Şimdi Ara

Ethernet Kartı Benchmark Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hiç içinizde ethernet kartının performansını test etmek isteyen oldu mu ?
    Anakartlara entegre olan ethernet kartları özelliklede "gigabit ethernet" ler, daha mı performanslılar ? Yoksa onboard bir ses kartının yada onboard bir ekran kartının genellikle verdiği düşük performans kadar, onboard gigabit ethernet lerde mi kötü ?

Çoğu kişi bunu merak etmemiştir, ancak ben elimdeki sıradan 100 MBIT lik 3COM ethernet kartı ile bilgisayarıma entegre (onboard) ethernet kartımı kıyaslamak istiyorum.

Aslında çoğu kişinin düşündüğü gibi hangisi daha hızlı internete giricek meseleside değil, asıl mesele. Merak ettiğim konu anakart firmalarının yeni nesil kartlara entegre ettiği gigabit ethernetler hem PCI X köprüsünden bant yiyor (bir yerden aklımda böyle kalmış) hemde buna değer bir bedel veriyormu ?

İnternet hızından ziyade Çift Yönlü veri trafiğinde gigabit ethernet ler ne kadar iyi ? Paket alış veriş leri nasıl ? Bir isteme, cevap sürelesi ne kadar ? Çoklu işlemde ne kadar performanslı ?

Evet kısacası bildiğiniz Ethernet Kartı Benchmark programı varmı ? Daha önceden bu tür bir test yapan varmı ? Mesajı okuyan ve önceden Benchmark yazılımı kullanan üyelerin dikkatini çekmek isterim genel bir PC Benchmark'ından söz etmiyorum, ethernet kartı'nın veri alış veriş performansından söz ediyorum.

• Aslında çok iyi bir düşünce ama öyle bir test programının olduğunu sanmıyorum. Genelde böyle dahili bileşenlerine test yazılımı yapmaz diye düşünüyorum. çünkü bir ekran kartı, işlemci gibi parçalar değil ethernet kartları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhand28 -- 26 Mart 2012; 2:13:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.