Şimdi Ara

Ev yapımı Racing Simulator (Vites Eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
4
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

E peki debriyaj nerde? Peki bunu PC nasıl okuyacak, Peki oyunlar nasıl direksiyon diye tanıyacak? Senin dediğin gibi olsa herkes 50 100 liraya mal ederdi o 300 dolarlık satılan ürünleri almazdı.

Zaten direksiyon bağlamış adam yani pc direksiyon olarak görüyor. Viteside joystickten kablo çekip yapıyoruz. Yani pc joystick olarak görüyor, mesela viteste ileri itince joystickte x tuşuna basmış oluyor. Tabi x tuşu değilde başka bir şey yaparsın. Debriyajıda joystickin o analog kısmında ki kollar ile yapıyorsun pc debriyaja bastığında o kolları oynattın olarak algılıyor. Bu yöntemle joystickin bütün tuşlarına bir şey atayabilirsin; korna, selektör, sinyaller vs oyunda ne varsa artik

Zaten g27 gibi setlerden daha profesyonel olarak yapılan hani koltuğuydu, gercek araba konsolu koyanlarda böyle kullanıyor. Tabi onların ki zengin işi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

E peki debriyaj nerde? Peki bunu PC nasıl okuyacak, Peki oyunlar nasıl direksiyon diye tanıyacak? Senin dediğin gibi olsa herkes 50 100 liraya mal ederdi o 300 dolarlık satılan ürünleri almazdı.

İlk önce H-Shifter olmadığı için debriyaja gerek yok Sequentiel denen sistemde özellikle racing oyunlarında debriyaj kullanılmıyor araştırabilirsiniz. Pc'nin okuması konusunda da ilk mesajda da belirttiğim gibi eski ucuz bir direksiyon setinin anakartını kullandım. O yüzden de hem bilgisayar hem de şuana kadar denediğim tüm oyunlar direkt olarak görüyor. Benim dediğim gibi olsa diye bir şey yok yaptım oldu sadece görsel olarak düzeltmekle uğraşıyorum şuanda bu gece konuyu kontrol ederseniz çalışır durumdaki halini göreceksiniz. Ayrıca 300 dolara ortalama ve plastik alaşımlı bir sistem alırsınız bu şekilde herşeyi ile metal ve dayanıklı olmaz. Ve yine evet herkes isterse 50-100 liraya mal edebilir. Dediğim gibi sistemi çalışırken videosunu çektikten sonra de-monte edip tekrar neler kullandığımı video ile tekrar monte ederek göstereceğim umarım yardımcı olacaktır.

• zQrba kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi bunun zevki bir başka gerçekten teşekkür ederim :)
  •  Ev yapımı Racing Simulator (Vites Eklendi)

direksiyon bu hocam. markası kontorland. çoook eskiden almıştım.

kontorland ft-092 diye geçiyor.
  • Force feedback olayını nasıl halledeceksin? Yoldaki tepkileri almadan çok hoş olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

Force feedback olayını nasıl halledeceksin? Yoldaki tepkileri almadan çok hoş olacağını sanmıyorum.

Ya o elindeki sistemle alakalı bendekinde öncedende öyle bir şey yoktu mesela yine ucuz olması bakımında söylüyorumlogitech momo modelini bu şekilde bi sisteme dahil ederseniz feedback olayını halletmiş olursunuz. Benim burda anlatmak istediğim aslında modifiye etmek sıfırdan kurmak değil. Feedback desteği olan bir sisteme bu direksiyon vites ve pedalları rahatlıkla monte edebilirsiniz. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santiago Munez

Ev yapımı Racing Simulator (Vites Eklendi)

direksiyon bu hocam. markası kontorland. çoook eskiden almıştım.

kontorland ft-092 diye geçiyor.

Üstad şimdi kontorland'ın içi nasıl tam bilmiyorum fakat bildiğim kadarı ile ortada direksiyona giden bir boru, borunun sağında solunda tutacak gibi bir kısım lastikle bağlı geri dönmesi açısındani, ve o boruya bağlı potansiyometre. Şimdi burda borunun içine geçen bi,r boru daha göreceksiniz orada ufak bir dişli olması gerekiyor. o dişliyi pense veya yan keski ile güzel bir şekilde çıarırsanız öncelikle direksiyonun sonsuz dönmesini sağlamış olursunuz. Daha sonra bağlı olan lastiği değiştirmeniz gerekecek çünkü oda gergin olduğu için direksiyonun dönmesini engelleyecektir. Üzerindeki potansiyometre ise büyük ihtimalle b10k 200 derece dir. Bunu sonsuz döngülü b50K bir potansiyometre ile değiştirmeniz gerekecek bunu bulunduğunuz şehiri bilmiyorum ama elektronik çarşısı mutlaka vardır orda bulabilirsiniz. Yani, sadece dişli kırıyorsunuz, lastiği daha uzun kullanıyorsunuz geri sarması için, birde üzerindeki potansiyometreyi değişiyorsunuz. Son olarak da aygıt yöneticisi, aygıtınız, özellikler kısmından döngüyü kontrol ediyorsunuz :)

• Crookers kullanıcısına yanıt
    Nette bunların nasıl yapıldığını gösteren video var mı?
  • M4A1-S kullanıcısına yanıt
    Youtube'da bunların nasıl yapıldığını gösteren birçok video var, ama ben bunların hepsini gözden geçirdim ve en sade şekilde nasıl yapılır onu kafamda canlandırdım, ve yaptım. Zaten tam anlamda yaptığım sistem bittiğinde de nasıl yapıldığına dair bir videoyu buradan paylaşıcam
    Türklerin yaptığı 2-3 video var çoğu çöp video. Yabancıların yaptıkları bulabilsem iyi olur.
  • M4A1-S kullanıcısına yanıt
    Tamam bakayim en yardimci olabilicek olanini yazayim :)

• Bir insan böyle şeylerle uğraşıyorsa hayat ona güzel valla tebrik ediyorum ve birazda kıskanıyorum

Maşallah diyelim

İhtiyacın olan kablo, çıkma pc parçası vs. varsa yaz burdan yardım gelir
    Baktın mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.