Şimdi Ara

ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önemli Not: Her şeyi denemenize rağmen program kontrolcüyü görmüyor, hata veriyor ve sürücü yüklenemiyorsa Windows sürücü imzalamasını devre dışı bırakmanız gerekebilir. Windows 8 ve üzeri sistemlerde gelişmiş başlangıç ayarlarından bu işlemi yapabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için internette arama yapabilirsiniz.

    Merhabalar. Elinde DualShock 3 olup da Euro Truck Simulator 2 oynamak isteyenler için bu konuyu açmayı düşündüm. Bana göre klavyeden daha zevkli ve rahat ancak baştan söyleyeyim oyun simulasyon olduğundan bazı tuşların ataması yapılamıyor; koldaki tuş sayısı klavyeye göre yetersiz. Bana sorarsanız büyük bir sorun teşkil etmiyor zira gerekli olan ve sık kullanılan tuşları (gaz, fren, retarder, sinyal vs.) atarsak yeterli. Bu kısa bilgilendirmenin ardından konuya girelim:

    1) İlk işimiz DualShock 3 sürücüsü (driver) kurmaya yarayan MotioninJoy'u indirmek. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İndirtikten sonra .zip klasöründeki kurulum dosyasını çıkarın. (Program virüs içermez ve zararı yoktur, defalarca kullanmış biri olarak bunu söyleyebilirim. Sadece ücretsiz olması sebebiyle rahatsız etmeyen reklamlar içerir.)

    2) Kurulumu tamamlandıktan sonra PS3 kolunu USB kablosu ile PC'ye sadece bağlayın. Şimdi ise asıl kısıma geldik. Sürücüyü yükleyeceğiz. Bunun için "Driver Manager" kısmına girip alttaki kısma tik attıktan sonra "install all" diyoruz. Yaklaşık 1 dakikalık işlemden sonra sürücümüz yükleniyor. Bu sırada Windows sürücü konusunda bilinen uyarıyı verebilir, onaylamak size kalmış.
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım

    3) Profiles sekmesine gelip Xbox 360 Controller Emulator seçeneğini seçin. Bunun nedeni oyunun Xbox 360 kontrolcüsünü desteklemesi ve dolayısıyla ayarları sorunsuz yapabilmemizdir. Kontrolcünün çalışıp çalışmadığından emin olmak için "vibration testing" yani titreşim testi butonuna tıklayabilirsiniz. Öncesinde yukarıdaki %'lik kısımdan sağ-sol titreşim motorları için titreşim gücünü ayarlayabilirsiniz.
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım

    4) Programla işimiz kalmadı. Artık oyuna geçip kol ayarlarını yapabiliriz. İlk olarak oyunu açıp kontrol ayarlarına giriyoruz. 1 ve 2 nolu yerleri resimdeki gibi yapmamız gerekli. Alt kısımda ise tuş ataması yapıyoruz. Ben gazı R2, freni L2 yaptım, bu şekil yapmanızı tavsiye ederim. Tuş atamak için atama yerine farenin sol tuşuyla tıklayın ve altta yazdığı gibi DS3'ten atamak istediğiniz bir tuşa basın. Buradaki tuş ayarları kısıtlı olduğundan daha sonraki adımda "klavye" bölümüne geçeceğiz.
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım

    Burada yaptığım atamaları açmak gerekirse:

    Sol Analog (Joystick) sağ/sol : Direksiyon ekseni
    R2 : Gaz Ekseni
    L2 : Fren Ekseni
    Sağ Analog (Joystick) sağ/sol : Sağa-sola bakma ekseni
    Sağ Analog (Joystick) aşağı/yukarı : Aşağı-yukarı bakma ekseni


    5) Klavye bölümünde de yine aynı mantık var. Resimdeki görüldüğü gibi ikincil kontrollere DS3 tuşlarını atıyoruz. Burada yazan tuş isimlerine pek dikkat etmeyin, kafasına göre yazabilir :) İstediğiniz, dilediğiniz işlev için tuş ataması yapınız.
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım

    6) Artık oyunda sürüş kısmına geçebilirsiniz. Tuşlar algılanmıyorsa herhangi bir adımda hata yapmışsınız demektir. Ben herhangi bir sorun yaşamadım, tüm adımları eksiksiz uyguladığınız taktirde sıkıntı yaşamazsınız.

    Her ne kadar karışık dursa da kolay ve zevkli bir iş. DualShock 3 sahibi herkes denemeli bence. İyi oyunlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Konu güncellenmiştir. Xbox 360 Emulator yöntemi eklenerek adımlar kolaylaştırılmıştır.
  • Merhaba bende motioninjoy programı usbde ps3 kontrolcüsünü görmüyor ve aşağıdaki gibi bir uyarı verdi. Bilginiz var mı acaba?
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymankahveci -- 15 Ocak 2015; 23:34:49 >
  • suleymankahveci kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorun yaşamadım. Direk girer girmez mi hata veriyor?
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    İlk seferde verdiği hata yukarıdaki gibiydi şimdi ise bu hatayı alıyorum. Ne kadar uğraştıysam düzeltemedim...
    Driverlar güncel olduğunu söylüyor, silip yeniden yükledim usb den kaldırım ds3 tekrar tanıttım ama yok
     ETS 2'yi PS3 Kontrolcüsü(DS3) ile Oynayın - Anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymankahveci -- 16 Ocak 2015; 1:03:58 >
  • suleymankahveci kullanıcısına yanıt
    Tuhaf bir durum hocam, neyden kaynaklı olduğunu anlamak zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Daha önceden kurup kullanmıştım ve çok basit bir sistem nerden sorun çıkarıyor anlamadım araştırmadığım forum kalmadı yabancı forumlar dahil ilgili videoları izledim ama çözüm bulamadım
  • Arkadaşlar elimde Logitech F310 kol var ETS2 yi oynamak istiyorum.Gaz için RT tuşunu kullanmak istiyorum atama yaparken sadece analog tuşlarını atıyo gaz ve frene RT LT tuşlarını koyamıyorum nası çözebilirim lütfen yardım edin.
  • @suleymankahveci; ilginçtir, aynı sorunu ben de yaşadım. Çözümünü bulamadım ancak bir yerde kalıntı kalıyor sanırım, tekrar kurunca ondan fayda etmiyor.

    @erol487; kontroller bölümünde gaz eksenine tuş atamayı denediniz mi?
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Denemediğim yöntem kalmadı artık en son pes ettim klavye ile devam ediyorum
  • Dual Shock 4'ü kabloyla takınca bilgisayar otomatik olarak görüyor. Sadece Bluetooth ile bağlantıyı kuramadum. kablosuz bağlansa daha güzel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suleymankahveci kullanıcısına yanıt
    Sorunu an itibariyle çözmüş bulunuyorum. Kısaca anlatayım:

    Başında beri tahmin ettiğim üzere sıkıntı Windows'un kendisiyle alakalı. Sürücü imzalama dediğimiz olay ile ilgili. Sürücü imzasız olduğundan sürücü tam kurulamıyor ve dolayısıyla program kolu görmüyor. Kendim Windows 8.1 kullanıyorum, gelişmiş başlangıç ayarlarına girip imzalamayı devre dışı bıraktım ve MotioninJoy'dan sürücüyü kurabildim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.