Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 25 Aralık 2020; 1:13:36 >



  • Öncelikle ne kadar az borç o kadar huzurdur. Peşinatı en yüksek tutup, mümkün olan en az kredi ile istediğin evi almak en doğrusudur. Kesene en uygun evi bulmalısın. 1+1 bile olabilir.

    İkinci olarak, alırken baştan kazanacağın bir yatırım olmalı. Örneğin; piyasası 250bin TL olan ve aylık 1000 TL kira değeri olan bir evi 220bine alırsan baştan kazançlı çıkarsın.

    Üçüncü olarak, çalışıyorsan işine yakın veya kolay ulaşılabilir olması en iyisi. Ayrıca ulaşım olanakları olan ve gelişen bir lokasyon olmalı. Değeri diğer lokasyonlara göre daha çabuk artar.

    Dördüncü olarak, deprem yönetmeliğine vs. uygun, sağlam, az buçuk kaliteli malzemelerin kullanıldığı, kullanışlı bir ev olmalı. Uzun süre yaşayacaksan içinde rahat edebilmelisin. Tavanından su akmasın, yan dairenin konuşmaları eve gelmesin. Mutfak dolapları, musluklar, yer döşemeleri elde kalmasın. Binanın zeminini iyi araştırmalısın.

    Beşinci olarak, az borçla, küçük, hızlı değerlenen bir yer bulursan ileride değeri arttığında satıp kesene göre daha büyük bir ev alabilirsin.

    Bunlar önerilerim.

    Güncel olarak en uygun oran Ziraat Bankası'nda. Aylık %0,88. Birkaç bankada da 0,90 oran bulabilirsin. Ama bunun altında bir oran Türkiye'nin güncel şartlarında uzun süre zor görünür. Ki piyasa şartlarına göre bu oranlar da yakında yükselebilir.

    Kredi alırken oranın yanında ilave masraflara dikkat etmek gerekli. Dosya masrafı+ekspertiz+ipotek gibi masraflar neredeyse standart ama hayat sigortası+konut sigortası gibi masraflarda ciddi farklar olabiliyor. Bu yüzden pazarlık yapmalı ve en düşük toplam maliyeti dikkate almalısın.




  • melalcholic kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bu değerli bilgileriniz için sonsuz teşekkürler ederim cok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.