Şimdi Ara

Ev sinema paketleri! yardımcı olursanız sevinirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tavsiyeni dikkate alarak, Toshiba sd-360 dvd player aldım. Tabi toshiba tercih etmemin nedeni Tv ilede takım olsun diye. Ancak dvd seyrederken video ayarlarında 1080i'yi seçtiğimde görüntü bana çok net gelmedi sanki hafif bir karlanma var gibi, ayarı 720p yaptığımda biraz daha net ancak 480p yaptığımda dahada net bir görüntü oluştu. Birkaç değişik filmde de aynı görüntüyü aldığımı düşünüyorum. Böyle bir şey olabilirmi, yoksa gözlerimmi yanılıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: umit_1907

sulokal,
    Tavsiyeni dikkate alarak, Toshiba sd-360 dvd player aldım. Tabi toshiba tercih etmemin nedeni Tv ilede takım olsun diye. Ancak dvd seyrederken video ayarlarında 1080i'yi seçtiğimde görüntü bana çok net gelmedi sanki hafif bir karlanma var gibi, ayarı 720p yaptığımda biraz daha net ancak 480p yaptığımda dahada net bir görüntü oluştu. Birkaç değişik filmde de aynı görüntüyü aldığımı düşünüyorum. Böyle bir şey olabilirmi, yoksa gözlerimmi yanılıyor?

Sahsi fikrim, dvd den gelen 480p goruntunun 720p den daha net olmasının sebebi TV deki video işlemcisinin dvd player daki işlemciden daha iyi olması olabilir. Sonucta kullandıgınız TV gelen tüm video sinyallerini kendi dogal cozunurlugune downscale yada upscale yaparak gosteriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

quote:

Orjinalden alıntı: umit_1907

sulokal,

Sahsi fikrim, dvd den gelen 480p goruntunun 720p den daha net olmasının sebebi TV deki video işlemcisinin dvd player daki işlemciden daha iyi olması olabilir. Sonucta kullandıgınız TV gelen tüm video sinyallerini kendi dogal cozunurlugune downscale yada upscale yaparak gosteriyor.

Teşekkürler DubLanC...

• Arkadaslar bide suna bakarsanız.
    Sony nin DAV-DZ300 ev sinema sistemi iyi gibi gorunuyor.800 watt(RMS) diyo.Dvd ve ses sistemini ayrı ayrı almaktansa bu daha mı iyidir? Yardımcı olusanız....
    DAV-DZ300 Ozellikleri:
    Toplam 800W (RMS) çıkış gücü ( 133Wx5+135W Subwoofer)
    Dolby® Digital Dolby Prologic II ve DTS Decoder
    DVD Super Audio CD CD-R/RW MP3 Divx Jpeg oynatma
    DVD-R/+R/+R DL/+RW/-RW/-RW(VR) oynatma
    AV SYNC(Lip Sync) Fonksiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 11 Aralık 2006; 18:26:13 >
  • bence biraz daha fazla para ayırıp bunu al :SONY DAV DZ10
  • enis
    ben simdi ev sineması paketi mi alayım yoksa her seyini kendim mi seciyim?
  • dostum link verebilir misin cihaz için?
  • dandini dostum;
    Simdi eger ayrı ayrı alırsam SONY DVP-NS36 + LOGİTECH Z-5500 var.
    Paket olarak alırsamda SONY DAV-DZ100.Sence hangisini almaliyım.
    Linkler asagıda...

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DAV-DZ100&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&category=HCS+Cinema+Surround+Kit

http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DVP-NS37&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&category=DVD+Player (Yanlız burda ns 37,sitede ns 36 olmadıgından bunu veriyorum.Ozellikleri nerdeyse aynı)

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2177,CONTENTID=9486

Ev sinema paketleri! yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 16 Aralık 2006; 11:30:31 >

• Z-5500 her türlü ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ama sistemleri yerinde görüp, dinleme şansınız var ise kararınızı o şekilde verin. Philips DVP5960 ile Sony DVP-NS76H/S arasındaki seçimimi Sony den yana kullanmaya karar verdim. Philips ile digital çıkış konusunda sorun yaşayan ve sadece PCM ses alan insanlar olduğunu yabancı sitelerden okudum. Manualinde digital çıkış ayarları da anlaşır gibi değildi. Sony ise en ince detayına kadar digital çıkışla amfi baglantısını anlatmış. HDMI kablo ve DVD elimde, Sony bayine gidip X2000 serisinde bu playerı deneyeceğim ve upscale inden memnun kalırsam alacağım. Bol sanşlar bana
  • Sony DVP-NS76H ı 343 YTL 15 ay taksitle Metrocity deki Sony yetkili satıcısından aldım. Almadan once Sony 46V2000 de 1080i upscale edilmiş şekilde, yanımda goturdugum hdmi kablo ve orjinal dvdlerle test etme imkanımda oldu. X2000 de test etmek istiyordum ama sunumdaki TV satıldıgı ıcın yapamadık. 46V2000 deki görüntü benim için gerçekten çok tatminkardı. Ocak ın ilk haftasında hayırlısı ile LCD imi alıyorum. Sharp 42XD1E ve Sony 40W2000 arasında seçim aşamasındayım. Ama fiyat ve hediye çeki açısından Sharp daha önde. Plase durumunda LG ler bekliyor. TV yi aldıktan sonra elde etmiş olduğum görüntüleri sizlerle paylaşacağım

• anladım.şimdi şöyle özetleyeyim;
    zannederim profosyonel manada müzik dinleyicisi değilsin.dvd seyretmek,arada bir müzik,dg ü veya uydu alıcıyı sisteme bağlayıp seyredeceksen bence hazır sistem al derim.ancak bu tercihini yaparken,(bimiyorum evinde lcd veya plazma ya sahip misin?) hdmi çıkışlı ve upscale özellikli olsun bu saatten sonra.
    "bu saatten sonra" dememin sebebi fiyatlar oldukça cazipleşti o açıdan söylüyorum.
    linkini verdiğin cihazı daha önce incelemiştim.baslar pek doyurucu değil ama yine de gerçekten iyi bir cihaz.
    bunun yanında eğer bütçen 500ytl civarında sınırlı ise ben de arkadaşa katılıyorum logitech ve sony iyi bir ikili olur,hemde ergonomik olur.yalnız z-5500 gibi cihazların birincil amaçları pc için ses sistemi olmaktır bunu unutma lütfen.
    bunun yanında paket sistemlerde lg yi ve panasonic i görmeden karar verme derim.
    @dunlanc dostumuzun tavsiyesine şiddetle katılıyorum.yerinde test et bence de.kararını ona göre ver.
    umarım tercihin sana memnuniyet ve mutluluk getirir.
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 16 Aralık 2006; 20:14:47 >

• DubLanC Dostum oncelikle hayırlı olsun;
    Nette baktımda NS37 yle NS76H arasında cok bi fark yok herhalde.Yanlızca NS76H da 2 digital cıkıs ,HDMI cıkıs var ayrıyatten.Yani tek bu ozelliklerinden dolayı 2 katı para verecek kadar iyimi.
    Dostum bende ins 2-3 haftaya kadar alacagım.Onun icin bi yardım edersen...
  • NS37 ile NS76HS arasındaki en buyuk fark NS76HS in 720p ve 1080i upscale yapabilmesi. Aşamalı taramalı çıkış, digital gürültü giderme, blok parazit azaltma, komponent çıkış gibi farklılıklarda mevcut.

http://www.sony.com.tr/product/CompareProductsFromComparisonPage.action?site=odw_tr_TR§iontype=Product&pcReturnUrl=%2Fview%2FView.action%3Fsection%3Dtr_TR_Products%26productcategory%3D%252FDVD%2B%2526%2BVCR%252FDVD%2BPlayer%26site%3Dodw_tr_TR%26page%3DProductSeriesHome%26site%3Dodw_tr_TR%26category%3DDVD%2BPlayer&comparisonViewType=techspec&models=DVP-NS76H&models=DVP-NS37

Yukarda verdiğim linkde 2 modelin karsılastırmasını gorebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 19 Aralık 2006; 23:42:58 >

• arkadaşlar;

konuyu kapatmayalım. benim gibi bi türlü ses sistemine karar veremeyenler için yol gösterici olmuş. bide bütçesi max 600-700 olanlar içinde fikirlerinizi belirtirseniz çok iyi olur. herkese selamlar
  • UP
  • arkadaşlar dün LG32LC2R LCD ile beraber Philips HTS3115 ev sinema sistemimi gelip kurdular. Tv yi ve sinema sistemini almadan bayağı bir araştırma yaptım ses sitemim için burda çok iyi olmayan yorumlar yapılmış ama ben ses konusunda philipsden vazgeçemediğimden ve fiyat/performans olarak da en uygun 3115 modeli olduğu için aldım bunu. Dün akşamki tecrübelerime dayanarak 1-2 şey söylemek istiyorum.
    1- Burda bahsedildiği gibi malzeme kalitesi olarak çok iyi değil ama çok da kötü değil yani öyle hoparlörler elinde kalcak gibi falan durmuyo ama bakalım zaman göstercek tabi
    2- 500W lık bir sistem ve bazı arkadaşlar bass ının yetersiz olduğunu söylemişler. Ben almadan önce mağazada dinlediğimde bana da hem bass olsun hem genel ses düzeyi ve kalitesi olsun yetersiz gibi geldi ama dün akşam evde denediğimde ise çok çok yeterli buldum. Zaten apartman dairesinde yaşıyoruz bi çoğumuz o nedenle çok da önemli değil aslında. İlk film olarak X-MEN3 izledik dün akşam ve bizim oturma odası küüçük bi sinema salonuna döndü(5.1 dolby digitaslin tadı da başka oluyomuş canım)
    Neyse yalnız dvd de şöyle bi özellik var benim acayip hoşuma gitti adı "Gece Modu" çok gürültülü odayı başımıza yıkan bi sahneyi birde gece modunu açarak izlediğimizde komşuların rahatlığını düşündüğünü anladık philips yetkililerinin
    3-divx olayına gelince elimde bulunan 1-2 dvdye ve cd ye kaydedilmiş olan divxleri denediğimde de şunları fark ettim. İçerisinde divx formatında 6 tane film olan bir dvd yi taktığım zaman menüde klasörler hemen belirdi ve klasörlerden istediğimi seçerek filmi izlemeye başladım hiç sorun yaratmadı aynı şey cd ye çekilmiş olan divxler içinde geçerli fakat altyazı da biraz sıkıntı var altyazı boyutu yeterli fakat filmin altyazısının film dosyasıyla aynı isimde olması gerekiyor dvdnin altyazılaro gösterebilmesi için bunun bir çözümü varmı tam bilemiyorum araştırma yapmak gerekiyor sanırım bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
    4- Bir de bu konunun ilk sayfasında usb den divx oynatmadığı yazılmış philipsiin kendi sayfasında da sadece mp3 ve jpeg yazıyo usbden okunanlar için ama henüz bunu deneme şansım olmadı çünkü usb flashım şu anda serviste Bu konuda da ilerleyen zamanlarda bilgi verebilirim yine bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa seviniriz tabi

Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda yorumlarıma devam edeceğim

• Merhaba Arkadaşlar, en son mesajın üzerinden 1 yıl geçmiş:) Lg`nin LG LH-W9656IA modelini almayı düşünüyorum.Geçen günlerde Eskişehir media markt`ta sistemin her yerini kurcalama ve deneme fırsatı buldum.Yanım da bir sürü dvd-cd götürdüm hiç birinde problem çıkarmadı sınavı başarıyla geçti diyebilirim.Arka hoparlörlerin wireless olması hoşuma gitti.Evde her yere kablo çekmek kötü görüntü yapıyor.Düşünen arkadaşlar varsa kesinlikle öneririm.Fiyatı biraz daha düşsün alıcam kesin.
  • wireless' a yanaşma.cızırtı falan yapıyor sinyallere karşı....geç onu
  • Bilgisayarımdaki sesleri ev sinemasına çözdürmek istiyorum "dolby digital , dts ,dolby prologic II"

Anakart Gigabyte p35 ds3l

Ev sineması Lg ht 502sh

Mümkün müdür?Bu sinema sistemini ses kalitesi nasıldır.Özellikle bas, mid ,tiz dengesi.

Düzenlendi:

Teknosa'ya gittim kesin birşey diyemediler bilgisayar optical out ,lg optical in den ses çözümlemesi yapması hakkında.Hatta cihaza mp3 streo cd taktım ondan 5+1 sanal ses alamadılar.Sadece 2 kanal ve woofer çalıştı.Dedim prologic i aktif edelim o zaman diğer hoparlöler de çalışır.Kumandayı da bulamdılar.

Ortan geniş olduğu için ses bana çok yüksek gelmedi. 500watt ne demek dünyayı başımıza yıkmalı.Tizler zayıf ama sinema sistemi onu idare edebilirim.

Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirizmir -- 3 Eylül 2008; 19:30:28 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.