Şimdi Ara

Ev Sinema Ses Sistemi Bütçe 10.000TL Civarı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kursun_

Konuya marka hayranlığı ile değil de kulakla ile eğilmek gerekir.

Bunlar dinleyerek beğendiğim ve önerdiğim ürünlerdir. Siz katılmayabilirsiniz.

Nitekim önerimin sonunda, "Araştırmaya başlangıç için değişik satıcılarda bol bol hoparlör dinlemenizi öneririm" dedim.

Hoparlör seçimi son derece sübjektif bir konudur.

Bu mesajınızı yeni gördüm ve gülmek ten koptum
    Yamaha disinda ne dinlediniz ustat creative ve Logitech mı. Ki buna karar verdiniz

Satıcı gezin diyorsunuz ya istanbulda en büyük 15 firmAnin hangisinin sahibini isterseniz aratiyim sizi yamaha ile ilgili konusun hepsini iyi tanır im merak etmeyin bu diyalogları asalı cok oldu bence yamaha fanatikligi yapmayın hemde bana hic yapmayın onun gibi v cok üstü bir suru cihaz geldi gecti elimden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir risk bahsettiğim firmalarda düşük bence. Merdiven altı firmalar değil sonuçta. Bu firmalara ek başka yerler de var, İstinye de bir yere gitmiştim Dynaudio distribütörüydü sanırım, Kadıköy de Mavi Hifi var. Bu firmalar gelen kişinin memnuniyetini sağladıklarında sürekli müşteri haline getireceklerinin çok iyi farkında ve sattıkları ürünün arkasında duruyorlar. En kötü bunlar sırayla gezilerek genel bir fikir edinilebilir bence. Ben öyle yaptım ve bu firmalardan birinden alışverişimi yaptım çok çok memnunum aldığım sistemden.

Dikkatimi çeken bir şey oldu yalnız konuda kimse hoparlörlerin konacağı alanın kaç metrekare olduğundan bahsetmemiş. Düşük metrekarede özellikle seçimde dikkat etmek gerekir, tower düşünülüyorsa düşük seste de performansı yüksek (tüm sesleri net duyuran) hoparlör seçimi gerekir. Yoksa bir ton para verip küçük alanda hakkını vererek ses alamama riski olur.

Ev sineması istiyor arkadaş gerçi ama müzik sistemi olarak ufak bir ekleme yapayım; kendi adıma hoparlör seçiminde sahne etkisine büyük önem veririm. Sahne etkisi dediğim; tam karşısına geçip gözümü kapattığımda enstrümanları ayrı ayrı karşımda sanki sahne varmışçasına yerini algılayabilmek gibi tarif edebilirim. Mesela Dire Straits - Money for Nothing şarkısı sahneyi algılayabilmek için uygundur ya da Doors'un stereo kayıtları iyidir, Tchaikovsky - Swan Lake (Swan Theme) gibi klasiklerle de deneme yapılabilir. Ses sistemi alacak arkadaşa bu tip denemeler yapmasını öneririm. Mümkünse kendi sevdiği müziklerin olduğu CD leri de yanına alması iyi olur (mp3 ya da mp3 den CD ye yazılmış değil ama, iyi kayıtlı CD olması lazım kesinlikle).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Briskhan -- 27 Mayıs 2014; 10:05:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Briskhan

Böyle bir risk bahsettiğim firmalarda düşük bence. Merdiven altı firmalar değil sonuçta. Bu firmalara ek başka yerler de var, İstinye de bir yere gitmiştim Dynaudio distribütörüydü sanırım, Kadıköy de Mavi Hifi var. Bu firmalar gelen kişinin memnuniyetini sağladıklarında sürekli müşteri haline getireceklerinin çok iyi farkında ve sattıkları ürünün arkasında duruyorlar. En kötü bunlar sırayla gezilerek genel bir fikir edinilebilir bence. Ben öyle yaptım ve bu firmalardan birinden alışverişimi yaptım çok çok memnunum aldığım sistemden.

Dikkatimi çeken bir şey oldu yalnız konuda kimse hoparlörlerin konacağı alanın kaç metrekare olduğundan bahsetmemiş. Düşük metrekarede özellikle seçimde dikkat etmek gerekir, tower düşünülüyorsa düşük seste de performansı yüksek (tüm sesleri net duyuran) hoparlör seçimi gerekir. Yoksa bir ton para verip küçük alanda hakkını vererek ses alamama riski olur.

Ev sineması istiyor arkadaş gerçi ama müzik sistemi olarak ufak bir ekleme yapayım; kendi adıma hoparlör seçiminde sahne etkisine büyük önem veririm. Sahne etkisi dediğim; tam karşısına geçip gözümü kapattığımda enstrümanları ayrı ayrı karşımda sanki sahne varmışçasına yerini algılayabilmek gibi tarif edebilirim. Mesela Dire Straits - Money for Nothing şarkısı sahneyi algılayabilmek için uygundur ya da Doors'un stereo kayıtları iyidir, Tchaikovsky - Swan Lake (Swan Theme) gibi klasiklerle de deneme yapılabilir. Ses sistemi alacak arkadaşa bu tip denemeler yapmasını öneririm. Mümkünse kendi sevdiği müziklerin olduğu CD leri de yanına alması iyi olur (mp3 ya da mp3 den CD ye yazılmış değil ama, iyi kayıtlı CD olması lazım kesinlikle).

Üstadım dediğiniz konularda haklısınız. Hoparlör konusunda özellikle hassas olunması gerekir. Ama hi-fi sistem olsa dinlediği müzik türü, sahne genişliği, detay zenginliği ve enstrüman ayrımı şimdikinden daha önemli bir hal alacaktı. Arkadaşımızın unutmaması gereken en önemli konulardan biride odanın akustik yapısı ve hoparlör yerleşimi. Kendimden örnek verirsem şu an elimdeki sistemden azami %60 faydalanıyorum. Hem salonun şekli hemde dengesiz oda yerleşimi yüzünden istediğimi elde edemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.