Şimdi Ara

Ethernet Denetleyicisi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
24.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda Ethernet Kartım var. İnternet kablomu takılı ethernet ışıkları da yanıyor üstelik. Fakat internet bağlantım yok ve "ağ kablosu takılı değil" uyarısı alıyorum.

Sistem'den Aygıt Yöneticisi'ne girdiğimde Sarı Soru işareti simgesiyle Diğer Aygıtlar sekmesi altında "Ethernet Denetleyicisi" yazıyor ve bu sürücü yüklenmemiş uyarısı alıyorum.

Ethernet Kartım Via Rhine II Fast Ethernet Adapter

yardımcı olabilecek var mı?

• Driver ını yükliyceksin işte hocam.
  • işletim sistemi nedir?
    bunu bir deneyin.
    http://downloads.viaarena.com/drivers/LAN/vt8231_vt8233_vt8235_vt8237v33mvia.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 23 Kasım 2011; 13:46:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

işletim sistemi nedir?
    bunu bir deneyin.
    http://downloads.viaarena.com/drivers/LAN/vt8231_vt8233_vt8235_vt8237v33mvia.zip

hocam cevaplar için teşekkürler.

işletim sistemi XP. bunu yükledim ama değişen bir şey olmadı..

@Ferliben ethernet kartı driver'ı yüklü ve o alet sorunsuz çalışıyor pc'ye göre. sorun ethernet denetleyicisi diye bir şey çıkması ve ışıkları yandığı halde ağ kablosu takılı değil diyen pc'm.

aynı kabloyu laptop'a takıp size bunları yazıyorum mesela..

• şimdi bakınız.bilgisayarınızda HARİCİ BİR ETHERNET kartı mı var?Bunun yanında onboard ethernet kartı da var mı?
  • quote:

şimdi bakınız.bilgisayarınızda HARİCİ BİR ETHERNET kartı mı var?Bunun yanında onboard ethernet kartı da var mı?

evet aynen öyle. harici ethernet kartım var ve onu kullanıyorum. onboard ethernet kartı boşta..
  • sıkıntı bundan da kaynaklanıyor olabilir.neden onboardu kullanmıyorsunuz?Arızalı mı?
    yok ben illa hariciyi kullanıcam derseniz biosa girip ONBOARD LAN aygıtını disable konumuna getirip denemenizi öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    realtek driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sıkıntı bundan da kaynaklanıyor olabilir.neden onboardu kullanmıyorsunuz?Arızalı mı?
    yok ben illa hariciyi kullanıcam derseniz biosa girip ONBOARD LAN aygıtını disable konumuna getirip denemenizi öneririm.

onboard arızalı. zaten hemen hemen 5 yıldır bu şekilde hariciyi kullanıyorum. ethernet denetleyicisi sorununu ilk defa verdi. bios'taki ayarı deneyeyim sonucu yazarım..
  • bios'ta power ayarlarında lan ayarı bulamadım. sorun devam ediyor..
  • driver pack cd varsa onunla yüklemeyi dene drverı
  • anakart marka model nedir?söyleyin ben bakayım
  • quote:

anakart marka model nedir?söyleyin ben bakayım

Anakartım Asus P5V800 MX ama ethernet kartı harici..

Via II Rhine Fast Ethernet Adapter..
  • selam
    biosa girip
    ADVANCED ana menüsüne geldikten sonra
    Southbridge Configuration menüsüne girin.ORada
    LAN CONTROLLER göreceksiniz.onu disable yapıp kaydedip çıkın.

Bir öyle deneyin.
  • quote:

selam
    biosa girip

Bir öyle deneyin.

hocam bütün gündür uğraştırdım seni, kusura bakma. bios'tan dediğini yaptım ama pc'yi açtığımda yine yeni donanım bulundu diyerek ethernet denetleyicisi'ni buldu ve yüklenemedi. bu kez ağ bağlantılarımda ağ kablosu takılı değil diyen "yerel ağ bağlantı" simgem de yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

selam
    biosa girip

Bir öyle deneyin.

hocam bütün gündür uğraştırdım seni, kusura bakma. bios'tan dediğini yaptım ama pc'yi açtığımda yine yeni donanım bulundu diyerek ethernet denetleyicisi'ni buldu ve yüklenemedi. bu kez ağ bağlantılarımda ağ kablosu takılı değil diyen "yerel ağ bağlantı" simgem de yok...

Rica ederim.O yüzden buradayız :)

Benim size yaptırdığım işlem anakarta tümleşik olan ethernet kartını kapattırmaktı.Böylece bir çakışma sözkonusu ise onu ortadan kaldıracaktık.
    bu kez ağ bağlantılarımda ağ kablosu takılı değil diyen "yerel ağ bağlantı" simgem de yok...
    demişsiniz..demek ki ağ kablosu takılı değil diye uyarı veren aygıt onboard ethernet kartınızmış.
    siz o bozuk diyorsunuz,bırakın biosda disable olarak kalsın.(bozuk olduğuna nasıl kanaat getirdiniz,o da ayrı bir tartışma konusu olabilir tabi.)
    sizden ricam şuan driverı yüklenmeyen aygıt özelliklerine tıklayarak AYGIT KOPYA KİMLİĞİNİ buraya yazar mısınız?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuatturkrap

quote:

selam
    biosa girip

Bir öyle deneyin.

Rica ederim.O yüzden buradayız :)

Benim size yaptırdığım işlem anakarta tümleşik olan ethernet kartını kapattırmaktı.Böylece bir çakışma sözkonusu ise onu ortadan kaldıracaktık.
    bu kez ağ bağlantılarımda ağ kablosu takılı değil diyen "yerel ağ bağlantı" simgem de yok...
    demişsiniz..demek ki ağ kablosu takılı değil diye uyarı veren aygıt onboard ethernet kartınızmış.
    siz o bozuk diyorsunuz,bırakın biosda disable olarak kalsın.(bozuk olduğuna nasıl kanaat getirdiniz,o da ayrı bir tartışma konusu olabilir tabi.)
    sizden ricam şuan driverı yüklenmeyen aygıt özelliklerine tıklayarak AYGIT KOPYA KİMLİĞİNİ buraya yazar mısınız?

şaka gibi ama kasayı açtım ve ethernet kartının uç kısmının slot'tan çıktığını farkettim. ışıkları yandığı için böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti fakat olan oldu. yerleştirince düzeldi. uğraştırdığım herkesten ve özellikle @mesuthaksoy'dan özür diliyorum..

mesut hocam bir de pm attım, uygun olduğunuzda cevaplayabilirseiz sevinirim..

• Estğ kardeşim, ne özürü.Bizim de bunu söylememiz lazımdı,eksiklik bizde :)
    Pmine gelince, kasa alıp tabii ki parçaları başka kasaya taşıyabilirsin ama şuanki sistem ve kasa nasıl bilemiyorum..Oldukça eski bir sistemin var ve bunu yeni nesil kasalara taşıman konusunda eski kasayı görmeden çok net birşey diyemem.Ama çok da sorun olacağını sanmıyorum.En fazla arka I/O demirinde sıkıntı çıkar.
    Bunun yanında kasanın çok da bir esprisi yok, sadece psu alıp da takabilirsin.
    Bilgisayar açıldığı zaman everest kur pcye, voltajların olduğu ekranda bir ss çekip buraya koyabilirsen sevinirim.
  • quote:

Estğ kardeşim, ne özürü.Bizim de bunu söylememiz lazımdı,eksiklik bizde :)
    Pmine gelince, kasa alıp tabii ki parçaları başka kasaya taşıyabilirsin ama şuanki sistem ve kasa nasıl bilemiyorum..Oldukça eski bir sistemin var ve bunu yeni nesil kasalara taşıman konusunda eski kasayı görmeden çok net birşey diyemem.Ama çok da sorun olacağını sanmıyorum.En fazla arka I/O demirinde sıkıntı çıkar.
    Bunun yanında kasanın çok da bir esprisi yok, sadece psu alıp da takabilirsin.
    Bilgisayar açıldığı zaman everest kur pcye, voltajların olduğu ekranda bir ss çekip buraya koyabilirsen sevinirim.

evet sistem gayet eski fakat az kullanılıyor zaten. ben genelde laptop'ı kullanıyorum. bu pc'yi babam yurtdışındaki kardeşlerimle görüşmek için kullanıyor ben de nadiren kullanıyorum.

everest'i kurdum fakat voltaj değerlerinin olduğu sayfayı göremedim. güç yönetimine girdiğimde rakamlar yok. biraz daha açabilirsen oraya nasıl gideceğimi hemen eklicem caps'i..

ayrıca I/O demiri, anakart ve kasamın birkaç fotosunu upload ediyorum, en azından bi fikir verir diye. mümkünse uygun bi kasa bakıcam bu öğleden sonra..

fotolar birazdan burda olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 24 Kasım 2011; 12:17:41 >

• everestte solda bilgisayarın artısına tıkla..altta algılayıcı var..en altta voltajları görürsün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.