Şimdi Ara

EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar 1451g fujitsu siemens bir laptopum var ve aşırı ısınma yapıyor. Bende kaliteli işe yarıyacak bi laptop soğutucusu almaya karar vermiştim fakat fiyatlar bana pahalı geldi. Karar verdim bunu bende yapabilirim. Gerekli olanlar alüminyum metal bir plaka ben aopen marka kasamın kapağını kullandım gerçekten iş gördü, 4 adet 12voltluk kasa fanları, silikon tabancası yada vida, levhada delik açmak için matkap yada delici herhangi birşey, en son olarakte 12 voltluk 1000 miliamperlik bir adaptör kullandım. Önce plakaya şekil vermeniz gerek laptopu ne kadar dik açı ile oturtucağınızla ilgili daha sonra delikleri matkap ile açıyoruz. Fanlarda toplam 3 renk kablo vardır bunlardan siyah ve kırmızıyı kullanıcağız diğer sarı yada yeşil kabloyu kesebilirsiniz. Bu üç kablonun uçundaki plastik kısmı kesip atıyoruz. 4 fanı yada daha fazlasını silikon tabancası kullanarak levhaya yapıştırıyoruz. Yanlız burda çok fazla baskı uygulamamak gerek levha eğer düzgün değilse birkaç harekette fanlar kolayca yerlerinden çıkabiliyor. Bunun için levhanın deliklerinden fanları vidalayabilirsiniz. Siyah ve kırmızı kabloların uç kısımlarındaki plastik tabakasını çıkarıp 4 fanın siyah uçlarını birleştirip ve sonra kırmızı uçları birleştirip adaptör kablosundaki kırmızı ucu fanların kırmızı uçuna siyah ucu siyah ucla birleştirip elektrik bantıyla iyice sarıyoruz. Daha sonra kablolar hava akışını engellemesin diye onları toparlayıp levhaya bantlıyoruz. Ve adaptörü fişe takınca çalışmaya başlıyor. Burada benim yaptığım soğutucudan tam performans alamadım çünkü yeterince delik açmamıştım ve fanlar yavaş dönüyordu. Daha kaliteli fanlar alıp denicem ileride.

     EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU


     EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU


     EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU


     EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU


     EV YAPIMI LAPTOP SOĞUTUCUSU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swatofficer -- 9 Kasım 2009; 22:13:27 >







  • arkadaşım emeğin ve paylşımın için teşekkürler.... ama laptop sağutucuları çok fazla değil bildiğim kadarı ile. emeğine saygımız sonsuz tabi :=)
  • Yorumun için teşekürler ben bu işin parasını o kadar düşünerek yapmadım yani 100 tl civarına da soğutucu var 15 tl civarına da elinizde bulunabilicek şeylerle çok az para harcayarak ilginç bir çalışma yaptım. Hazır birşey alacağınıza evdeki fazla parçalardan böyle projeler yapabilirsiniz. Bu levha illa metal değil tahta yada mukavvadan bile olabilir.
  • valla değişik bi çalışma olmuş. peki burada kullandığın maddeleri nasıl temin edebiliriz? bize ne kadara patlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeheroo

    valla değişik bi çalışma olmuş. peki burada kullandığın maddeleri nasıl temin edebiliriz? bize ne kadara patlar?


    Sana tam bir cevap veremicem çünkü bazı parçalar bende bulunuyordu kasa fanları aşağı yukarı tanesi 4 tl civarına bulursun adaptörde 3 tl civarı . Yani sana tavsiyem bunları tek tek alacağına elinde bulunan parçalardan kendine göre birşey yapmak daha mantıklı
  • eyvallah saol dostum... teşekkürler bana biraz mantıklı gelmese de yardımların ve açıklamaların için teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.