Şimdi Ara

Ev Tipi Ekonomik Jeneratör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar, Ege nin bir dağ köyündeki görev yapmakta ve yaşamaktayım. Hava şartlarının kötü olması sebebiyle zaman zaman elektrik kesintilerine maruz kalmaktayım. Bana ev için (örneğin sadece aydınlatma , TV , PC Buzdolabı) .önerebileceğiniz çok ta pahalı olmayan bir jeneratör öneriniz olabilir mi acaba ?

Bu konuda hiç bir fikrim olmadığını da bildirmek isterim.

1.000 - 1.500 YTL arasında olabilir .

İlginiz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olan hiç arkadaş yokmu
  • uzun süreli kesinti oluyorsa 4,5- 5,5kw lık jeneratör işinizi görür. hatta dizellerini bile 1000-1500tl arasında alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

uzun süreli kesinti oluyorsa 4,5- 5,5kw lık jeneratör işinizi görür. hatta dizellerini bile 1000-1500tl arasında alabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Önerebileceğiniz bir marka veya model + link varmıdır ?
  • honda yada yamaha markalar var ama bunlar benzinli modeller ve biraz pahalıdır. genpower yada aksa nın dizellerine bakın.
  • şu şekilde yardımcı olabilirim,

jeneratörlerde iki tür vardır,
    dizel ve otomatik olanı
    diğeri de benzinli manuel ve portatif olanı,

dizel ve otomatik( elektrik gittiğinde kendiliğinden devreye girsin istersen, bu makineler maliyetli ,ağır ve montaj gerektiren makineler)

benim düşüncem senin portatif bir makine alman gerektiği,
    bu tür makineler marşlı yada ipli olur, ve makinenin üzerinde 380 ve 220 çıkışları olur (prizler) onlara takarak elektrik alabilirsin

aydınlatma buzdolabı tv tarzı şeyler çok fazla enerji çeken şeyler değil,

küçük portatif makineler işinizi görecektir,

bunlar tekerlekli yaklaşık 50 kg ağırlığındadır,
    5 -8 kva arası 1500-2000 tl arasındadır,( uzun süreli kullanacağım dersem - aksa-teksan-alimar bu firmalar köklü ve heryerde servisi olan jen firmaları)

bauhaus da falan uygun makine bulabilirsin( kawa, honda, ...)ama bu makineleri 2 yıldan sonra kullanman zor olur, parça ve servis bulamayabilisin

yapı marketlerde uygun bolca makine var, buarada oarada sana monofaze ve trifaze çeşitlerini soracaklar, sen prizle çıkış yapacağından ve su pompası tarzı bişey çalıştırmayacağından monofaze alman gerekiyor

yardımcı olabilmişimdir umarm

• quote:

Orijinalden alıntı: malii

şu şekilde yardımcı olabilirim,

jeneratörlerde iki tür vardır,
    dizel ve otomatik olanı
    diğeri de benzinli manuel ve portatif olanı,

dizel ve otomatik( elektrik gittiğinde kendiliğinden devreye girsin istersen, bu makineler maliyetli ,ağır ve montaj gerektiren makineler)

benim düşüncem senin portatif bir makine alman gerektiği,
    bu tür makineler marşlı yada ipli olur, ve makinenin üzerinde 380 ve 220 çıkışları olur (prizler) onlara takarak elektrik alabilirsin

aydınlatma buzdolabı tv tarzı şeyler çok fazla enerji çeken şeyler değil,

küçük portatif makineler işinizi görecektir,

bunlar tekerlekli yaklaşık 50 kg ağırlığındadır,
    5 -8 kva arası 1500-2000 tl arasındadır,( uzun süreli kullanacağım dersem - aksa-teksan-alimar bu firmalar köklü ve heryerde servisi olan jen firmaları)

bauhaus da falan uygun makine bulabilirsin( kawa, honda, ...)ama bu makineleri 2 yıldan sonra kullanman zor olur, parça ve servis bulamayabilisin

yapı marketlerde uygun bolca makine var, buarada oarada sana monofaze ve trifaze çeşitlerini soracaklar, sen prizle çıkış yapacağından ve su pompası tarzı bişey çalıştırmayacağından monofaze alman gerekiyor

yardımcı olabilmişimdir umarm

Elbette çok yardımcı oldunuz.

Verdiğiniz ayrıntılı bilgi ve destek için teşekkürlerimi sunuyorum.

Büyük Yapı Marketlerini dolaşıp verdiğiniz özelliklerde hemen bir araştırma yapacağım.

Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mustizmir kullanıcısına yanıt
    Ne aldın hocam, paylaşırsan başkalarına yardımı olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluecns

Ne aldın hocam, paylaşırsan başkalarına yardımı olur :)

Tam hatırlamamakla birlikte sanırım 1.5 sene oldu.

Altta linkini paylaştığı ürünü aldım.

http://urun.n11.com/jenerator-yapi-market/aksa-aap8000e-benzinli-8-kva-monofaze-marsli-jenerator-P46910631

Şu an fiyatı 2.850 olmuş.

Ben 2.200 TL 12 taksitle almıştım.

O günden beri hiç sorunsuz kullanmaktayım ve çok memnunum. iyiki bu modeli secçmiş ve tercih etmişim.

Kısaca özetlersem ;

24.000 BTU klima , Buzdolabı , Kettle , Çamaşır makinası , tüm aydınlatmalar , TV , PC ve diğer küçük ev aletlerinin hepsini aynı anda çalıştırabiliyor ve kullanıyorum. Hiç zorlanmadan ve sorun çıkarmadan. Ev için oldukça ideal ve yeterli bir seçenek ve ürün.

Daha ilk koyduğum yağı kullanıyorum, Değiştirmedim ve ilave etmedim bu arada :-)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustizmir -- 27 Ekim 2016; 20:43:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.