Şimdi Ara

Ev Yapımı Laptop Soğutucu ve Vantilatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar Closer ve Tahtalıköyünmarangozu isimli arkadaşlar geçen hafta bir fan konusunda fanı kendileri için değilde laptopları için kullandıklarını belirtmişler. Ne tesadüf ki ikisinin kullanmakta olduğu laptopları kullandım ve bunun için tabi eski bir anadolu teknik lisesi öğrencisi olduğum için potansiyometreli (voltaj ayarlı) DC güç kaynağı yapıp yatay bir şekilde 120lik fanı tam laptop fanının altına, altında boşluk kalacak şekilde yerleştirdim ve tam kullanımda fana 18v gibi bir voltaj verdiğimde laptop ile Mafia2 full ayarda 30 35 derece civarı kalıyordu. Bu çoğu laptop için sistem boşta işlemci sıcaklığı.

Devreden bahsedelim eliniz biraz yatkınsa ve birazcık lehim yapma ile ilgili bilgiler edinirseniz çok keyif alabilirsiniz.

Gereksinimler.
    1 adet havya
    15cm lehim teli (pastalı olan daha çok işinizi görür)
    1 adet PSU kutusu
    1 adet anahtar
    1 adet 220-2x20 trafo (40w olanları pahalıdır ama çok işinize yarar)
    1 metre 2x2,5 ttr kablo
    2 adet prob başlığı (siyah kırmızı olursa aklınız karışmaz)
    1 metre 2 renk zil teli.
    1 adet permanent/asetet kalem.
    3 ölçek tuz ruhu
    1 ölçek asit

Devre için:
    1 adet 5-10 pcb
    1 adet köprü diyot
    1 adet B5k potansiyometre
    1 adet Lm317
    2 adet 1N4001 diyot
    1 adet 25v 2200uf kondansatör
    2 adet 50v 1uf kondansatör
    1 adet 310 ohm direnç
    1 adet 100k ohm direnç

Resimdeki devre ufak farklılıkları olmakla birlikte benim devremin aynısıdır. Videoda gelecek fakat yanlışlıkla 720p çekmişim. Biraz vakit alabilir gelmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o0SonTR0o -- 23 Haziran 2013; 14:23:10 >

• Paypal ver de 20 tl yollıyayım git al.
    Uğraşmaya değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganjamastic

Paypal ver de 20 tl yollıyayım git al.
    Uğraşmaya değmez

biz konuyu el emeği seven yaz günü uğraşacak birşeyler arıyanlar için açtık elektronikle ugrasıp çok güzel şeyler ortaya çıkarabilirsin hem keyifte alırsın.
  • ve simage icat edildi [simage][/simage] [simage][/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: o0SonTR0o

quote:

Orijinalden alıntı: Ganjamastic

Paypal ver de 20 tl yollıyayım git al.
    Uğraşmaya değmez

biz konuyu el emeği seven yaz günü uğraşacak birşeyler arıyanlar için açtık elektronikle ugrasıp çok güzel şeyler ortaya çıkarabilirsin hem keyifte alırsın.

git al diyorda arkadaş bu işin eğlencesi ve zevkide burada. 0 dan icat edilmesede kendi yapabiliyorsa bir şeyi ne mutlu o arkadaşa.
  • Ellerine sağlık dostum.. bende bu konuyu bekliyordum.. müsait olduğm bir zamanda bende uraşıcam böyle birşeyle.. Teşekkürler ilgin için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

Ellerine sağlık dostum.. bende bu konuyu bekliyordum.. müsait olduğm bir zamanda bende uraşıcam böyle birşeyle.. Teşekkürler ilgin için..

rica ederim dostum birbirimize yardım için burdayız videoda çektim ordada biraz anlatmaya çalıştım. elimde malzeme yok yoksa yaparak anlatırdım videoyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için soğutma
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konu faydalı evet ama bu konu için elektronik hobi bölümü var ceza alabilirsin dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoları biraz daha büyüteydin.. gözümün içine soktun !
  • 1)Simage kullanırmısın hocam
    2)İlk cümle ne kadar uzun.Ekranda güçük git git bitmiyor.
  • video geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.