Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
137.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Paradox ile alakalı değil durum. Steam sabit kuru kaldırdı o yüzden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steam kaldırmadı yapımcılar isterlerse kaldırıyorlar. Ve teker teker kaldırıyorlar önce bandai sonra ubisoft şimdi paradox. 2k bethesda ve activision önceden zamlamıştı zaten. Square Enix de keza öyle. Şuan zamlamayan deep silver kaldı birde indie yapımcılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet paradox açıklama yapmış fiyatlarda dengeleme yaptık bazı bölgelerde artış oldu özür dileriz diye. Fakat dolar kuru üzetinden bakarsak biz yine ucuza alıyoruz steamde. MOH dlcsi paradoxplazada 19.99$ ordan alırsanız 71 Lira ediyor sırf bir dlc.
  • Çıldırdım beyler...

Yarın sınavım var, sıkıldım ve biraz Brandenburg oynayayım dedim.

Başlangıç güzeldi. Bohemia rival atsa da Austria (güç bela), Saxony ve Poland ile ittifak kurmayı başardım. Oyun başında Neumark'ı da 100 golda satın aldım. Görevi gelmediği için kendim Stolp'a claim attım, Pomerania'nın bütün topraklarına çöktüm (Bunun yapılabildiğini biliyor muydunuz? Koalisyona sebep olmadan bütün Pomerania'ya çökülebiliyor, Austria da ittifakta olduğundan unlawful territory bile yemiyorsunuz). Çıkacak isyan 18k, benim ordum 14k olduğundan para ve manpower kaybetmemek adına autonomyi de arttırdım, böyle yapınca isyan çıkmıyor. Daha sonrasında Danzig'e claim atıp zamanımı bekledim. Poland'ı yanıma alıp savaş açtım, Marienburg ve Danzig'i aldım, Teutonic Order'ın Bohemia ile ittifağını bozdurdum. Favorlarımı kullandığım için Poland'a toprak vermedim. Ama Poland Danzig'i aldığım için ittifağı bozdu ve bana rival attı. Eh dedim, Austria ile ittifakta olduğum sürece bana savaş açamaz, şimdi yapmam gereken Poland'dan önce Königsberg'i alıp Admin'i 10 yapıp Prussia'yı kurmak.

1490 yılında truce bittiğinde Teutonic Order'ın müttefikleri Anhalt ve Livonian Order'dı. Ledger'dan ordularına baktım, 14k piyade, 6k atlıları vardı hepsinin toplam. Elimdeki orduyla böler böler yenerim, Austria'yı savaşa getiremiyorum ama Saxony yanımda diye düşündüm. Savaşı açtım, Saxony beni sattı. Savaşa girdi ama nasıl olduysa 12 ay sonra barış yaptı. Anhaltı dağıttım ama bir türlü öbür kafir şerefsizlerin ordularını yenemedim. Mercenary bastım yine yenemedim, Stolp'a diktiğim forta gelmelerini bekleyip saldırdım yine yenemedim. Berlini kuşattıklarında oyunu kapatma noktasına geldim ama borç alır yenerim diye devam ettim, kendi ordularımı (manpower kalmadı, zaten 2k ordum kalmıştı) disband edip tamamen mercenary bastım. Onlarca borç aldım, bunları yenmeye başlamışken Poland Teutonic Order'a savaş açtı. Allahtan Königsberg'i almadı ama onun dışındaki bütün toprakları aldı. Livonian Order ve Anhalt ile seperate peace yapıp Königsberg'i kuşattım, aldım. %100 warscore ile savaşı bitirdim.

Bu noktada yıl 1500, 1.2k'ya yakın borcum var, vergi gelirim 6 gold, ticaret gelirim 2 gold. Yediğim faiz ise 4.5 gold. Ordularımı disband ettiğimde hala eksideyim ama fortları da iptal edersem 2 gold artıdayım. Ben de bankrupt edip Austria müttefiğimi kaybedip Bohemia ve Poland aç kurtlarına bütün topraklarımı kaptırmaktansa yıllarca borç öderim, zaten ordu basmasam da Poland veya Bohemia bana savaş açamaz, sonunda düze çıkarım diye düşündüm.

Doğru da düşünmüşüm. Austria sağolsun acıdı herhalde, uzun süre 2 gold subsidies verdi bana. Herhalde 22-23 yıl civarında borç ödedim. Kimse bana savaş açmadı kimse savaşa da çağırmadı. Boş boş ekrana baktık borç ödedik. Arada Protestan da oldum, improve relations yaptığımdan Austria ile ittifağımı kaybetmedim. 1530 yılında Prussia'yı kurmamla beraber Austria ittifağını bozdu. Ben de Poland tehlikesine karşı Muscovy ile ittifak kurdum, Şanlı Osmanlı'yı ve France'ı yokladım ama ittifağı beceremedim. 20k ordum vardı, Poland'ın tökezlemesini bekledim.

Poland ve Lithuania içinde büyük isyanlar çıktı. Ecdad Poland'a savaş açtı, Mazovia'yı release ettirip Moldavia'yı aldı. Ben de fırsat bu fırsat dedim, Muscovy ve Saxony'i yanıma alıp savaşı açtım.

Gel gör ki Poland dişli çıktı, Muscovy 60k ordusunu bi bölgeye yığıp beklemeye karar verdi. Saxony yine sattı beni, seperate peace yaptı üstüne ittifağı da bozdu. Biraz toprak aldım ama doğru düzgün yenemedim, white peace'e razı olmayı düşünürken aç köpek Bohemia savaş açtı. Yine borca girer yeneriz, Poland ile barış yapalım dedim. Poland'a Marienburg'u verdim, Danzig'i release ettim Bohemia'dan toprak alır farkı kapatırım dedim. Ama öyle olmadı, Bohemia nereden bulduysa 60k asker getirdi. Bunlara da toprak verir ittifak bulur yeneriz dedim, Berlin dışındaki toprakları vermeye razıydım ama onlar Berlin'i almadan durmayız dediler.

Öyle olunca ben de sinirden masayı yumruklayarak alt+f4 yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 26 Mayıs 2017; 1:3:35 >

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Genişledikten sonra kesin kazanırım dediğim savaşı kaybedip toprak kaybedince çok sinirleniyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Future

Genişledikten sonra kesin kazanırım dediğim savaşı kaybedip toprak kaybedince çok sinirleniyordum

Kardeşim el insaf hepsi aç köpek bunların ya. Ya bir şeyler diyecem şimdi...........

Bugünkü ilk Brandenburg oyunum da değil ha. Bir öncekinde Anhalt ve Magdeburg ittifağa girdi, başka ittifakları olmadığından co-belligerant olarak savaş açtım ikisine de çöktüm ama onları Saxony ve Brunswick istiyordu, ben de bu iki kafadarı toprak vaadiyle çağırıp kazık attığımdan ittifakları bozdular. Sonrasında Mecklenburg'u PU'ya almıştım, Pomerania'ya çökmüştüm ne güzel başlamıştı lanet olsun ya. Ulan var ya hep o kafir Bohemia yüzünden bitiyor her Brandenburg oyunum. Bohemia savaş açtı, yendim ama ülkem Peasants War'a düştü, borca gömüldü. Bankrupt ettim bütün başka ittifaklarım gitti o aç köpek Bohemia yeniden savaş açtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 26 Mayıs 2017; 2:29:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Kardeşim el insaf hepsi aç köpek bunların ya. Ya bir şeyler diyecem şimdi...........

Bugünkü ilk Brandenburg oyunum da değil ha. Bir öncekinde Anhalt ve Magdeburg ittifağa girdi, başka ittifakları olmadığından co-belligerant olarak savaş açtım ikisine de çöktüm ama onları Saxony ve Braunschweig istiyordu, ben de bu iki kafadarı toprak vaadiyle çağırıp kazık attığımdan ittifakları bozdular. Sonrasında Mecklenburg'u PU'ya almıştım, Pomerania'ya çökmüştüm ne güzel başlamıştı lanet olsun ya. Ulan var ya hep o kafir Bohemia yüzünden bitiyor her Brandenburg oyunum. Bohemia savaş açtı, yendim ama ülkem Peasants War'a düştü, borca gömüldü. Bankrupt ettim bütün başka ittifaklarım gitti o aç köpek Bohemia yeniden savaş açtı.

Benim küçük devlet fetişim var. Onları büyük devlet yapmaya çalışıyorum, Floransa ile Toskana'yı ardından çok ince ince oynayarak İtalya'yı kurdum Akdenizin hakimiyim, Kuzey Afrika'da topraklarım var, Romayı kuracağım... Kuramadım, savaş açtım kazanırım diye baya bi rezil kepaze oldum baya toprak kaybettim. Çıktım, oyunu sildim.

• quote:

quote:

quote:

Bugünkü ilk Brandenburg oyunum da değil ha. Bir öncekinde Anhalt ve Magdeburg ittifağa girdi, başka ittifakları olmadığından co-belligerant olarak savaş açtım ikisine de çöktüm ama onları Saxony ve Braunschweig istiyordu, ben de bu iki kafadarı toprak vaadiyle çağırıp kazık attığımdan ittifakları bozdular. Sonrasında Mecklenburg'u PU'ya almıştım, Pomerania'ya çökmüştüm ne güzel başlamıştı lanet olsun ya. Ulan var ya hep o kafir Bohemia yüzünden bitiyor her Brandenburg oyunum. Bohemia savaş açtı, yendim ama ülkem Peasants War'a düştü, borca gömüldü. Bankrupt ettim bütün başka ittifaklarım gitti o aç köpek Bohemia yeniden savaş açtı.

Benim küçük devlet fetişim var. Onları büyük devlet yapmaya çalışıyorum, Floransa ile Toskana'yı ardından çok ince ince oynayarak İtalya'yı kurdum Akdenizin hakimiyim, Kuzey Afrika'da topraklarım var, Romayı kuracağım... Kuramadım, savaş açtım kazanırım diye baya bi rezil kepaze oldum baya toprak kaybettim. Çıktım, oyunu sildim.

Bak Neumark'ı savaşla alma taktiğini yapayım dedim az önce, Teutonic Order Denmark ve Hungary ile ittifağa girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 26 Mayıs 2017; 2:35:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bak Neumark'ı savaşla alma taktiğini yapayım dedim az önce, Teutonic Order Denmark ve Hungary ile ittifağa girdi

Sil gitsin Oyunu kafamız dağılsın diye oynuyoruz oyun bizi strese sokuyor.

• Brandenburg'la erken oyun biraz zordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renegade Havoc

Brandenburg'la erken oyun biraz zordur...

Eve gidince yeni Prussia devletimi atarım buraya . Şimdilik iyi gidiyoruz

• Ben oyunu çok yavan bulmuştum. Meğersem Art of War dlc'si olmadan oyunun keyfi çıkmıyormuş. Alırken de ek paketli versiyonunu almıştım gerçi Sınavlardan sonra alırım artık zam geldiyse de yapacak bir şey yok.
  • Oyunun vanilla hali kuru ekmek gibi, DLC ler olmadan bu oyunun zevki çıkmıyor maalesef.
  • Haziranın sonuna doğru yaz indirimi başlar o zaman alabilirsiniz

• Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    semavi7 kullanıcısına yanıt
    Paradox oyunları, DLC olmadan çöp. Art of War ve Common Sense alana kadar HoI4 oynarız artık.

@semavi7: Öyle düşünüyorum. Yazı geçiririm zaten EU4 ile. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 26 Mayıs 2017; 20:29:36 >

• quote:

Osmanlı Rusya'ya girmiş birde utanmadan güneye inmiş, ben fetih yapsam gelişemiyorum gelişsem küçücük kalıyorum.

• quote:

quote:

Osmanlı Rusya'ya girmiş birde utanmadan güneye inmiş, ben fetih yapsam gelişemiyorum gelişsem küçücük kalıyorum.

Commonblob canavarı daha fena

• quote:

Bu oyunun savaş mekaniğini çözemedim İştahım kabardı tekrar indireceğim sanırım.

• 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.