Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
138.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu Protestanları nasıl bitirebilirim ?
  • bende satın aldım bakalım paradox'un oyunlarını severim. umarım multisi güzeldir arkadaşla oynamayı planlıyoruz

ilginç oyunmuş. osmanlıyla başladım zaten arnavutlukla savaştayız diye aldım sonrada venedik bana daldı ne alakaysa (herhalde eventleri kaçırdım anlamadım neden daldığını) ve sayıca üstün ordumu çok kolay şekilde yendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 16 Mart 2014; 0:48:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Türkçe yama ne düzeyde arkadaşlar? Ona göre alabilirim, aslında oynamayı çok istiyorum ama İngilizceme güvenemiyorum.

Yama yeterli düzeyde.Oyunu oynamak için yüksek İngilizce gerekmiyor.Birkaç terimi bilmek yeterli
  • iki müttefiğin arasını nasıl bozabiliriz ? ispanyayı kurmak istiyorum ama aragorn portekiz ile müttefik , portekizde benimle müttefik. ama casus belli olsa bile portekiz her türlü bana dalıyor. portekizi yanıma çekmenin yolu var mı ?
  • merhaba arkadaşlar,
    bu oyunun en son Türkçe yaması oyunu % kaç civarında Türkçeleştiriyor ve nereden inirebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardaq

iki müttefiğin arasını nasıl bozabiliriz ? ispanyayı kurmak istiyorum ama aragorn portekiz ile müttefik , portekizde benimle müttefik. ama casus belli olsa bile portekiz her türlü bana dalıyor. portekizi yanıma çekmenin yolu var mı ?

Portekiz ile olan ilişkiyi 200 seviyesine çıkartıp, Aragon'a savaş açarken Portekiz'e yardım çağrısı yapmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

Orijinalden alıntı: ardaq

iki müttefiğin arasını nasıl bozabiliriz ? ispanyayı kurmak istiyorum ama aragorn portekiz ile müttefik , portekizde benimle müttefik. ama casus belli olsa bile portekiz her türlü bana dalıyor. portekizi yanıma çekmenin yolu var mı ?

Portekiz ile olan ilişkiyi 200 seviyesine çıkartıp, Aragon'a savaş açarken Portekiz'e yardım çağrısı yapmayı denediniz mi?

denemedim ama ikisi arasındaki ilişkide benim ilişkim çok daha fazlaydı portekizle. ama ai sanırım savaş açana dalmaya programlanmış ispanyayı kurmak için pek bir yol yok. yani aslında yeni başladığım için sırayla ülkeleri deniyorum ama öle denge yapmışlarki küçük ülkeyi bile fethedemiyorsun illaki sana dalmayı bekleyen bir sürü ülke var oyun zor geldi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Teşekkürler hocam şimdi anladım vassal sistemini.

O bölgeye erken girmeni önermem en son girdiğimde bütün avrupa bana karşı koalisyon kurdu ilişkileri düzeltmek için baya bi uğraşmıştım Güçlendikten sonra gir bence.

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

Bu da benim oyundan. Sibirya ile union kurdum Çağatay a da vassal atacağım. Afrikanın altında da topraklarım vardı oraları da swahiliye vassal atıp birleştirecektim ama vassal sistemini bilmediğimdem orası öyle kaldı
    Bu arada Fransa da aldı başını gidiyor Avrupanın yarısını fethetti adamlar. Neyse ki şimdilik tehlike oluşturmuyor

Overextension'ı nasıl hallediyorsunuz yahu. Osmanlı başlarda çok üstün askeri açıdan fakat overextension çok sinir oluyor. 3 bölge aldıktan sonra core olsunlar diye bekliyorum 2-3 yıl. Ayrıca 1500'lü yıllardan sonra askeri açıdan çok geride kalıyor osmanlı. Sayıca aşırı üstün olmak gerekiyor. Onu nasıl başardınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: T-72

quote:

O bölgeye erken girmeni önermem en son girdiğimde bütün avrupa bana karşı koalisyon kurdu ilişkileri düzeltmek için baya bi uğraşmıştım Güçlendikten sonra gir bence.

Bu da benim oyundan. Sibirya ile union kurdum Çağatay a da vassal atacağım. Afrikanın altında da topraklarım vardı oraları da swahiliye vassal atıp birleştirecektim ama vassal sistemini bilmediğimdem orası öyle kaldı
    Bu arada Fransa da aldı başını gidiyor Avrupanın yarısını fethetti adamlar. Neyse ki şimdilik tehlike oluşturmuyor

Overextension'ı nasıl hallediyorsunuz yahu. Osmanlı başlarda çok üstün askeri açıdan fakat overextension çok sinir oluyor. 3 bölge aldıktan sonra core olsunlar diye bekliyorum 2-3 yıl. Ayrıca 1500'lü yıllardan sonra askeri açıdan çok geride kalıyor osmanlı. Sayıca aşırı üstün olmak gerekiyor. Onu nasıl başardınız?

Toprakları aldıktan sonra 4-5 yıl core bekliyorum o sırada sonraki savaş için toparlanma sürecine giriyorum.

Teknoloji konusunda ne olacağı hiç belli olmuyor. Başa geçen padişahla ilgili bir olay o da şansa bağlı kimin geçeceğini belirleyemiyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Toprakları aldıktan sonra 4-5 yıl core bekliyorum o sırada sonraki savaş için toparlanma sürecine giriyorum.

Teknoloji konusunda ne olacağı hiç belli olmuyor. Başa geçen padişahla ilgili bir olay o da şansa bağlı kimin geçeceğini belirleyemiyorsun.

Valla kendi oyunumda (bi de ilk oyunumdu) Memlüklerle savaşırken ipin ucunu kaçırıp Mısır sınırına kadar ilerlemiştim daha oyunun başlarında.Sonra Şam'a kadar olan bölgeleri topraklarıma kattım. Core beklerken önce küçük isyanlar çıktı overextension yüzünden. Sürekli Harsh Treatment uyguladım. Bir süre sonra iç savaş patlak verdi. Peasants war diyordu, tam oyundaki karşılığı ne bilmiyorum. Onu bastıramadım gitti oyun Helal olsun size tebrik ediyorum zor bir iş başarmışsınız.

Bu arada overextension çok saçma değil mi? Neden çok toprak alınca ülke galeyana geliyor? Ortaçağdayız sonuçta halkın haberi bile olmaz benim aldığım topraktan

• koloni kurmak için sadece quest of new world yapmak gerekmiyor sanırım değil mi ? tutorial kısmında onu yapınca keşfediyormuşuz gibi göstermişler ama benim gemiler o araştırmaya rağmen açılamadı. sanırım 3.sıradaki şeyi araştırıp range arttırıyoruz. doğru muyum ?
  • ardaq kullanıcısına yanıt
    Hocam öteki ülkeyle ilişkilerinin sizinkinden kötü olduğunu nasıl anladınız?
    Savaşı açarken Ally olduğunuz ülkelere yardım çağrısı kutusunu da işaretleyin bakalım Portekiz'in sizin tarafınızda savaşa katılması mümkündür belki..

Belki de eğer böyle bir şiey varsa aragon ve portekiz personal Union şeklindedirler belki..
  • ülkenin üzerine tıklayıp diplomacy kısmına geldikten sonra sağ altta show opinions of (ülke) tıklayıp diğer ülkeler hakkında görüşleri görebiliyoruz.

şimdi oyunu öğrenmek için farklı ülkelerle sık sık başlıyorum bir dahakine yapacağım farklı ülkelerle.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Valla kendi oyunumda (bi de ilk oyunumdu) Memlüklerle savaşırken ipin ucunu kaçırıp Mısır sınırına kadar ilerlemiştim daha oyunun başlarında.Sonra Şam'a kadar olan bölgeleri topraklarıma kattım. Core beklerken önce küçük isyanlar çıktı overextension yüzünden. Sürekli Harsh Treatment uyguladım. Bir süre sonra iç savaş patlak verdi. Peasants war diyordu, tam oyundaki karşılığı ne bilmiyorum. Onu bastıramadım gitti oyun Helal olsun size tebrik ediyorum zor bir iş başarmışsınız.

Bu arada overextension çok saçma değil mi? Neden çok toprak alınca ülke galeyana geliyor? Ortaçağdayız sonuçta halkın haberi bile olmaz benim aldığım topraktan

Toprakları genişlettim genişletmesine de istediğim gibi olmadı. Amacım Akdenizi Türk gölü haline getirmekti ama ola ola Karadeniz oldu

Overextension için memlüke girdiğin zaman bütün bölgelerini ele geçirmeye çalış hangi şehir % kaç istiyor onları da görmüş olursun daha rahat strateji kurarsın

• Yeni farkettim bu konuyu. EU4ün hastasıyımdır Steamde yaklaşık 400 saat EU4 oynama sürem var. Bir süre sonra sıktığı zaman mod arayışına geçtim. Şu aralar en popüler mod "Veritas et Fortitudo". Paradoxun kendi formunda sticky topic yapıldı hatta. Oyunun zaman aralığını arttırıyor (1309-1865), yeni teknoloji, dinler, şehirler, trade yolları, ülkeler, mekanikler vb... Bu modsuz oynayamaz oldum. Forum ve wikisini incelemenizi tavsiye ederim:

Wiki
    Paradox Forum Linki

Çok sık update çıkarıyorlar, ve gerçekten mod üzerinde ciddi çalışmalar yapıyorlar. Zaman ayırdığınıza değecek bir mod.

• Saatlerce EU3'ün ardından sonunda EU4 aldım.Alışmam pek zor olmadı fakat aklıma takılan bir şey var.Timur'un bütün topraklarını ele geçirip 5 toprağa kadar bekledim fakat bir de ne göreyim,hala annex yapamıyorum.Kafayı yiyeceğim derken annex olmadan bütün topraklarını aldım ve o da ne,bütün topraklarını her şeyini almama rağmen Timur arka planda hala oyunda.EU3'te böyle bir şey yoktu çok garibime kaçtı.O kadar toprak almama rağmen son 5 toprakta önceden aldığım toprakları tekrar almam gerektiğini gösteriyordu anlaşma.Öyle yapmama rağmen annex yapamayıp hepsini alınca oldu sandım ama dediğim gibi olmadı.Bunun çözümü nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashina

Saatlerce EU3'ün ardından sonunda EU4 aldım.Alışmam pek zor olmadı fakat aklıma takılan bir şey var.Timur'un bütün topraklarını ele geçirip 5 toprağa kadar bekledim fakat bir de ne göreyim,hala annex yapamıyorum.Kafayı yiyeceğim derken annex olmadan bütün topraklarını aldım ve o da ne,bütün topraklarını her şeyini almama rağmen Timur arka planda hala oyunda.EU3'te böyle bir şey yoktu çok garibime kaçtı.O kadar toprak almama rağmen son 5 toprakta önceden aldığım toprakları tekrar almam gerektiğini gösteriyordu anlaşma.Öyle yapmama rağmen annex yapamayıp hepsini alınca oldu sandım ama dediğim gibi olmadı.Bunun çözümü nedir?

Hocam annex yapabilmek için o ülkenin almak istediğiniz topraklarını seçerken warscore'un 100 ü geçmemesi lazım. Diyelimki ülkenin 4 toprağı var ama annex seçeneğinin karşısındaki warscore 100'ün üzerindeyse hiç bir şekilde annex edemezsiniz. Genelde 3 ya da daha az topraklı ülkeler annex edilebiliyor. En kolay yöntemi vassal yapıp 50 yıl sonra ilişkiyi iyileştirip annex Vassal yapmak. Bu yöntemle şehirleri core yapma derdiyle de uğraşmazsınız ya da aynı din mensubu ülkeler için Royal MArriage yaparak o ülke üzerinde taht hakkı iddia etmeyi sağlayacak durumun gelişmesini beklemek. O durumda da ülkenin başkentini alıp warscore'u arttırırsanız personal union yaparsınız. Bir süre sonra da integrate yaparak topraklarınıza katarsınız. Çünkü gereksiz bir sürü toprak alınca overextention coşuyor ve aldığınıza pişman oluyorsunuz.

Sonuç olarak sizinki de bundan dolayı annex olmamış olabilir.

• Ashina kullanıcısına yanıt
    Timur'un kuzeyde de toprakları var. Onları gözden kaçırmış olabilirsiniz. Bu sebeple oyundan silinmemiştir.
  • quote:

quote:

Saatlerce EU3'ün ardından sonunda EU4 aldım.Alışmam pek zor olmadı fakat aklıma takılan bir şey var.Timur'un bütün topraklarını ele geçirip 5 toprağa kadar bekledim fakat bir de ne göreyim,hala annex yapamıyorum.Kafayı yiyeceğim derken annex olmadan bütün topraklarını aldım ve o da ne,bütün topraklarını her şeyini almama rağmen Timur arka planda hala oyunda.EU3'te böyle bir şey yoktu çok garibime kaçtı.O kadar toprak almama rağmen son 5 toprakta önceden aldığım toprakları tekrar almam gerektiğini gösteriyordu anlaşma.Öyle yapmama rağmen annex yapamayıp hepsini alınca oldu sandım ama dediğim gibi olmadı.Bunun çözümü nedir?

Hocam annex yapabilmek için o ülkenin almak istediğiniz topraklarını seçerken warscore'un 100 ü geçmemesi lazım. Diyelimki ülkenin 4 toprağı var ama annex seçeneğinin karşısındaki warscore 100'ün üzerindeyse hiç bir şekilde annex edemezsiniz. Genelde 3 ya da daha az topraklı ülkeler annex edilebiliyor. En kolay yöntemi vassal yapıp 50 yıl sonra ilişkiyi iyileştirip annex Vassal yapmak. Bu yöntemle şehirleri core yapma derdiyle de uğraşmazsınız ya da aynı din mensubu ülkeler için Royal MArriage yaparak o ülke üzerinde taht hakkı iddia etmeyi sağlayacak durumun gelişmesini beklemek. O durumda da ülkenin başkentini alıp warscore'u arttırırsanız personal union yaparsınız. Bir süre sonra da integrate yaparak topraklarınıza katarsınız. Çünkü gereksiz bir sürü toprak alınca overextention coşuyor ve aldığınıza pişman oluyorsunuz.

Bilgi için teşekkür ederim fakat anlamadığım bir nokta var.Mesela Timur'dan ilk savaş sonucu 2 toprak aldım.Bir sonraki savaş anlaşmasında o toprakları aldığım halde anlaşmada o topraklar hala görünüyor.Mesela Fars'ı bir önceki savaşta aldım,kazandım.Bir sonraki savaş anlaşmasında benim olduğu halde Timur'dan almamın gerektiğini gösteriyor fakat tıklayıncada atıyorum Nogay toprağı Nogay'a verecek gibi saçma bir şey oluşuyor bunu anlamadım.Peki şimdi ne yapmam gerekiyor?Timur'da toprak kalmadı,Timur'a savaş açsam tekrar ne alacağım toprağı kaldı ne bir şeyi.Üstüne bir de koalisyon var napacağımı bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: moundor

Timur'un kuzeyde de toprakları var. Onları gözden kaçırmış olabilirsiniz. Bu sebeple oyundan silinmemiştir.

Yok hocam hepsini aldım toprakların.

• quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkür ederim fakat anlamadığım bir nokta var.Mesela Timur'dan ilk savaş sonucu 2 toprak aldım.Bir sonraki savaş anlaşmasında o toprakları aldığım halde anlaşmada o topraklar hala görünüyor.Mesela Fars'ı bir önceki savaşta aldım,kazandım.Bir sonraki savaş anlaşmasında benim olduğu halde Timur'dan almamın gerektiğini gösteriyor fakat tıklayıncada atıyorum Nogay toprağı Nogay'a verecek gibi saçma bir şey oluşuyor bunu anlamadım.Peki şimdi ne yapmam gerekiyor?Timur'da toprak kalmadı,Timur'a savaş açsam tekrar ne alacağım toprağı kaldı ne bir şeyi.Üstüne bir de koalisyon var napacağımı bilmiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: moundor

Yok hocam hepsini aldım toprakların.

Hocam timurun bayrağını bulup üzerine tıklayınca başkenti nereyse orayı gösterir. Önce bir Timurun başkentini bulun bakalım..Eğer hiç bir yeri göstermiyorsa oyun kafayı yemiş demektir.
    Aynı toprağı tekrar almanız gerektiğini gösterdiğine emin misiniz? Barış yaparken timur'un core province'lerini daha önceden almışsanız o bölgelerdeki hakkından vazgeçmesini istiyor olabilirsiniz..Barış anlaşması yaparken iki seçenek çıkar.
    1) Toprak alma
    2) Daha önce almış olduğu topraklar hakkında söz sahibi olmasını engelleme.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.