Şimdi Ara

Ev sinema sistemi oluşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 ay içerisinde kendime güzel bir ev sinema sistemi kurmayı planlıyorum, normal şartlarda piyasada 1000 ytl civarında fiyatlarla güzel bir hazır sistem sahibi olmak mümkün gibi görünüyor, aslında benim aklımdaki başka harcamalardan kısıp biraz daha masraf yapıp Samsung HT-P1200 (evet eski bir model) HT-TXQ120 yada HT-TX500 alıp bu konuyu en az 5-6 yıllığın kapatmak vardı ama Samsunglardaki alt yazı problemi ve disk seçme durumu canımı sıktı bu konularda son durum nedir emin değilim açıkçası. Ayrıca bazı arkadaşların forumda da belirttiği gibi bu paraya üst-orta seviye donanımlardan kendi sistemimi de kurabilmem mümkün gibi görünüyor. Sonuç olarak sizlerden en az yukarıdaki sistemlerin vereceği performansı verecek bir ev sinema sistemi kurma konusunda yardım bekliyorum. Konudaki kıstaslarım ve rezervlerim aşağıda sıralı.

*Fiyat yukarıda saydığım sistemlerin fiyatını geçmemeli (2000-2500 ytl)

*Sisteme digitürk, dsmart türü kutular, PS3 ve büyük olasılıkla bir HD DVD player ayrıca en önemlisi bilgisayardan da giriş olacak, bunun haricinde usb üzerinden HDD yada bellek bağlanabilmeside çok büyük bir artı olacaktır.yani epey bir girişi olmasında fayda var.

*Müstakil bir evde oturmuyorum bu yüzden sesin yüksekliğinden ziyade temizliği önemli olacak ama rezervde güç bulundurmakta her zaman artıdır

*Biraz dinazor sayılabileceğim için büyük ahşap kolonlar ve 80 lerin yakışıklı deckleri herzaman benim zevkime hitap etmiştir yani tasarımda önemli ha eğer samsung modelleri tarzında piyano siyahı yakışıklı kuleleri olan bir tasarım varsa onunda başımın üstünde yeri vardır

*Eski arşivlerimide kullanabilmek adına reciever ile uyumlu turntable ve kaset deckleride olmasında fayda var.

*Yukarıda belirtmedim ama dvd playerda divx, xvid, mp3 vs. gibi destekler tabiki şart .

ilgi gösterecek arkadaşlara peşinen teşekkürler.

• Kardeşim Samsung HT-P1200 - HT-TXQ120 - HT-TX500 bu üçüde gerçekten çok güzel sistemler.. hepsinide test ettim bende bu hafta çok çok çok büyük olasılıkla HT-TXQ120 alıcam arkadaşımda var sana tavsiye edeceğim ses sistemide bu zaten 2 ödüllü bi sistem parasının hakkınıda veriyor gerçekten test etmediğim ses sistemi kalmadı diyebilirim sana beni en çok etkileyen HT-TXQ120 ve şunuda söyliyim sana Divx lerde altyazı problemi ise ortadan kalkmış durumda (samsung satış yetkilisi belirtti) HD uyumlu tv varsa HD 1080 p çıkışı ile evin içinde helikopter uçuyor hissi veriyor :) kesinlikle tavsiye ederim..
  • Bahsedilen samsung hazır sistemler gerçekten şıklık olarak emsalsiz gibi duruyor. Bunlardan tasarım ödülü almış bir tanesi var. Onu dinleme fırsatım olmuştu. Ses hiç fena değil. Ben de uzun zamandır bu ürünleri inceliyorum. Almayı düşündüğüm ürünün siyahı her yerde bitince ben de 3 hafta sonra gideceğim singapurdan almaya karar verdim. Yani henüz benim de elimde bir şey yok. Sadece araştırmalara dayanarak konuşacağım. Benim nacizane düşüncem, 2000-2500 YTL biraz sınırın altında kalıyor. Gerçekten etkileyici bir sistemi ben 3500 YTL ye toplayabiliyorum istanbulda. DVD player olarak sorunsuzluğu ile Pioneer dv-400, amfi receiver olarak yeni nesil formatlara uyumluluğu uygun fiyata sağlayan Onkyo 705 ya da yakında istanbulda da mağazalara düşecek yamaha 663, hoparlör sistemi olarak wharfedale diamond serisi öneriyorum. Wharfedale garip bir şekilde ahşap değil diye biliyorum yalnız. Görüntü de çok estetik değil. Midler ve baslar oldukça iyi yalnız. O fiyata gerçekten çok güçlü kolonlar. EV için biraz fazla güçlü olabilir. O fiyata muadilini görmedim. Bu sistemi kurmak biraz pazarlıkla totalde 3000-3500 YTL arası bir rakama denk gelir. Sen bu dediklerimi bir düşün. Nerelerde dinleyebileceğini de gönderebilirim istersen. Umarım içine sinen bir şey alırsın.

Bahsettiğin Samsung kötü mü? Mutlaka değil. ancak eminim ki bu bahsettiğim sistem ondan kesinlikle daha iyidir. dts-hd, dolby true hd gibi yeni nesil formatları da cabası. Yine son olarak şunu söyleyeyim. İçin yine de rahat olsun. Ev ortamında bahsettiğin Samsung sistemden de fazlasıyla memnun kalabilirsin. Görüntüsü de bu bahsettiğim sistemden daha iyi olacaktır. Ben nacizane görüşlerimi ileteyim de. Sen kararını ver.

• quote:

Orjinalden alıntı: FLuaRiX

Kardeşim Samsung HT-P1200 - HT-TXQ120 - HT-TX500 bu üçüde gerçekten çok güzel sistemler.. hepsinide test ettim bende bu hafta çok çok çok büyük olasılıkla HT-TXQ120 alıcam arkadaşımda var sana tavsiye edeceğim ses sistemide bu zaten 2 ödüllü bi sistem parasının hakkınıda veriyor gerçekten test etmediğim ses sistemi kalmadı diyebilirim sana beni en çok etkileyen HT-TXQ120 ve şunuda söyliyim sana Divx lerde altyazı problemi ise ortadan kalkmış durumda (samsung satış yetkilisi belirtti) HD uyumlu tv varsa HD 1080 p çıkışı ile evin içinde helikopter uçuyor hissi veriyor :) kesinlikle tavsiye ederim..

Teşekkürler Fluarix, eğer türkçe karakter ve disk seçme sorunları halledilmişse gerçekten süper olmuş demektir, tasarım olarak gerçekten çok hoş cihazlar, 1200 den beri peşinde dolaşıyorum zaten cihazların yalnız showroomlarda adamlar doğru dürüst monte etmemişlermi nedir anlamadım kuleler biraz sallanıyordu açıkçası biraz rahatsız etti beni, o konuyuda iyice incelemek lazım benim gibi sakar adamlar için pek parlak bir durum olmaz
    Bu arada sorduğumda harici disk bağlayıp film izleyebildiklerini söylemişlerdi showroomdakiler eğer gerçekten sorunsuzca HD deki videoları gezip oynatabiliyorsan (aynı USB bellekler gibi) çok daha süper bir cihaz demektir.

quote:

Orjinalden alıntı: Bonaventure

Bahsedilen samsung hazır sistemler gerçekten şıklık olarak emsalsiz gibi duruyor. Bunlardan tasarım ödülü almış bir tanesi var. Onu dinleme fırsatım olmuştu. Ses hiç fena değil. Ben de uzun zamandır bu ürünleri inceliyorum. Almayı düşündüğüm ürünün siyahı her yerde bitince ben de 3 hafta sonra gideceğim singapurdan almaya karar verdim. Yani henüz benim de elimde bir şey yok. Sadece araştırmalara dayanarak konuşacağım. Benim nacizane düşüncem, 2000-2500 YTL biraz sınırın altında kalıyor. Gerçekten etkileyici bir sistemi ben 3500 YTL ye toplayabiliyorum istanbulda. DVD player olarak sorunsuzluğu ile Pioneer dv-400, amfi receiver olarak yeni nesil formatlara uyumluluğu uygun fiyata sağlayan Onkyo 705 ya da yakında istanbulda da mağazalara düşecek yamaha 663, hoparlör sistemi olarak wharfedale diamond serisi öneriyorum. Wharfedale garip bir şekilde ahşap değil diye biliyorum yalnız. Görüntü de çok estetik değil. Midler ve baslar oldukça iyi yalnız. O fiyata gerçekten çok güçlü kolonlar. EV için biraz fazla güçlü olabilir. O fiyata muadilini görmedim. Bu sistemi kurmak biraz pazarlıkla totalde 3000-3500 YTL arası bir rakama denk gelir. Sen bu dediklerimi bir düşün. Nerelerde dinleyebileceğini de gönderebilirim istersen. Umarım içine sinen bir şey alırsın.

Bahsettiğin Samsung kötü mü? Mutlaka değil. ancak eminim ki bu bahsettiğim sistem ondan kesinlikle daha iyidir. dts-hd, dolby true hd gibi yeni nesil formatları da cabası. Yine son olarak şunu söyleyeyim. İçin yine de rahat olsun. Ev ortamında bahsettiğin Samsung sistemden de fazlasıyla memnun kalabilirsin. Görüntüsü de bu bahsettiğim sistemden daha iyi olacaktır. Ben nacizane görüşlerimi ileteyim de. Sen kararını ver.

Öncelikle detaylı cavap için teşekkürler bahsettiğiniz parçaları tek, tek inceleyeceğim fakat 3500 ytl benim limitimin epey üstünde olur gibi, hem sizinde belirttiğiniz gibi ev için çok güçlü bir sistem sahibi olmayıda istemem, sonuçta bakıp, bakıp sesini açamıyıp yutkunacağım bir sistem moral bozar
    En iyisi gidip şu samsungları biraz daha kurcalayayım

Bu arada bu samsungların hangi altyazı formatlarını tanıdığını bilen varmı ?

• Selamlar,
    Bonaventure'un önerdiği sistem gerek ses kalitesi ve yeni nesil ses formatlarını desteklemesi, gerekse fiyat/performans oranı ile çok iyi bir sistem.. Ancak senin bütçeni aştığı için biraz "kırpılmış" bir halini de ben önereyim izin verirsen;
    HD-DVD Player: Toshiba HD-EP 30 ~160 YTL(Fiyat uygunluğu ve yanında gelen 4 HD film+HDMI kablosuyla)
    AVR: Onkyo TX-SR605 ~1200YTL (Tabii ki almadan önce yeni Yamaha'lar beklenebilir, ancak bu özelliklerde bir Yamaha avr'nin daha ucuza bulunabileceğini ben düşünmüyorum)
    Hop: Front: Wharfedale Diamond 8.4
    Center: Diamond 8 Center
    Rear: Diamond 8.1
    Sub: Powercube 8+ ile toplam 778$ + KDV
    veya SW150 ile toplam 877$ + KDV

Fiyatları internetten aldım belki bir miktar pazarlık payı olabilir ancak toplamda 2500 YTL civarına geliyor. Bahsettiğin sistemle karşılaştırmadım ancak daha iyi ses alabileceğini düşünüyorum.. Eğer dinleme/karşılaştırma imkanı olanlar varsa daha iyi fikir verebilirler..
    Saygılar

• arkadaslar ben de samsung ht-tx25 aldim, bu altyazi sorunu nasil halledildi acaba, sistem olarak nasildir sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctia

Selamlar,
    Bonaventure'un önerdiği sistem gerek ses kalitesi ve yeni nesil ses formatlarını desteklemesi, gerekse fiyat/performans oranı ile çok iyi bir sistem.. Ancak senin bütçeni aştığı için biraz "kırpılmış" bir halini de ben önereyim izin verirsen;
    HD-DVD Player: Toshiba HD-EP 30 ~160 YTL(Fiyat uygunluğu ve yanında gelen 4 HD film+HDMI kablosuyla)
    AVR: Onkyo TX-SR605 ~1200YTL (Tabii ki almadan önce yeni Yamaha'lar beklenebilir, ancak bu özelliklerde bir Yamaha avr'nin daha ucuza bulunabileceğini ben düşünmüyorum)
    Hop: Front: Wharfedale Diamond 8.4
    Center: Diamond 8 Center
    Rear: Diamond 8.1
    Sub: Powercube 8+ ile toplam 778$ + KDV
    veya SW150 ile toplam 877$ + KDV

Fiyatları internetten aldım belki bir miktar pazarlık payı olabilir ancak toplamda 2500 YTL civarına geliyor. Bahsettiğin sistemle karşılaştırmadım ancak daha iyi ses alabileceğini düşünüyorum.. Eğer dinleme/karşılaştırma imkanı olanlar varsa daha iyi fikir verebilirler..
    Saygılar

Selamlar Ctia,
    EP 30 zaten elimde var yani 160 ı kurtardık :) sistemin fiyatı iyi görünüyor, inceleyeceğim, tabii dediğin gibi iki sistemi görerek dinleyerek karşılaştırma şansı olsa çok daha iyi olacak.Bu arada Wharfedale opus serisi hakkında ne düşünüyorsunuz ? piano black opsiyonu özellikle çok hoş görünüyor ses kalitesininde samsung'dan daha yüksek olacağını tahmin ediyorum, diamond 8 ile opus arada fiyat farkı ne civardadır acaba ? birde bu sistemleri türkiyede temin edebileceğim ve sitesinde fiyatları olan bir site varsa çok işime yarar

saygılar

PS: Bonaventure hocam senden de verdiğin sistemi kurarken yararlandığın sitenin adresi ile bahsettiğin showroomların yerlerini rica edeceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trident ev sinema sistemi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 e bi ev sinema sistemi alayim diye bakiyodum siz uçmuşsunuz 3000-3500 ytl falan

haftada 1-2 film seyrederim onun dişinda pek tv seyretmem akşamlarida 1-2 saat pc de müzik dinlerim varmi tavsiyeniz bana evde konser falan vermiycem

başka bi topicte arkadaş mercedes falan demiş sizinki mercedes değil ferrari falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 9 Nisan 2008; 12:36:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertuyn

Selamlar Ctia,
    EP 30 zaten elimde var yani 160 ı kurtardık :) sistemin fiyatı iyi görünüyor, inceleyeceğim, tabii dediğin gibi iki sistemi görerek dinleyerek karşılaştırma şansı olsa çok daha iyi olacak.Bu arada Wharfedale opus serisi hakkında ne düşünüyorsunuz ? piano black opsiyonu özellikle çok hoş görünüyor ses kalitesininde samsung'dan daha yüksek olacağını tahmin ediyorum, diamond 8 ile opus arada fiyat farkı ne civardadır acaba ? birde bu sistemleri türkiyede temin edebileceğim ve sitesinde fiyatları olan bir site varsa çok işime yarar

saygılar

Opus serisinin fiyatları 8 serisine göre çok yüksektir..
    Wharfedale'ler ve Onkyolar için forumdan "spidr" nickli arkadaşla irtibata geçebilirsin. internet adresleri de:
    http://www.toppopelektronik.com/
    ayrıca Onkyoları SRC Elektronik'te de bulabilirsin:
    http://www.srcelektronik.com/
    saygılar

• Arkadaşlar ben2 gün önce HT-TX500 aldım. Herşey çok güzel. Muhteşem bir ürün ama sizin de bahsettiğiniz Türkçe altyazı sorunu yaşıyorum. Türkçe karakterler bozuk çıkıyor ve alt yazı neredeyse ekranın ortasında çıkıyor. Ne yapabilirim? bir çözüm biliyormusunuz?
  • slm mert bende iki gün evvel yurtdışından getirdim ht-tx500 ü elimde ne türkçe kılavuzu var nede başka bir şeyi hiç araştırmadan görünüşüne vuruldum aldım umarım doğru seçim yapmışımdır. bir çözüm bulursan banada bildirirsen sevinirim . tşkler
  • ya gelmediki şu TXQ120 ler anadolunun stoğuna ha bugün ha yarın gelicek diolar bekliyoruz bakalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctia

quote:

Orjinalden alıntı: sertuyn

Selamlar Ctia,

saygılar

Opus serisinin fiyatları 8 serisine göre çok yüksektir..
    Wharfedale'ler ve Onkyolar için forumdan "spidr" nickli arkadaşla irtibata geçebilirsin. internet adresleri de:
    http://www.toppopelektronik.com/
    ayrıca Onkyoları SRC Elektronik'te de bulabilirsin:
    http://www.srcelektronik.com/
    saygılar

Ctia kusura bakma nasıl olduysa mesajın gözümden kaçmış dolayısıyla cevabımda gecikti bilgiler için çok teşekkürler hemen inceliyeceğim

saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.