Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
138.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam keşif nasıl yapabilirim biliyormusunuz ? elimde kaşif var ama nasıl kullanacağım bilmiyorum
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Kaşifi bir ordu veya filonun başına koyarak, harita bulunan gri bölgelere gönder.Bu şekilde keşif yapabilirsin.
  • Mert_U M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler deneyeceğim
  • ilgili arkadaşlar şuan humble bundle sitesinin mağazasında oyun 9.99 dolar.(normal fiyatı $39.99)

buyrun ;https://www.humblebundle.com/store
  • arkadaslar bu trade power olayini anlatabilecek var mi.simdi ispanyayla guney amerikada baya bi yeri kolonilestirdim.aztekler nerdeyse bitti.portekizi kolonilerinden kovdum.karayiplerdeki trade node de merchant yolladim transfer trade power diye ordaki tum gelirini ustunde sevillaya gonderiliyor yaziyordu yani sorun yoktu.sonra portekiz karayiplerde bi kac ada kolonilestirdi ve biraz sonra trade nodun ustunde gelirin hepsi chepscake(yazimi yanlis olabilir) aktariliyor yaziyor.sevillaya aktarilan 0.orda hala merchant var gemilerim var ama para yanlis yere gonderiliyor bunu duzeltebilirim.ayrica sevilladaki paranin bir kismi bordoya akiyor ordaki ticari gucum 120 falan bunu nasil engelleyebilirim.
  • oyunu fazla bilmiyordum, bütün total war serisini oynayan biri olarak biraz bu oyuna da bakayım dedim. tabii farklı dinamikleri var ama yok böyle bir oyun yaw :))) 1.1gb a adamlar resmen inanılmaz bir strateji sığdırmışlar.

youtubedan biraz gameplay videoları incelemiştim, tutorialdan da devam ediyorum öğrenmeye ama oyun derya olmuş resmen daha yolum var...

biraz gecikmeli keşfettim EU yu fakat yıl sonunda çok iyi geldi :)
  • bu oyun ile crusader kings 2 arasındaki tek fark bu oyunda diplomasinin daha ayrıntılı olması mı? yani aralarında farkları neler tam olarak? bir kere daha sormuştum konuda ama sadece farkları söylemişti arkadaş,ben karşılaştırma şeklinde istiyorum örneğin;

ck2'de şu şu diplomasi seçeneği varken eu4'de şu şu seçenekler var gibisinden.eu4'ü oynamadım ama gördüğüm kadarıyla ck2 daha ayrıntılı bir oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

bu oyun ile crusader kings 2 arasındaki tek fark bu oyunda diplomasinin daha ayrıntılı olması mı? yani aralarında farkları neler tam olarak? bir kere daha sormuştum konuda ama sadece farkları söylemişti arkadaş,ben karşılaştırma şeklinde istiyorum örneğin;

ck2'de şu şu diplomasi seçeneği varken eu4'de şu şu seçenekler var gibisinden.eu4'ü oynamadım ama gördüğüm kadarıyla ck2 daha ayrıntılı bir oyun

En basit şekli ile, CK2'de hanedan yönetiyorsun. EU4'te ise ülke yönetiyorsun.

Diplomasi daha gelişmiş ve dönemsel açıdan daha uzun bir süreyi kapsıyor EU4. Bunun yanında CK2'de olmayan deniz savaşları ve sömürgecilik de mevcut. Bunun yanısıra EU4'te oyuncu yönettiği ülkeye ait düşünceler seçebiliyor ve ülkesini kendi kafasına göre özelleştirebiliyor. Örneğin istersen tamamen orduya yönelik bir yatırımda bulunuyorsun veya diplomatik bir yol izliyorsun. Bu tamamen senin elinde.

İki oyunun da ayrıntısı çok çünkü Paradox oyunu. Oynaya oynaya öğrenmek gerek.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    bende old gods dlc'si de bulunduğu için ck2'nin oynama süresi daha uzun aslında...

aslında iki oyunu birleştirseler ne güzel olurmuş yahu,hem ayrıntılı hanedan sistemi hem de ayrıntılı diplomasi sistemi...
  • Hunglasxx kullanıcısına yanıt
    tekrar tekrar oynuyorum EU4ü, günlerdir başındayım. artık uzun kısa bilemiyorum... castile ile ispanya olayı, avusturya ile Holy Roman Empire denemeleri, tabii ki de Fatihin önderdiğinde Osmanlı serüveni, Timur dolayları sünni-şii / türk-pers sorunsalları, vesaire vesaire... oyunda hikaye o kadar çok ki :)

birleştirmek değil de CK2 deki kayıtlı oyunu EU4 içine convert etme olayı var. (http://www.ckiiwiki.com/Europa_Universalis_4_Save_Converter )

Ben EU4 ün kompleksliğinden memnunum aslında, bir de hanedan işleri boğabilirdi biraz...
  • oyunu oynayanlar. Nasıl bi oyun bu fetih mi var politika ekonomi fln nasıl olmuş aydınlatırsanız güzel olur
  • youtube da guidelar var onları takip ederek adım adım ögrenmeye çalışıyorum.

iyi bilen bir arkadaş şu oyunun videosu çeksin ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericx

youtube da guidelar var onları takip ederek adım adım ögrenmeye çalışıyorum.

iyi bilen bir arkadaş şu oyunun videosu çeksin ....

Oyunu videolarla bir noktaya kadar öğrenebilirsin. Paradox oyunları oynanarak, yanlış yapılarak öğrenilir. Castille'yı seç örneğin zevkli olur. Oynamaya başla. İlerledikçe yeni şeyler keşfedersin. Her ülke için ayrı bir strateji gerektiği için videoların pek bir yardımı olmaz.
  • Konu yok sanmistim varmis Bende savelerimi paylasayim . Fakat boyle biseyde var , ironman modeda oynanmayan oyunlari saymiyorum ben cunku hile kullanilabilir ve savelenip gir cik yapilabilir . Benim butun savelerim ironman mode

• Ben de 20 tl vererek bu oyunu aldım.Fakat çok karmaşık geldi bir de let's play videolarına baktım fakat hazır bilgi lazım.Rehber çıkaran oldu mu ?
  • Ben de ilk tutoriali oynadim karışık görünüyor tırstım biraz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun karışık.
  • Arkadaşlar oyun videolardan ve tavsiyelerden belli miktarda anlaşılıyor. Oynaya oynaya, yanlış yapa yapa öğrenebilirsiniz ancak. Bütün Paradox oyunları ne yazık ki böyle.

Oyuna başlarken ya Castille'yı ya da Osmanlı'yı seçin. Diğerlerine nazaran daha kolay ülkeler onlar. Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
  • Osmanlı ile yardırmaya devam...

Oyunun başından itibaren özetle, Karaman, Ramazan ve Atina'yı önce vassal yapıp sonrasında annex ile topraklarıma kattım. Candar'ı savaşıp aldım doğrudan. Akkoyunluyu personal unionda yönettim, elli yıl sonra integrate... Şimdi sadece KaraKoyunlu union'umda ama az kaldı onları da katarım.

Muscovy çok genişledi, Kırım'ı savunmak lazım ama bi yerden sonra uğraşasım gelmedi. Litvanya ile Moskova kırımı yediler gibi...

Ben ise güneye Memlüklere yardırdım. Önce Gazze Şeridini aldım, orda bi üs gibi oldu. Sonra sıkı bir savaş sonucu mısıra kadar bütün kıyı şeridini aldım, içerden iki bölge de elemanım kara koyunluya verdim. suriye ürdün dolaylarında iç bölgede birkaç eyaletleri kaldı sadece.

Avrupada da sırbistan sınırlarında bekliyorum. karadeniz kıyısından besarabyaya kadar aldım tabi. güneydeki meseleleri çözünce o tarafa yönelirim belki veya persia ya...

Oyun güzel, karışık diyenler biraz emek verecek, ben EU4'ün wikia sayfasında çok zaman geçirdim, şimdi tadına varmaya başladım.

İlgilenenler için;

http://www.eu4wiki.com/Europa_Universalis_4_Wiki

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Arkadaşlar oyun videolardan ve tavsiyelerden belli miktarda anlaşılıyor. Oynaya oynaya, yanlış yapa yapa öğrenebilirsiniz ancak. Bütün Paradox oyunları ne yazık ki böyle.

Oyuna başlarken ya Castille'yı ya da Osmanlı'yı seçin. Diğerlerine nazaran daha kolay ülkeler onlar. Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Dostum yorumlarindan anladigim kadariyla sende oyunu biliyorsun . Suan fantazi olarak Inca yla oynuyorum . Westernize oldum ve dini catolige cevirdim . 2 kere portekizle savastim 1inde UPCA yi serbest biraktim 2.cisinde Meksikadan toprak aldim . Son 50-60 yila girdim bakalim ne olacak

edit : save dosyalarinin oldugunu iron man mode oldugunu kanitlamak icin attim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA-kktc -- 11 Ocak 2014; 19:12:18 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.