Şimdi Ara

EV SAHİBİ ZORBALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamın aleyküm. 15.08.2021 tarihinde kiracı olarak girdiğim evimin 15.08.2023 de kira sözleşmem bitiyor. Sözleşme bitmesine 20 gün kala ev sahibi ihtar gönderdi ve bu ihtarın içeriğinde "ben evde kendim oturacağım çünkü kendi oturduğum evi müteahhite verip yeni bina yaptıracağım" dedi. Ancak bazı ayrıntılar var bunları paylaşmak istiyorum. Ev sahibi ile sözlü olarak 2021 yılında 6 yıl oturacağım diye anlaşmıştık, şuana kadar tüm kiraları elden verdim ancak bu ayın kirasını vermeyerek IBAN istedim. Geçen ay yani 15.06.2023 tarihinden 1500 olan kiramı 3000 TL yaparak %100 zam yaptı. Bana ihtar göndermeden 2 gün önce evde 1 sene daha oturacağıma dair sözlü olarak anlaştık ancak anlaştıktan 2 gün sonra bahsettiğim ihtarı gönderdi, ihtarı gönderdikten 2 gün sonra yanına gittiğimde tekrar 1 sene oturabilirsin dedi ancak geçen ay yaptığı %100 zammı 3000 TL den 5000 TL ye çıkaralım dedi bende kabul etmedim. Bu ev sahibinin içinde kiracısı bulunan bir adet daha dairesi var. Bu anlattığım her şeyi gören şahidimde var. Asıl soru şu şahidimden de destek alarak tüm bu yaşananları mahkemeye taşıyarak geçen ay haddinden fazla zam yapıldığını ve bu ay ise tekrar %100 e yakın zam yapmak istediğini ispatlarsam(şahit yolu ile ispatlama) bunun bana yararı zararı ne olur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kira sözleşmeniz yok mu? Sözlü olarak mı evi kiraladınız?

  • ''şuana kadar tüm kiraları elden verdim''


    abicim bu adamla fazla ugraşma. bana 2 yildir kira vermedi diyerek hem onu sizden alir hem tahliye ettirir. elden kira vermek buyuk hata.

  • Kira sözleşmeniz anladığım kadarıyla yok.Üstüne tüm kiraları elden teslim etmişsiniz.Kira artışı konusunda da resmi bir belge yok.Kısacası her şey 'sözlü' olarak yaşanmış.Bu durumda siz şahit getirseniz bile ne kazanmayı umuyorsunuz ki?Karşı tarafta bir şahit getirir sizin şahitinizi yalanlar.Sonuçta ortada haklılığınızı kanıtlayacak bir belge vs yok.


    Bence imkanınız varsa bu ev sahibiyle hiç uğraşmayın.Başka bir ev kiralayın ve oraya geçin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.