Şimdi Ara

Ev Sinema Sisteminde Projeksiyon ve Perdenin, Önemi ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
6
Favori
12.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında philipsin 21:9 luk panelini almak vardı ya 58" olanını tam bu işlere göre fiyat tuzlu geldi zamanında bütçe ayıramadık ona.
    Şimdi de seneye perde/projeksiyona karar verdik bakalım ufak ufak araştırma/okuma/incelemelere başladık işte...
  • 21:9 luk panel TV'de olunca işler karışıyor. Sonuçta TV yayını da izlenecekse ve halen oldukça fazla oranda 4:3 TV yayını olduğu düşünülürse o da pek mantıklı değil aslında. Sırf film seyredilecekse olabilir ancak. Bence projeksiyon işini hızlandırın derim, bambaşka bir keyif. Ben 5 yıldır kullanıyorum ve TV de falan film seyredemiyorum. Şöyle akşam ışıkları kapatıp tam sinema havası oluşunca benim diyen TV ile bu keyif yaşanmaz. Tek sorun gündüzleri izleyememek oluyor, oda büyütülecek birşey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitex

Bu konuda @Taşkın_ATRA'ya katılıyorum. Ben 2.5m eninde perde kullanıyorum. 16:9 olanlarda sorun yok büyüklük tatmin ediyor. Ancak 2,35 lik filmlerde yükseklik azalınca malesef aynı hissi uyandırmıyor. @Taşkın_ATRA'nın söylediğinin aksine 16:9 materyal bulmak daha zor aslında, diziler ve bazı animasyonlar genellikle 16:9 oluyor. Filmlerin (çok eskiler hariç) %80-90'ı 2,35 formatında. O yüzden bence de perde boyutu üst sınırlarda düşünülmeli.

Arkadasin 3 metre izleme mesafesi var, ust sinirdan kasit nedir? Eger yukarida belirtilen olculere gore 150" ise o mesafeden sahne kacirmadan nasil film izleyecek?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.35:1 cinemascope perde yapın. Filmi 21:9 televizyon gibi full ekrana oturtun. Lens Memory'ye sahip bir projeksiyonla PT-AT5000 gibi 16:9 modlarda görüntüyü otomatik küçülterek perdennin kenarlarında oluşacak boşluğa razı olun. Ancak 2.35:1 formatında inanılmaz bir farklılık elde edin.
    Ancak BluRay izlerken altyazılar sorun olacaktır (muhtemelen perde dışı olur). İngilizce tercih edilmeyecekse dublajlı seyretmek gerekebilir.MKV'de ayarlanabilir ....

İngilizce anlatımı bulabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=QON8OdvLV5k
  • Ersin bey, gule gule kullanin. Bu wireless projeksiyonlarin cikmasi hic iyi olmadi. Daha once projeksiyon kullanan biri olarak, sinema sistemi olan herkesin projeksiyonuda olmasi gerektigine inaniyorum. Bambaska bir ortama tasiyor olayi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Yapma abi , alçak gönüllü olmana gerek yok , sayılı sistemlerden bir tanesi

Aklıma takılan bir şey var , tw6000 de fan sesi var , tam başımın üstünde acaba yakın durdugu içinmi sesi duyabiliyorum , bir süre sonra alışıyorsun, bu ses 9000 de varmı acaba ?

Ersin ustat cok güzel olmuş sistemin hayırlı olsun yeni gördüm fan olayını kafana takma eco modda kullan baya kesiliyor 3 d dısında cihazın lumeni zaten cok eco yap gitsin

Eray bey çok teşekürler , fan olayı ok , sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: archer75

Ersin bey, gule gule kullanin. Bu wireless projeksiyonlarin cikmasi hic iyi olmadi. Daha once projeksiyon kullanan biri olarak, sinema sistemi olan herkesin projeksiyonuda olmasi gerektigine inaniyorum. Bambaska bir ortama tasiyor olayi.

@archer75, çok teşekürler, wifi olayı çok güzel aslında hdmi kablo derdi yok hangi marka iyimi kötümü , nereden geçircem vs...

projeksiyon konusunda kesinlikle hak veriyorum , bu işe gönül verenlerin olması gereken bir ayrıntı , 50 inç tv ye bakan yok projeksiyon alındıktan sonra
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: archer75

Ersin bey, gule gule kullanin. Bu wireless projeksiyonlarin cikmasi hic iyi olmadi. Daha once projeksiyon kullanan biri olarak, sinema sistemi olan herkesin projeksiyonuda olmasi gerektigine inaniyorum. Bambaska bir ortama tasiyor olayi.

@archer75, çok teşekürler, wifi olayı çok güzel aslında hdmi kablo derdi yok hangi marka iyimi kötümü , nereden geçircem vs...

projeksiyon konusunda kesinlikle hak veriyorum , bu işe gönül verenlerin olması gereken bir ayrıntı , 50 inç tv ye bakan yok projeksiyon alındıktan sonra

İyi hoş oldu fakat birde duvar dan geçse sinyal on numara olacak ama olmuyor hayret kurtlar vadisini ben ve kanuni Süleyman'ı esim bu cihazda görmek istiyor en azından sistemin o odayı yıllarca meşgul etmesi İcin rüşvet gibi yani ama duvardan geçmedi sinyal gene kablo takmak lazım anlayacağınız a

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eray kardeş , sende çok şey istiyorsun yahu

Ofis de kullandığımız modem wifi olarak 2 arka odada çekmiyor mesala , a.point aldık araya

Kablo alcaksan ttat vardı serdar da bir sor istersen duruyorsa al 15m yetermi bilmiyorum ama
  • Bu Gece Allah'ın Kendisine Af Dileyen Mü'minleri Bağışlayarak Kurtuluş Beratı Verdiği Bir Gecedir.

Hepimiz İçin Hayırlı Olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

2.35:1 cinemascope perde yapın. Filmi 21:9 televizyon gibi full ekrana oturtun. Lens Memory'ye sahip bir projeksiyonla PT-AT5000 gibi 16:9 modlarda görüntüyü otomatik küçülterek perdennin kenarlarında oluşacak boşluğa razı olun. Ancak 2.35:1 formatında inanılmaz bir farklılık elde edin.
    Ancak BluRay izlerken altyazılar sorun olacaktır (muhtemelen perde dışı olur). İngilizce tercih edilmeyecekse dublajlı seyretmek gerekebilir.MKV'de ayarlanabilir ....

İngilizce anlatımı bulabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=QON8OdvLV5k

evet ben perdeyi 2.35:1 e uygun şekilde yapmak istiyorum.
    Boyutlar ne olmalı?
    Projeksiyon tahminen 3-3.5 metrede tavana asılacak
    Bu konuda panasonicten mi iyi verim alırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Bu konuda @Taşkın_ATRA'ya katılıyorum. Ben 2.5m eninde perde kullanıyorum. 16:9 olanlarda sorun yok büyüklük tatmin ediyor. Ancak 2,35 lik filmlerde yükseklik azalınca malesef aynı hissi uyandırmıyor. @Taşkın_ATRA'nın söylediğinin aksine 16:9 materyal bulmak daha zor aslında, diziler ve bazı animasyonlar genellikle 16:9 oluyor. Filmlerin (çok eskiler hariç) %80-90'ı 2,35 formatında. O yüzden bence de perde boyutu üst sınırlarda düşünülmeli.

Arkadasin 3 metre izleme mesafesi var, ust sinirdan kasit nedir? Eger yukarida belirtilen olculere gore 150" ise o mesafeden sahne kacirmadan nasil film izleyecek?

Aslında bu konular da tercih meselesi. En güzeli değişik büyüklüklerdeki perdeleri oturma mesafesinden deneyip öyle karar vermek. Oturma odasında 32" TV tercih eden de var, büyüğü sıkıntı yaratır diye. Benim 2,44 enindeki perdem 16:9 da yaklaşık 110" oluyor, 2:35 te ise 104" e kadar düşüyor. 3m bir perde yaklaşık 16:9 için 135" 2:35 için 128" civarında. Belki 150" biraz fazla büyük olabilir ama 120-130 civarı bence hiç fena olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

evet ben perdeyi 2.35:1 e uygun şekilde yapmak istiyorum.
    Boyutlar ne olmalı?
    Projeksiyon tahminen 3-3.5 metrede tavana asılacak
    Bu konuda panasonicten mi iyi verim alırım?

Perdenin enine karar verirseniz boyutlarını hesaplamak kolay. Örnek olarak;

2,5m perde için görüntü yüksekliği 102cm kenarlardan 5'er cm kenarlık derseniz 112 cm eder. Göz mesafesi görüntünün tam ortası alınırsa (ben 120cm olarak kabul ediyorum, onu kendi oturmanıza göre ölçersiniz) yerden yaklaşık 64 cm yükseklikten başlayarak tavana kadar uzar. Tavan için 3m kabul etsek 300-64=236cm (perde kasası da bu ölçüden düşülmesi gerekir tabi) yüksekliğinde perdeye ihtiyacınız var. Aynı hesabı 3m eninde perde için yaparsak;
    123 cm görüntü yüksekliği + 10 cm kenarlık = 133
    133/2 =66
    120-66=54 cm yerden yükseklik, 300-54=246 cm (kasası dahil) perde boyu

Kabaca bir hesaplamayla böyle, ilgili paremetreler tam olanarak bilinirse hassas bir şekilde yapılabilir.

Yalnız filmler için genelde 2,35'te dense genelde ben burada da pek standart olmadığını görüyorum 2,30 ile 2,40 arasında değişebiliyor. Bu da ister istemez yanlarda veya alt-üstte az da olsa boşluk kalabiyor. 16:9 ları hesaba hiç katmıyorum zaten. Ben bu yüzden kenarlıksız perde tercih etmiştim ve hiç de pişman değilim.

• Anladım,
    teşekkür ederim,
    benim bunların hesabına girmem için henüz erken tabiii ama olsun fikir alışverişi iyi oluyor,
    Buradan bu konuları okuyan diğer forumdaşlar da faydalanıyor diye düşünüyorum
    Benim duvar 4,5 metre eninde. bir tarafta kolon/kiriş girintisi var 60 cm. kadar diğer tarafta da baca çıkıntısı var 40-50 cm dersek. Ben 3 - 3.20 metre eninde bir perde kurabilirim diye tahmin ediyorum. Yükseklikte sanırım bizim tavanlar 2.80. Bizim oturma düzeni ve koltuklar biraz yüksekçe (ama belli olmaz seneye onlarda tadilatda değişebilir ) Yinede 70 cm desek yukardan da bir 50 cm bıraksak 1.60 yüksekliğe kadar da perde olabilir bu durumda değil mi?

• @aticus, en 3- 3,20 civarı olursa mükemmel olur bende 2,50 , 3 olsaydı fena olmazdı

Seyir mesafem 4,20 ...
  • quote:

Evet Arkadaşlar , bende bu keyfe dahil olmuş bulunmaktayım , çoğu arkadaşımız çok ısrar etmesine rahmen , 50 inç. tv aldım ama o bile keyif vermedi , gözümü karartıp perde olayına hiç demo yapmadan giriş yaptım ve doğru karar verdiğimi gördüm...

Bu başlığı , projektör düşünen arkadaşlara bir fikir ve teşvik konusunda yardım amaçlı açtım , çünkü ev sinema sistemlerinde güncel bir projektör başlığı yok ...

Buradan , başta serdar , can ve sevgili Proav tuncay beye ilgilerinden ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim ...

Cep telefonu ile çekilmiş bir kaç resim ekleyip biraz görsellik sunayım , müsadenizle

Ev Sinema Sisteminde  Projeksiyon ve Perdenin, Önemi !

Ev Sinema Sisteminde  Projeksiyon ve Perdenin, Önemi !

Hocam Ne Kadara mâl oldu ?

• http://www.proav.com.tr/TW-6000-W,PR-376.html

Arkadaşım ben buradan aldım tuncay bey var iyi bir esnaf , direk görüşürsen yardımcı olur , cihazın fiyatı var , perde olayı keyfine ve mekanın boyutlarına kalmış , ona göre fiyat farklılık olabiliyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Anladım,
    teşekkür ederim,
    benim bunların hesabına girmem için henüz erken tabiii ama olsun fikir alışverişi iyi oluyor,
    Buradan bu konuları okuyan diğer forumdaşlar da faydalanıyor diye düşünüyorum
    Benim duvar 4,5 metre eninde. bir tarafta kolon/kiriş girintisi var 60 cm. kadar diğer tarafta da baca çıkıntısı var 40-50 cm dersek. Ben 3 - 3.20 metre eninde bir perde kurabilirim diye tahmin ediyorum. Yükseklikte sanırım bizim tavanlar 2.80. Bizim oturma düzeni ve koltuklar biraz yüksekçe (ama belli olmaz seneye onlarda tadilatda değişebilir ) Yinede 70 cm desek yukardan da bir 50 cm bıraksak 1.60 yüksekliğe kadar da perde olabilir bu durumda değil mi?

Benimde koltuklar biraz yüksekçe, göz hizasını ona göre almıştım. Tavandan 50cm çok değil mi? Direk montaj olacaksa yaklaşık 25cm yeter, araya uzatma konacaksa o zaman 50cm olabilir tabi. Dediğim tam karar verildikten ve herşeyin ölçüsü belli olduktan sonra hesaplama kısmı kolay. Dediğim gibi ben işin kolayına kaçıp, yere kadar inebilen kenarlıksız perde aldım, hiç bir sorunum kalmadı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Aslında bu konular da tercih meselesi. En güzeli değişik büyüklüklerdeki perdeleri oturma mesafesinden deneyip öyle karar vermek. Oturma odasında 32" TV tercih eden de var, büyüğü sıkıntı yaratır diye. Benim 2,44 enindeki perdem 16:9 da yaklaşık 110" oluyor, 2:35 te ise 104" e kadar düşüyor. 3m bir perde yaklaşık 16:9 için 135" 2:35 için 128" civarında. Belki 150" biraz fazla büyük olabilir ama 120-130 civarı bence hiç fena olmaz.

Ben bile 5.5 metrelik duvara 3 metrelik 119" perdeyi zor adapte ettim. Kolonlar zar zor yerleşti.

Birde öneri isteyen arkadaşın duvarı 3.5 metre ama 120-130" öneriliyor. Bence daha küçk olmalı. Gerçi perde konulacak alanın fotoğrafı daha aydınlatıcı olur sanırım.

• quote:

@aticus, en 3- 3,20 civarı olursa mükemmel olur bende 2,50 , 3 olsaydı fena olmazdı

Seyir mesafem 4,20 ...

ersin 3 metre perde alsaydın kolonları nereye koyacaktın. 120" o duvara aşırı büyük olur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.