gerek yok bu şekilde 200 euro gibi alınabilir.cihazı kapıya oturtmak için gelen plakanın vida delikleri küçük geldi onları büyüttüm sadece başka bir problem yaşamadım kurulum gayet basit tavsiye ederim

• 250 euro cok pahalı degilmi sizce bende ariyom boyle bisi ama pahalı geldi valla

Değerli kardeşim danalock ürün tecrübenize dayalı olarak kafamdaki sorular ile ilgili size pm attım. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.