Şimdi Ara

Etymotic Mc3 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DSC_0030.jpg IMG_20150713_042553.JPG Merhaba,Etymotic Dünyasına girmeme neden olan etymotic mc3 modelini inceleyeceğim.70 Dolarlık bir fiyatı var,yurtdışı e-ticaret sitelerinde.Hifiman 603s ve ibasso dx50 ile test edildi.Öncelikle teknik değerler:

Özellikler:

Sürücü Tipi: Coil Hareketli
    Empedans @ 1kHz: 16 ohm
    Hassasiyet: 100 dB SPL / V
    THD + N:
    İzolasyon: -18dB ~ -36dB
    Bağlayıcı Tipi: 3.5mm (1/8 ")
    Kablo Uzunluğu: 4 ft.
    Kablo Stil: Düz Y
    1-malzeme kalitesi
    Öncelikle elimizde nazlı bir kulaklık var.Narin bir yapısı olduğu için dikkatli kullanılmalı,çabucak kopabilir bir izlenim bırakabiliyor insanda.Düz ve Y şeklinde bir kıvrıma sahip kablosu.Kablo üstünde iPhone ve Android telefonlar için mikrofon ve ses tuşları var.Etymotic,doğallık ve mikrofonik etkide tepeye oynayan oyunculardan.Doğallık kısmında Ety ye destek verebilirim ama mikrofon konusunda aynı düşüncede değilim.İyi bir kulaklıkda mikrofon ve ses tuşları olmamalı bence.Buna pek gerek yok.
    2-ses performansı
    Bass:Etymotic ses de doğallığa ve doğruluğa önem verdiği için baslar ,rock ve türkü gibi ensrüman ağırlıklı türlerde başarılı,Görevini yerine getiriyor.Ama pop ve elektronik ve Tekno müzik dinleyicisine hitap etmiyor.Eğlenceli ve kulakta patlayan,çınlayan basları yok Mc3'ün.Ben genelde rock ve metal dinlediğim için basları bana yetmekte.Bir yerde bas varsa,verip geçiyor,üstünde durmuyor.Aynı zamanda basların,Mid ve tizlerin önüne geçmesine de izin vermiyor.Belli bir denge Gözetildiği açık.Çünkü sesde doğallık ve doğruluk ön planda.Yüzde 85 ses doğruluk oranı var Mc3ün.Etymotic mc3,Müzikde olanı verme,kendinden bir şey katmama telaşında.
    3-mid:midlerde çok başarılı mc3.Enstrüman ve vokal sesleri gayet net ve Ayrıntılı.Kendinizi Müziğin içinde bulduğunuz ve onun akışına bıraktığınız yer burası işte.Bu alanda mc3,şarkı söyleyen solistin ve Çalan gitarın sesini,aynı doğruluk ve netlikte vermekte,bu seslerin birinin,ötekinin önüne geçmesine engel olmakta.Bu yüzden öyle geniş ve derin bir sahnesi olmasa da yeterli bir sahneye sahip denebilir.
    4-Tiz:bas ve Mid de olduğu gibi tizlerde de belli bir denge gözetilmiş.Kapsama alanı içine giren frekansları doğru bir biçimde verebilmeye ayarlanmış etymotic mc3.Yine tizler de,bas ve midlerin önüne geçmemekte,onlara eşlik etmekte.Genel olarak başarılı denebilir.Fiyatının da etkisiyle üst tizler kırpılmış.Tersi bir durumda fiyatı 200 dolar olurdu zannımca.
    5-konfor: bu göreceli bir konu.Genelde 3 boğumlu tri-Flange uçlarla kullanılan etymoticler kimine konforlu ve kimine de konforsuz gelebilir.Benim kulağımın içine tam oturduğundan şu an fazla bir şikayetim yok.Ama çoğu kişi için,araştırmalarıma göre,konforsuz bulunup kulağa bir süre sonra rahatsızlık vermekte.Etymotic o halde bu konu üstünde çalışmalı,insanları farklı Uç ve modlama yöntemlerine sürüklememelidir bence.Çünkü etymotic seven,bunun için sonuna kadar gidiyor,gözlemlediğime göre.
    6-yalıtım:bu konuda diyecek fazla bir şey yok.Yalıtım konusunda çok iyi etymotic.Otobüsde Müziğin sesinden başka bir şey duymuyorsunuz mesela.Sık yolculuk eden ve yalıtıma Önem veren kişiler için iyi bir seçenek bence.
    7-Hifiman 603s ve ibasso dx50 Karşılaştırmalı Performansı
    Hİfiman 603s sıcak karakterli bir dap ve etymotic mc3 de nispeten nötr ve soğuk karakterli bir kulaklık olduğu için uyumlu ve başarılı sonuçlar elde ettim.Zıtların uyumu da denebilir.Hm603ün yüksek ses gücünde bile doğallık ve doğruluk ses imzasından taviz vermedi mc3.Daha güçlü ve canlı bir ses elde ettim mc3 den.
    Ibasso dx50 açık karakterli bir dap olduğu için,hm603sde olduğu gibi öyle çok başarılı sonuçlar elde edemedim.Bir uyumsuzluk sanki söz konusu idi.ibasso ile düşük kazanç ayarında başarılı sonuçlar aldım.Yüksek kazanç ayarında,yüksek seslere çıkıldıkça,mc3 de bir bozulma ve sesde çatlama durumları olmakta.Hm603de yüksek ses çıkışlarına iyi uyum sağlayan mc3,dx50de tersi sonuçlar verdi.

Sonuç:Sesde doğallığa ve doğruluğa önem veren,Müzikde olanı isteyen,yapay herhangi bir efekt
    v.s istemeyen,Analitik ses peşinde koşanlar için ideal ve doğru bir seçenek etymotic.Bende bu özelliklerinden ve metal müzikteki yeterli ve dengeli performansından dolayı etymotic aldım,o

yüzden mutluyum.Ses karakteri olaraksa şunu diyebilirim;doğal,analitik ve biraz da parlak.

Okuyan herkese teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.