Şimdi Ara

Ethereum kurucusu Vitalik'ten Meta şirketine gönderme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ethereum kurucusu Vitalik'ten Meta şirketine gönderme



    Açık sözlülüğüyle tanınan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, merkeziyetsiz bir dünyayı nasıl etkileyebileceğini tartışmak için Twitter hesabını ve kendi web sitesini sık sık kullanıyor.Buterin, son paylaşımda da eski adıyla Facebook gibi şirketlerin metaverse’ü inşa etmekte zorlanacağını ve herhangi bir kurumsal firmanın çabalarında başarısız olacağını söyledi. 



    "Metaverse gerçekleşecek"



    Metaverse’ün “gerçekleşeceğini” düşündüğünü ancak şirketlerin nasıl görüneceğini bilmeleri için henüz erken olduğunu düşünen Vitalik, şirketlerin başarısız olacağını söyledi. İnsanların gerçekte ne istediğini bilmek için çok erken olduğunu ileri sürdü.






    Bugüne kadar Metaverse’e ilgi gösteren en önemli kurumsal oyuncu olan şirket, şüphesiz ki Facebook'tu. Geçen yılın sonlarında metaverse'ü benimseyerek değişimin bir parçası olarak yeniden markalaşan Facebook, yeni adıyla Meta olmuştu. 



    Kullanıcılar, metaverse'ü internette yeni bir çağ olarak görüyor. Metaverse, bu ortamı artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve blokzincir teknolojisi ile sunuyor. İnsanların sanal dünyada çalışabilecekleri, oynayabilecekleri ve başkalarıyla bağlantı kurabilecekleri yeni nesil internete gün geçtikçe yaklaşıyoruz.



    Ayrıca Bkz.Facebook çakıldı: On yıllık kesintisiz büyüme sona erdi



    Geçtiğimiz yıl kripto para piyasalarının boğa sezonunu yaşamasıyla Adidas ve Coca-Cola gibi şirketler de metaverse'e giriş yapmıştı. Adından en çok bahsettiren isim de Meta olmuştu. Meta şirketinin metaverse kolu olan Reality Labs, gelirlerinde düşüş olduğunu bildirdi. Özetle, bu şirketlerin Vitalik'in yanlış düşündüğünü kanıtlamak için hala uzun bir yolu var.




    Kaynak:https://cryptobriefing.com/facebooks-metaverse-will-misfire-vitalik-buterin/







  • bu işin sonu yok başı yok kı.ı yok. her önüne gelen bir metaverse açıp arsa dükkan satıyor. tek bir merkezden yönetilse, metaverse içinde dünyadaki alanların tek bir kopyası alınıp satılsa yeni kripto borsası olurdu, trilyon dolarlar dönerdi, milyarlarca keriz yolunabilirdi bu yolla. ama kırk tane firma metaverse yapacak, aynı alanı her biri ayrı ayrı satacak! ne anladım öyle metaverse ten...

  • bu isde akilli telefonlar gibi. dokunmatik ekrani internet ve bilgisayar ozellikli telefonlar iphonedan cok cok oncelerinde vardi ama patlamayi degisimi iphone yapti, cunku teknoloji donanim yeterli kapasiteye ulasti, data altyapisi yeterli hizlara ulasti, sonrasi vizyoner birinin dogru tasarlanmis cihaz ile dogru pazarlama yapmasina, hype olusturmasina kaldi. metaverse o noktaya ne zaman ulasir soylemesi zor. ilk denemelerin gecmisteki dotnet balonu gibi patlamasi, 3d sinema/tv gibi surekli "devrimsel" giris yapip sonra tekrar unutulmasida olasi. ne olursa olsun buyuk firmalar bu alani ilk dolduran olup buyuk oyuncusu olmak istiyorlar. bu kadar israrci olmalari bu sebebden

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.