ETS 2'de Mazot Biterse Ne Yapmalı?
ETS 2'de yolculuk ederken mazotunuzun bitme ihtimaliyle karşılaşabilirsiniz. Bu durumda panik yapmanıza gerek yok, durumu yönetmek için atabileceğiniz birkaç adım bulunmaktadır:
-
En Yakın Şehir veya Kasabaya Ulaşmaya Çalışın: Mazotunuz bitmeden önce en yakın şehir veya kasabaya ulaşmaya çalışın. Böylece bir benzin istasyonunda yakıt ikmali yapabilirsiniz.
-
Diğer Kamyonlardan Yardım İsteyin: Yolda başka bir kamyonla karşılaşırsanız, onlardan yakıt ikmali yapmanızı isteyebilirsiniz. Çoğu kamyon sürücüsü bu durumda birbirlerine yardımcı olmaya hazırdır.
-
Çekici Çağırın: En yakın şehre veya kasabaya ulaşamıyorsanız veya diğer kamyonlardan yardım alamıyorsanız, bir çekici çağırabilirsiniz. Çekici, aracınızı yakıt ikmali yapabileceğiniz bir benzin istasyonuna götürebilir.
Önemli İpuçları:
- Mazot Durumunu Takip Edin: Yolculuk sırasında mazot seviyenizi düzenli olarak kontrol edin. Bu, yakıtınızın bitme olasılığını azaltmanıza yardımcı olacaktır.
- Yedek Yakıt Taşıyın: Uzun yolculuklara çıkıyorsanız, yedek yakıt taşımak akıllıca olabilir. Bu, acil durumlarda sizi kurtarabilir.
- Özel Haritalar Kullanın: ETS 2'de yakındaki benzin istasyonlarını gösteren özel haritalar mevcuttur. Bu haritaları kullanarak, yakıt doldurmak için en iyi yerleri bulabilirsiniz.
ETS 2'de mazotunuzun bitmesi can sıkıcı bir durum olabilir, ancak sakin kalırsanız ve bu adımları izlerseniz durumu yönetebilirsiniz.