Şimdi Ara

Ev için ip kamera sistem kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evime çucuğum için ip kamera sistemi kurmak istiyorum. Ev tadilatta iken gerekli alt yapısını cat 5 cat 6 kablosunu öngördüğüm şekilde doğru yada yanlış çektirdim.

Resimdede göreceğiniz üzere bir eskiz çizdim.

Tüm kablolar normalde panoda toplanıyor cat 5 kablo tv ve uydu kabloları ve kameralara giden cat 6 kabloları. Ama panoda cihaz koymak için yeterli alan yok. Sadece switch sığdırabileceğimi tahmin ediyorum.

Resimden yola çıkarak sizlere ve bu işten anlayan insanlara bir kaç sorum olacak.

1 - Panodan poe switch ile kameraları besleyip ve aynı switch ile odalara interneti dağıtmak istiyorum (kamera adedi 2 tane olacak) Bu arada pano 55x75 yüksekliğinde şaç pano. İçinde evin led trafoları bulunuyor. üst katında ise normal sigortalar var. switch için bide priz mevcut ama alan kısıtlı.

2 - Salonda dolabın içine kablo modemi yerleştireceğim - Modemden eve internetin kablolu olarak dağlabilmesi için panodan gelen kabloyu modeme yerleştireceğim.

3- Modemden nvr cihazına yine dolap içinde kablo çekip, interneti sağlamayı düşünüyorum

4 - Ektra olarak. Nvr cihazındanda tv ye hdmı ile baglamayı düşünüyorum.

Asıl sorularıma gelirsek

- Böyle bir sistem çalışırmı değerli arkadaşlar.
    - Olumlu olmusuz yönleri nelerdir?
    - Kameralar çalışırmı - Nvr cihazı kayıt için kameraları algılarmı ?
    (Kablolar ve cihazlar arası mesafeleri resimde işledim.)

Bu arada tekrar söylemek gerekirse ; tüm kablolar çekili ve hazır. Hepsi duvar ve asma tavan aralarından gidiyor. Sadece cihazlar yok.

Son olarak cihaz önelerileriniz nelerdir?

Bilgi ve tavsiyelerini paylaşmanız umuduyla. Cevaplarınızı bekliyorum.

Ev için ip kamera sistem kurulumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ceahmet -- 1 Mart 2016; 18:01:11 >

• 2ceahmet kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum bahsettiğin şekilde ip kamera sistemi aktif hale gelir, ip zaten bilindiği üzere tamamen network ağına katılarak çalışan bir sistemdir,

nvr kayıt cihazı modem veya switch den network ağına katıldığı zaman ağdaki ip ler cihazda görünür bir şekilde olacak ve nvr kayıt cihazından kameraların ip sini seçip ekleme yaparak nvr cihazı da aktif hale getirebilirsin.

Fakat eyer ki switch den kameralar cad kablo gönderir isen kameralara 12v adaptör ile beslemen lazım, veya cad kablo üzerinden kamera enerji gönderen kayıt cihazları mevcut bunun içinde kayıt cihazını panoya yerleştirmek zorundasın.

Bu konuda bilgi paylaşımım şimdilik bu kadardır, ürün satın almak istersen iletişim numaranızı pm olarak atın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.