Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi mi, Stereo Sistem mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AVR ile stereo sistem arasında seste nasıl bir fark oluyor?

Orijinalden alıntı: Odysseus348

AVR ile stereo sistem arasında seste nasıl bir fark oluyor?

Bu soruya genelleme yaparak pek cevap veremem.

Model bazında karşılaştırabiliriz.

Müzik dediğimiz şey genelde 2 kanal olur. 6 kanal 8 kanal özel kayıtlar hariç.

AVR lerde işin kalite kısmı daha çok DAC tarafına kalıyor. Ses yükseltme ve ton kontrol katları belli bir seviyeden sonra önem arz etmeye başlar.

Bu giriş seviyesinde kesinlikle bir önem arz etmez. Mesela Pioneer VSX-321. Giriş seviyesi. Cihazın çektiği güç toplamda 120-130 watt.

1000 liraya alacağınız bir Stereo amfi o paraya aldığınız AVR den daha kalitelidir.

AVR nin bu kadar para eden kısmı yazılım&çözme kısmıdır. (Giriş seviyesi için konuşuyorum.)

Stereo amfide ise DAC, yazılım gibi maliyetler yoktur. Optik girişli stereo amfi de var ancak sesi sadece kaynaktan daha kayıpsız iletmeniz için var onlar.

1000 lirayı bir yanda yazılıma verip donanım fakiri kalmak var, diğer yanda 1000 lirayı mühendisliğe yatırıp donanım yönünden zengin bir çözüm elde etmek de var.

Dediğiniz bütçeye ikisi bir arada zor.

Müzik dinleyeceğiniz zaman sesi ön sol ve ön sağdan alacaksınız. Keyifle müzik dinlemeniz için de ön sol ve ön sağ hoparlör çiftini diğerlerinden daha iyi seçmelisiniz ki, aldığınız ses doyurucu olsun, sizi tatmin etsin. Tabi işin avr tarafı da önemli. Giriş seviyesi AVR lerin içinde transistörlü amfi bulunur ancak o fiyata alınacak stereo amfinin yanında ses karakteristikleri bence cılız kalır.

Bildiğim kadarını dilimin döndüğünce yazmaya çalıştım. Bu sistemlerle öyle haşır neşir birisi değilim.

Ha film konusunda tek tavsiyem gidip de z906 gibi çöplere para vermeyin. Gidin Pioneer HTP-071 alın daha iyi.

Bence ikinci el alın. Bu bütçeye sıfır sistem toplarsanız zarar edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 2 Ekim 2015; 18:32:08 >

-Milli Kayınço-

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim zahmet edip uzun uzun yazmışsınız. Benim elimde zaten 5.1 çıkışlı bir DAC var(Asus xonar u7 echelon). Bunu değerlendirebilir miyim? Stereo amfi alıp, surround için bu dac kullanılabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMFİ: FX AUDİO D 802 / SPEAKER: SONY SS-M33 / CEP : GENERAL MOBİLE GM5 / FOTOĞRAF MAKİNASI : NİKON L-310 / KULAKLIK: PLANTRONİCS EXPLORER 500 NOTEBOOK: ACER V3-772G / KABLO: TRANSPARENT THE LİNK RCA / PHİLİPS RCA / TECHLİNK RCA / SUPRA USB / AUDİOQUEST G2 / BLUETOOT HOPARLÖR : NOVNES 1453
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelik avrlerde adc ve dac bulunur sesi ister analog girin isterseniz dijital farketmez avr kendi içinde işler ve hoparlörlere sesi gönderir eğer laptop hdmi üzerinden 5.1 ses iletebiliyorsa u7 ye gerek yok iletmese bile u7 sesi işlemeden avr ye göndermesi lazım işleyip gönderse bile hiçbir yararı olmaz avr gene kendi içinde işleyecektir sizin bütçenize göre avr ler pioneer vsx-323 ve hk 151 bu arada media markt kampanya var htks 9 set 900 pioneer hts-31 5.0 peket 1000 ve es2rb set 500 lira bilginiz olsun
    AMFİ: FX AUDİO D 802 / SPEAKER: SONY SS-M33 / CEP : GENERAL MOBİLE GM5 / FOTOĞRAF MAKİNASI : NİKON L-310 / KULAKLIK: PLANTRONİCS EXPLORER 500 NOTEBOOK: ACER V3-772G / KABLO: TRANSPARENT THE LİNK RCA / PHİLİPS RCA / TECHLİNK RCA / SUPRA USB / AUDİOQUEST G2 / BLUETOOT HOPARLÖR : NOVNES 1453
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    hocam bu nasıl? aynı şey mi siz es2rb yazmışsınız ama bu es3tb set amfisi de dahil 1500 tl. hts-31 999tl ama amfi yok sanırım içinde. Amfi de alsam aynı fiyata gelecek. hts-31 ile es3tb arasında fark var mı?

http://www.teknosa.com/urunler/119966460/pioneer-vsx-323-k-amphireceiver-pioneer-s-es3tb-ho
    hocam es2rb es3tb nin slim versiyonudur hts 31 ise s-es3tb setin bir üst versiyon takımıdır evet 1000 liranın içinde avr yok s-es3tb seti kendimde kullandım ve halen elimde kuleleri mevcut kuleler hariç center ve surround hoparlörler vasattır
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

hocam es2rb es3tb nin slim versiyonudur hts 31 ise s-es3tb setin bir üst versiyon takımıdır evet 1000 liranın içinde avr yok s-es3tb seti kendimde kullandım ve halen elimde kuleleri mevcut kuleler hariç center ve surround hoparlörler vasattır

aslında benim bütçem için mantıklı değil mi? stereo olarak kuleleri iyi, yanında çok iyi olmasa da surround imkanı. ilerde center ve surround değiştirilebilirse bana şu an iyi bir seçim gibi gelmeye başladı ne dersiniz?

Teşekkür ederim zahmet edip uzun uzun yazmışsınız. Benim elimde zaten 5.1 çıkışlı bir DAC var(Asus xonar u7 echelon). Bunu değerlendirebilir miyim? Stereo amfi alıp, surround için bu dac kullanılabilir mi?

Stereo amfi ile en fazla 4 kanaldan çıkış alırsınız. O da Quad Stereo olarak geçer.
    Hem film hem müzik için şansınızı fazla zorlamayın hocam.

Bana kalırsa ikinci el 300-400 liraya bir avr alır, bir de hoparlör seti alırım ikinci el.

İkinci el de bana kalırsa çok güzel ürünler var.

DTS MA HD, Dolby True HD, Dolby Atmos gibi formatları kullanacak değilseniz bence o parayı sıfır bir avr ye vermeyin.

Düşük bütçe ile yüksek beklentilere girmeyin.

Ya bütçenin tamamını stereo ya yatırın ya da surround a.

-Milli Kayınço-

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: des_955

aslında benim bütçem için mantıklı değil mi? stereo olarak kuleleri iyi, yanında çok iyi olmasa da surround imkanı. ilerde center ve surround değiştirilebilirse bana şu an iyi bir seçim gibi gelmeye başladı ne dersiniz?

AVR nizin omajına gücüne uygun hoparlör ile değiştirirsiniz.

-Milli Kayınço-
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    bütçenize göre iyi bir seçenek birde müzik için 220 liraya topping bir ampli var onu alıp ilerisi için kullanabilirsiniz içinde usb dacta var bir çift raf tipi ile iyi bir iş çıkartır ben kullandım bu seti sadece ben 520 ile sürdüm benim beklentilerimi pek karşılamadı ama yeni başlayan birini mutlu eder bir süre center ve surround değişmesi lazım 2 yollu hoparlörler ile
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    dolby vs. gibi yazılımsal şeylerden hazzetmiyorum. sesin doğallığını bozmaktan başka işe yaramıyorlar benim gözümde. Şimdi hocam illaki vardır sizin aklınıza gelen ama benim konu hakkında hiç fikrim yok, biri bana bozuk ürün satsa neresine bakacağımı bile bilmediğim için çok riskli ikinci el almak. Ancak dediğim gibi anlayan birinin yanımda olması lazım öyle biri de yok malesef tanıdığım.

dolby vs. gibi yazılımsal şeylerden hazzetmiyorum. sesin doğallığını bozmaktan başka işe yaramıyorlar benim gözümde. Şimdi hocam illaki vardır sizin aklınıza gelen ama benim konu hakkında hiç fikrim yok, biri bana bozuk ürün satsa neresine bakacağımı bile bilmediğim için çok riskli ikinci el almak. Ancak dediğim gibi anlayan birinin yanımda olması lazım öyle biri de yok malesef tanıdığım.

Benim dediğim şey ses kartı yazılımı değil. Kodlama şekilleri onlar.

Aslında hiç riskli değil ama biraz bilgi sahibi olmak gerek.

O Pioneer'in setleri hala satılıyorsa alabilirsiniz.

-Milli Kayınço-
  • _____________________________
  • Arkadaşlar Dali Zensor 3 ü alsam sadece stereo için, ayrıca stereo amfi. Bu stereo sistemde filmler için en azından sanal surround gibi şeyler kullanılabilecek mi? Amfinin özelliği mi olması lazım?

Elimdeki asus xonar u7 kartın optik çıkışını bağlayacağım di mi amfiye?

Eğer bu şekilde oluyorsa pioneer 5.1 es3tb yerine daha kaliteli ses veren Dali'yi tercih edeceğim. Stereo sistemi şimdi, surround u sonradan kurmaya karar verdim. çünkü zaten film için on numara bir sistemim yok televizyon vs. O yüzden hiç değilse stereo olarak sağlam kaliteli dali ye yöneldim. Dali kullanan bir arkadaş subwoofer gerektiğinden bahsetmiş filmler için. Stereo amfiye ilerde ek sub takabilir miyim sırf film için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Stereo: Marantz PM-14MK2 KI Signature / Analog Players: Thorens TD321 MKII Turntable, SME 3009 II Arm, Sumiko Blue Point Special EVO III Cartridge & Teac V-8030S Cassette / Digital Players: TEAC DAT R9 / JVC XL-Z611 AV Receiver: Onkyo TX-NR818 / Projection & Screen: Panasonic AT-6000, Specta Tensioned Contrast Grey 110'' / Blu-Ray & DAC: Oppo BDP-105D / Equalizer: Jvc Sea-M770 / Speakers: Dynaudio Contour s5.4, Dynaudio Focus 200C Center, Aon 2, ForceField 4 Subwoofer / Power Conditioner: Monster HTS5100 Signature / System Cables: Furukawa Elect. by Oyaide Power Cords (3pcs) / CVT Terminator 2 by MIT Speaker Cable, MIT Terminator 2 (3pcs) &; Oyaide Tunami Terzo XX V2 XLR, Audioquest King Cobra Interconnect's
  • Film için sinema sistemi, müzik için ise kesinlikle ve kesinlikle ''STEREO'' sistem. Filmleri, çeşitli ses laboratuvarlarının alternatifleri ile, destekleyen bir surround sistemde izleyebilirsiniz. Ama konu müzikse, en kral sinema sistemi bile 2+0 bir stereo müzik setinin verdiği hazzı vermez. Gerek mdf kabini, gerek tweeter, mid, bas veren, 3 yollu hoparlörü ile stereo müzik seti, zaten stereo olarak kaydedilen müzikler için en iyi seçimdir. Plastik kabinli zihniyete aldanmayın. Basit bir bilgisayar 2+1 hoparlörlerine de aldanmayın. Sony'nin, 90'lı yılların dönemindeki müzik setlerinin üzerine daha kaliteli ses veren bir sistem görmedim. :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.