Şimdi Ara

Ev sinema sistemi hoparlörü nasıl değerlendirilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim Samsung marka 5+1 bir ev sinema sistemim vardı ancak bir güncelleme sonrası DVD oynatıcının ana kartı yandı. Samsung firması bütün dünyada ücretsiz değişim yaparken Samsung Türkiye benden yedek parça ücreti istediği için DVD oynatıcıyı tamir ettirmiyorum. Şu anda elimde 5 uydu hoparlör ve bir 1 bas bulunuyor. Bunları nasıl değerlendirebilirim? yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.




  • Ben de sizin gibi hazır sistem kullanıcısıyım ama kimse yazmamış yardımım dokunur umarım. Hoparlörlerin empedans değeri yazar bir yerlerde. O empedans değerlerine uygun bir surround amfi alıp hoparlörleri direkt amfiye takabilirsiniz. Tabi bendeki sistem de Samsung önce kabloların ucundaki jakı kesip amfinin girişine uygun bir soket bağlamanız lazım. Hoparlörler pasif olduğu için direkt uygun bir amfiye bağlandığınız da çalışır. Video da olunca avr oluyor galiba tam bilmiyorum detayını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde bu gibi sistemlerde 3.2 Ohm gibi değerlerde hoperlör kullanılıyor ama yine de hoperlörlerin arkasına bakmanızda fayda var ya da cihazın kullanma kılavuzunda yazar. AVR'lerde genelde 6 Ohm ve üzerindeki hoperlörler kullanılır. Ev tipi stereo anfiler genelde 8 Ohm hoperlör kullanıyorlarken araç ses sistemlerinde genelde 4 ohm hoperlör kullanılıyor. Bu nedenle durum biraz garip oluyor. Bu nedenle bence en mantıklı çözüm T Class bir anfi ile hoperlörleri sürmek olacktır. Bu şekilde analog 5.1 giriş yapılabilir. Bunun da önüne 5.1 DAC koyarsanız o zaman optik veya coaxial girişi olan bir anfi yapmış olursunuz.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim. 

  • eger yeni bir avrli sistem kurmayi planliyorsaniz hoparlörleri empedanslari 8 yada 6 ohm olacak sekilde seri paralel baglarsaniz center speaker olarak kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt

    seri mi paralel mi. Klavye hatası oldu muhtemelen? seri olacak diye biliyorum emin değilim.

    Ayrıca kaç tanesini bağlayacak?

    Avr de ki her bir kanal için 2 tane yeter mi?

  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    seri paralelel derken omaji tutturmak icin nasil baglanmaai gerekiyorsa oyle baglansin dedim sonucta eledki hoperlorlerinde alinmasi muhtemel avr ninde omaj degerlerini bilmiyoruz ama genelde ufak sistemler 4ohm oldugundan dediginiz gibi seri baglanabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elinizdeki hoparlörleri satışa koyun. Elden çıkarın. Giriş seviyesi için ideal avr hoparlör setleri var satışta 2.el. Uygun fiyatlı bir çok sistem var. Takip edin. Öneri de bulunabileceğim set, onkyo amfi, energy take 5.0 yanında harman kardon bluray vardı. Fiyat da uygun. Sarı sitede. Ben başka sistem aldığım için bu sistemi almadım. Koşullar uygun olursa alacağım bir set. Bu sete birde aktif sub bağladınız mı çok iyi performans alırsınız. Size de başlangıç için hayli hayli yeterli olur.
    Bende daha önce aynı sizinle aynı duruma düştüm. Hoparlörlerin soketlerini kesip önerildiği gibi bir amfiye bağladım. Kullandım. Memnun kalmadım. Seti bir arkadaşa hediye ettim.
    Temiz bir sayfa açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.