Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.380
Cevap
119
Favori
238.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar

Dün Keenetic Hero DSL KN-2410-01TR marka modeminizi satın aldım.Bütün gün uğraşmamama rağmen kurulum yapamadım.

Vodafone fibernet kullanıyorum. Evimin içine gelen fiber kablo,direk olarak Vodafonedan gelen stok nokia modeme bağlanıyordu.

Yeni aldığım modeminizde fiber giriş olmadığı için, arkadaşımdan bulduğum Nokia GPON cihazı ile fiber optik kablo ile gelen bağlantıyı cat5 kablo ile modeme vermeye çalışıyorum.

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

Fakat ne yaparsam yapayım modemi internete bağlayabilmiş değil. Modeminizi bu cihazlarla kullanabilir miyim? Yoksa Modemi iademi etmeliyim veyahut yapabileceğim başka bir şey varmı?

• Hero Keenetic Dsl Kullanıyorum ancak Traffic Monitor - Speed bölümünde sadece 3 dakikalik bölümde hız verileri doğru görnüyor, Saatlik, 3 saatlik ve 1 günlük veriler yanlış görünüyor. Kaç kere müşteri hizmetlerini aradım ama müşteri hizmetleri inatla doğru olduğunu söylüyor. Kneetic global'e yazdım onlar sorunu kabul ettiler ancak Keneetic Turkiye ile görüşmem gerektiğini söylediler. Modem çok iyi ancak son 4-5 aydır böyle bir sorun var bilginize

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI

Ekran görüntülerini atıyorum.

• Merhaba,
    Dün İlk kez Superonline altyapısı işe fiber çektim eve, yıllardır Keenetic Omni DSL modmei kullanıyordum, Turkcell onu kullanamazsınız çalışmaz dedi, Turkcell modemi üzerinden omni dsl modeme Ethernet kablosu ile bağladım gel kullanayım dedim ama 100 mbps almam gerekirken 35-40 veriyor.
    Kendi modemi 150 ye kadar çıkıyor hız. Evdeki interneti mobil uygulama üzerinden yönettiğim için bunun çaresi yok mudur, Keenetic fiber modemleri farklı mı oluyor, bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
    @KEENETIC

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar;

Geçen sene keenetic kn-2510 peak marka modem almıştık. 5651 Loglama yapmak istiyorduk, forumda sizinde tavsiyenizle antalyada bulunan obifi ile temasa geçtik ve işlemlere başladık. İlk bir iki hafta loglamada sorun yoktu fakat birden sorunlar başladı. 10 gün log alıp 1 ay almamaya başladı. Firma ile defalarca görüştük. Sorunu hep modemin yazılımına, güncellemeye vs attılar (ki güncellemeler kapalıydı). Resmen canımızdan bezdirdiler sağ olsunlar. Ve bu yıl yenileme yapmadık.

Bildiğiniz başka bir firma, kişi veya yöntem varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

• Merhabalar netmaster infinity 401 modem var kablonetin çekim gücü tatmin etmiyor keenetic alsam router olarak kullanabilirmiyim ana modem olarak müsade etmiyor girişlerden ötürü sanırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkanick kullanıcısına yanıt

Tüm Keenetic modelleri (Buddy 4 hariç) fiber altyapılarda Ethernet ile biten şekilde direk olarak kullanılabilir.

Bilmeniz gereken VLAN ID, Kullanıcı adı ve şifreniz.

Keyfinize göre ONT temin kullanmanız %51 oranında çalışmayacaktır. Keenetic bazı modellerinde SFP portu bulunmakla birlikte yine altyapı sağlayıcısı izin vermediği sürece de fiber optik kablou sfp portunda kullanılan modulde sonlandıramazsınız.

Dahili ont olan bir Nokia modeminiz var. Buna router olarak Keenetic Hero DSL'nizi bağlayabilirsiniz.

• crazyboy93 C kullanıcısına yanıt

Keenetic Router modellerine odaklanabilirsiniz.

Infinity 401 arayüzünde güvenlik menüsü altında köprü modunu aktif edip, ethernet bağlantısını Keenetic'e vererek kullanım yapabilirsiniz.

• volkanick kullanıcısına yanıt
    Merhaba volkanick,

Öncelikle Keenetic ailesine hoş geldiniz. Tüm Keenetic modellerinde F/O kablo direk olarak sonlandırılamaz. SFP combo portuna sahip Ultra ve Giga model router modellerimizde SFP adaptör (aşağıdaki linkten uyumlu SFP Adaptör listesine erişebilirsiniz alt yapınıza göre uygun olan adaptör temin etmeden önce mutlaka ISP firmanız ile iletişime geçerek ilgili SFP adaptörün uyumluluğunu mutlaka doğrulatınız.) kullanarak sonlandırabilirsiniz.

İnternet alt yapınızda temin ettiğiniz ONT cihazından gelen Ethernet kablosu ile mevcut satın aldığınız HERO DSL modeminizin WAN portuna giriş yaparak alt yapınıza ait kullanıcı / şifre ve VLAN ID bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır.

Detaylı bilgi ve destek için web sayfamızda bulunan destek bölümündeki makalelerimizi inceleyebilir yada Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

• renkly1i R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar renkly1i ,

Destek merkezimizden almış olduğunuz destek ile ilgili geriyi dönük kontrol yapmak ve yaşadığınız durumu incelemek istiyoruz, lütfen destek@keenetic.com.tr adresine DH resmi sayfanızdaki talebime istinaden yazdığınızı belirtin, gerekli kontrolleri yaparak sizinle iletişime geçelim.
  • gercekbeko G kullanıcısına yanıt
    Merhaba gercekbeko,

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Konu ilgili birimlerimize ilettik, ObiFi ile iletişime geçerek genel bir durum olup olmadığı hakkında bilgi talep edilecektir. Şuan ülkemizde 5651 yasasına uygun loglama yapan farklı bir 3. parti firma bulunmamaktadır.
    Merhaba crazyboy93,

Ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Netmaster Infinity 401 model kablonet modeminizin köprü modu özelliği varsa internetinizi Router destekli modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Aşağıdaki linkten ürün seçici ile kullanım amacınıza uygun olan en iyi modeli belirleyebilirsiniz.
    keenetic.com.tr
    Ürün seçici | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/find-my-keenetic

Detaylı bilgi ve destek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

• KEENETIC kullanıcısına yanıt
    Destek verildi, hemen dönüş yapıldı. Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • renkly1i R kullanıcısına yanıt
    Nazik geri bildiriminiz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz.
  • yaklasık 3 4 aydır garıp sekılde 2.4 de alınan hız devamlı artıp azalıyor o zaman servısle gorustum o bolgede sıkıntı var 5ghz kullanın dedı onu kullanmaya basladım ama telde de son 1 aydır devamlı baglantı gıdıp gelıyor anten full gosterdıgı halde 35 mbıt kullanıyorum hız 5 ghz de bıle 20 lere kadar dusup gerı gelıyor 2.4 den sınyal guclendırıcı aldım sorun hala aynı servısınızle 2 kere gorustum test hala aynı yanı benım anlamadıgım konu su anda evde 1 cıhaz daha var 2.4 kullanıyor mecburı oda eskı bır laptop 5 den baglanmıyor ama kullanamıyorum yanı resmen 5 e mnahkum olduk modem 3 5 mt uzaga gecınce dırek olarak 2.4 tamamen sapıtıyor 3 4 ay once bole bır sorun yoktu bırden bıre basladı bunu nasıl cozecegız servısınınz cumartesı pazar calısmıyor aksam calısmıyor bende cumartesı oglene kadar devamlı ısteyım evde kımse yok bu sorun nasıl cozulecek? yanı ben evde wifi kullanmak ıcın 5 ghz kullanbılen ıhazmı almam gerekıyor bunun ıcın ne gıbı bır cvpınız var?

Hocam ben de aynı modemden muzdariptim. Çekim gücü kötü o modemin. İçinde 3 tane internal anten var ve orta ve büyük evlerde sorun çıkarıyordu.

Keenetic Hopper aldım router olarak.

401'i bridge mode'a aldım, tüm kablosuz vs kapattım, dhcp kapattım. Ethernet kablosu ile Hopper'a bağladım. Network trafiğini hopper yönetiyor.

Dünya varmış dedim.

Tek bir SSID ile 5 Ghz ve 2.4 Ghz geçişlerini cihazlarda otomatik yapıyor. Dip köşe bucak çekim kalitesi çok iyi. Gerekirse buddy 4 alırım mesh için diyordum gerek kalmadı.

QoS bile yaptım içerdeki cihazlarda.

Bir de eski bir WD 2TB disk vardı. USB portuna taktım. ext4 ile formatladım taktım. KeeneticOS içerisinde torrent yazılımı ile torrentleri otomatik olarak o diske indiriyorum. Network üzerinden de keyfini çıkarıyorum.

Wi-Fi 6'lı cihazım yok ama ileride olursa kafam da rahat.

İyi ki keenetic router almışım. Vallahi dünya varmış.

• putumku80 P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar putumku80,

Destek merkezimizden almış olduğunuz destek ile ilgili geriyi dönük kontrol yapmak ve yaşadığınız durumu incelemek istiyoruz, lütfen destek@keenetic.com.tr adresine DH resmi sayfanızdaki talebime istinaden yazdığınızı belirtin, gerekli kontrolleri yaparak sizinle iletişime geçelim.
  • Merhaba, türktelekom eve kadar fiber internet müşterisiyim. Aynı zamanda telefon hattımda bu routera bağlı, daha uygun ve güçlü performans veren ürünleriniz var mıdır?

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt

Fiber (FTTH-GPON)ve telefon kullanımı birlikte anladığımız kadarı ile.

Telefon hizmetinin kullanıcı adı ve şifresi paylaşılmadığı gibi bunu telefon çıkışı ile yaptıkları için, telefon hizmetini direk Keenetic modelleri üzerinde kullanamazsınız.

Bu durumda mevcut servis sağlayıcı cihazı üzerine, router olarak bağlantı yaparak kullanım sağlayabilirsiniz.

• yaklasık 3 4 aydır garıp sekılde 2.4 de alınan hız devamlı artıp azalıyor o zaman servısle gorustum o bolgede sıkıntı var 5ghz kullanın dedı onu kullanmaya basladım ama telde de son 1 aydır devamlı baglantı gıdıp gelıyor anten full gosterdıgı halde 35 mbıt kullanıyorum hız 5 ghz de bıle 20 lere kadar dusup gerı gelıyor 2.4 den sınyal guclendırıcı aldım sorun hala aynı servısınızle 2 kere gorustum test hala aynı yanı benım anlamadıgım konu su anda evde 1 cıhaz daha var 2.4 kullanıyor mecburı oda eskı bır laptop 5 den baglanmıyor ama kullanamıyorum yanı resmen 5 e mnahkum olduk modem 3 5 mt uzaga gecınce dırek olarak 2.4 tamamen sapıtıyor 3 4 ay once bole bır sorun yoktu bırden bıre basladı bunu nasıl cozecegız servısınınz cumartesı pazar calısmıyor aksam calısmıyor bende cumartesı oglene kadar devamlı ısteyım evde kımse yok bu sorun nasıl cozulecek? yanı ben evde wifi kullanmak ıcın 5 ghz kullanbılen ıhazmı almam gerekıyor bunun ıcın ne gıbı bır cvpınız var?

arkadaslar benı aradılar saolsunlar 7 de otomatık arama yapıp baglandılar 2.4 baglantıdan olan sorunum yaklasık 30 40 tane wifi agının olmasından kaynaklı oldugunu belırttıler 5 de sorun yok cunku. modemden uzaklastıkca arada access poınt olmasına karsın yınede sınyal bozuluyor ve hız asırı dusuyor mecburı ya 5ghz lık ap alıcaz.yada daha buyuk bır sınyal dagıtıcı almak zorundayım.

bu arada ek bılgı olarak son 1 aydır sadece cep telımde 5ghz de kopma sorunu vardı ayar yaptı su anlık yaklasık 4 saattır hıc kopma yapmadı.tel s22ultra

• kullananların memnun olduğu bir ürün Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI 

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.