Şimdi Ara

Ev almayı düşünüyorum #hadi içeri [İSTANBUL] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: StoryLine

30 bin tl nakit param vardı. 75'e ev buldum. 72.500e aldım. 52500 kredi çektim. 6 senelik aylık 1200 ödemeli. Maaşımda o zamanlar 1550 tl idi. 2 sene boyunca neredeyse yemedim içmedim yaklaşık 35.000tl para biriktirdim, ev kredimi kapattım. Şimdi evim kırada aylık 500tl alıyorum. 16000tl kredi çektim 3 senelik aylık 550tl. Araç aldım, onunda kredisini evin kirasıyla ödüyorum neredeyse.Ayağını yorganına göre uzatırsan yaparsın hocam ama istanbulda zor.
    Ben çorluda yaşıyorum.

yaş 24

allah aşkına çorluda nerden 72 bin tl ye daire buldun hocam ? kore mahellesinde filan herhalde
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    Öncelikle beni burada şey tutan dağılan ailemin bir kaç kalan parçası. 2k harici iş teklifi olan varsa kabulum yarın başlarım. Kendim aslen Tokat'lıyım ufacık şehirde bile bir dairenin parası 300k iken hangi il de 100k ev var ? Burdur,kastamonu filan mı ?

Evet Eşim le ortak karar alabilirsek İstanbul'da durmak bende istemiyorum.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Her yıl binlerce lira kiraya vermek yerine 10 yıl yaşlanıp ev almayı yeğledim gözümü kararttım.

Faizler öpüyor ama elimizden başka bir şey gelmiyor atadan dededen kalan mal mülk olmadığı sürece olmaz gözüyle elbette ama sıfırdan bunu başaracağım ve umarım hepinize de düğünüme davet edeceğim.
  • 2k maaş İstabul'da ev ve evlilik bu 3ü birarada olmaz bence kendin kadar maaş alan bir hatun bul ve kirada yaşamaya devam et.

Ailenle vakit geçirmen daha önemli bence her haftasonu yemek falan gibi.Çünkü ev almaya kalkarsan bu dediğimi hiçbir zaman yapamayacaksın.

Daha iyi şartlarda yaşamak istiyorsan ev işinden vazgeç. Hayatının en güzel yıllarını kredi ödeyerek geçirme. Yaşamaya bak.
  • Hocam bu konuyu ülke gündemine açın var yaa yıkarlar konuyu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTV GardolapFuat kullanıcısına yanıt
    521166097 Hocam şu numaralı ilan ilk önüme çıkan örnek. Bin tane var bynun gibi.

Metrekaresi 1000 lira neredeyse sıfır daire. Aynı daire İstanbul’da 300 binden aşağı çingene mahallesinde bile yok. Yine de herkes kendi işini kendi bilir ama biz 8 bin lira ile bile istediğimiz evi alamıyoruz. 2 bin ile İstanbul’da ancak yaşama savaşı verilir .

• Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bahçelievler lisesinin tam karşısı. 6 senelik bina. Nusratiye mahallesi olarak geçiyor.Ben 2016 mayısta aldım.İskani felanda var. 70metrekare idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cetinkan -- 2 Nisan 2018; 10:24:34 >
  • uchiha69 kullanıcısına yanıt
    Ülke gündemi anca "yıkar"
  • hakim bey kullanıcısına yanıt
    hadi tamam peki aile fertleri ? yeni bir aile kurdun bayramdan bayrama eski usül öyle mi. demişsin 8 bin lira ile istediğiniz ev. En azından şuan bir evin var olarak anlıyorum buradan. Ben bana ait başımı sokacak bir yer arıyorum.
  • TTV GardolapFuat kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam allah yardımcın olsun. Bizim çok şükür evimiz var ama ben de İstanbul’dan gideceğim. Anadolu’da kral gibi yaşayacağım halde burada ancak idare ediyorum. Ayrıca hanım da çalışmıyor nereye gidelim dersem de gelmeye razı.

İlla İstanbul’dan gitmem diyorsanız da size kuzey ve batı taraflarını öneririm. Silivri Çatalca Arnavutköy taraflarında nispeten daha ucuz oluyor evler ama oralar da ne kadar İstanbul sayılır dersen o ayrı mesele.

Silivri’de Kiptaş’ın yeni projesi var şu an satışta. Fiyatları çok uygun ve faizsiz taksit imkanı var. Kesinlikle o kuraya girin. Çıkarsa çok iyi olur. TOKİ de kayaşehir taraflarında yapıyor ama fiyatlar yüksek gelir size.

Son olarak tebernüş kireççi’yi takip edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Yok hocam bahçelievler lisesinin tam karşısı. 6 senelik bina. Nusratiye mahallesi olarak geçiyor.Ben 2016 mayısta aldım.İskani felanda var. 70metrekare idi

sinop mahalelsinin oralar yani ? bu yeni fen dilimleri lise yaptı oralara hatta ordan mı bahsediyoruz ? eğer öyle bile olsa hocam vallahi bedavaya kapatmışsın ne diyim çorluda kiralar uçmuş ve eski tadı tuzuda kalmamış malesef emlak tarafları gene biraz daha iyi ama şehir içi saçma sapan adamlarla dolmuş
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Sinop mahallesine inmeden daha, fen lisesine gelmeden önce. Su deposuna yaklaşık 50 metre yakınlıkta. Haklısın dediğin gibi kiralar uçtu.Ben alırken iyi aldım dediğin gibi
  • bu ülkenin saçmalığını görüyoruz bu konuda adam ev almak için 10-15 senesini verecek bir ev için

amerikada yada avrupada ev almanıza gerek yok yaşlanmanızada
  • Malesef ki ülkemizin bize dayattığı kölelik sisteminden başka bir şey bırakmıyor atını alanlar yürüyor gidiyor.

Annemin dediği bir laf vardır sürekli belki kendisine ait değil ama ondan duydum ben sadece.

- Millet gitti aya biz kaldı yaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

Malesef ki ülkemizin bize dayattığı kölelik sisteminden başka bir şey bırakmıyor atını alanlar yürüyor gidiyor.

Annemin dediği bir laf vardır sürekli belki kendisine ait değil ama ondan duydum ben sadece.

- Millet gitti aya biz kaldı yaya

bence kredi çekip faize girmeye değmez sırf evlenmek için çünkü evliliğiniz umarım bitmez ama 1-2 yıl içinde bitebilir aldığınız evle kalırsınız onun yerine 1-2 yıl bekleyip alınabilir alıncaksa
  • Eşim en büyük destekçim bu konuda. Ayrılık kelimesi tüzükten kaldırıldı. Sırf evlenmek için ev almak değil zaten asli amacım kira ödemekten kurtulmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

Eşim en büyük destekçim bu konuda. Ayrılık kelimesi tüzükten kaldırıldı. Sırf evlenmek için ev almak değil zaten asli amacım kira ödemekten kurtulmak.

eşim diyosunuz sözler diyosunzda daha evlenmemişiniz asıl olay aynı evde yaşamaya başlayınca başlar emin olun
  • İlla ki o konuda hemfikirim ama herşeyi bir kenara bırakarak kira koleliginden kurtulmak için. Yani sırf evlenmek ailesine bak bunum var demek için değil herşeyden önce kendi geleceğime bir parça birşey bırakabilmek taşınmaz bir varlık sahibi olabilmek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.