Bildirim
eternet kablosunu düz mü alıyım cross mu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yok mu beyler düz kabloyla cros kablonun ne olduğunu bilen? -
renkli kablolar gözüküyorsa bak
cross kabloda renk sıralaması farklıdır iki uçta...
tabiki cros.. -
ewet renkler farklı cross bu.
ama bu kablo ile iki bilgisayar arasında direk dosya paylaşımı yapılamıyor, önce bir ağ kurup sonra paylaşmak gerekiyor. cross da mı direk iletişim kuruluyo düz kabloda mı? -
İki bilgisayarı birbirine direk bağlayacaksan CROSS kablo lazım. Ama bunun için yine ağ kuracaksın. Ağ kurmadan birbirlerini görmeyecektir. -
peki, ben ekstra bir bilgisayara router ı olan bi modem üzerinden (usr 9105) bağlantı vermek ve aynı zamanda bu router üzerinden gerektiğinde diğer bilg. ile iletişim kursun istiyorum. bunun için düz kablo mu cross mu almam lazım? -
Bunun için düz kabloya ihtiyacın var. -
eyw teşekkürler -
arkadaş açıklamış ama yinede belirteyim eğer 2 pc yi bağlayacaksanız kesinlikle cross kablo gerekli
yok eğer modemle pc yi bağlayacaksanız %99 düz %1 ihtimal olsada cross kablo kullanılır. bu durum modemden modeme değişir.. -
usr 9105 için yorumun ne olur? -
Walla Dostum Ben D-Link Modem aldim içinden 2 TANE Cable Çikdi Bende Mesafe kisa die Bitane Mavi REnkLi kisa Cable Wardi onu Takdim şimdi Sorunsuz Çalişio...
AMA Kutunun içinde Bitane Daha Cable Wardi onun Rengi böle BEJ rengi bi Cable Dierinden uzun Biras..
Gençen arkadaşin Leptobunndan Baglanmak için O Cableyi CikardmModeme Takdim Bi ucunuda Leptopa Takdim WALLA tik Yoq Çalişmadi Cable Sonra Dedim acaba Bu Leptopdami Sorun War..
Kendi PC Takdim aNA gene Çalişmadi Sonra Dier Kisa MAvi renkli Kabloyu Takdim Çalişdi...!!
Şimdi bu Uzun BEJ RENKLi Cablenin Cinsiyeti Nedir.. VE Hangi amaç için Çalişir Yada Sizce Bozukmu Bu Cable..!!! -
quote:
Orjinalden alıntı: sunshines35
usr 9105 için yorumun ne olur?
1- Arkadaşım eğer iki veya daha fazla bilgisayarla bir ağ kuracaksan modemin markası türü önemli değildir.
2- Modemden çıkan ve bilgisayarın ethernet kartına giren cat5 uçlarının ikiside aynı şekilde bağlanırsa sorun çıkmaz.
3- Alışkanlıktan olsa gerek ben sürekli konnektörü düz olarak bağlıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
4- cat5 in konnektöre çakılı olduğu yerdeki kablo renkleri şu şekilde sıralanmışsa bağlantın düz bağlantıdır ;
yeşil beyaz
yeşil
turuncu beyaz
mavi
mavi beyaz
turuncu
kahverengi beyaz
kahverengi
bu şekilde sıralanmış cat5 konnektörünü modeme ve bilgisayarlara taktığında sorun yaşamazsın....
------------------------
5- eğer sadece iki bilgisayarı modem olmadan birbirine bağlayacaksanız çapraz bağlantı gerekir ;
6 - çapraz bağlantıda cat5 kablonun renklerinin sıralanışı yönünden şu şekilde anlaşılır ;
turuncu beyaz
turuncu
yeşil beyaz
mavi
mavi beyaz
yeşil
kahverengi beyaz
kahverengi
-
eyw sagol dostum düz alıcam kabloyu demek ki
çünkü iki bilg. arası bağlantı direk değil router üzerinden sağlanacak. -
quote:
Orjinalden alıntı: showalye1
Walla Dostum Ben D-Link Modem aldim içinden 2 TANE Cable Çikdi Bende Mesafe kisa die Bitane Mavi REnkLi kisa Cable Wardi onu Takdim şimdi Sorunsuz Çalişio...
AMA Kutunun içinde Bitane Daha Cable Wardi onun Rengi böle BEJ rengi bi Cable Dierinden uzun Biras..
Gençen arkadaşin Leptobunndan Baglanmak için O Cableyi CikardmModeme Takdim Bi ucunuda Leptopa Takdim WALLA tik Yoq Çalişmadi Cable Sonra Dedim acaba Bu Leptopdami Sorun War..
Kendi PC Takdim aNA gene Çalişmadi Sonra Dier Kisa MAvi renkli Kabloyu Takdim Çalişdi...!!
Şimdi bu Uzun BEJ RENKLi Cablenin Cinsiyeti Nedir.. VE Hangi amaç için Çalişir Yada Sizce Bozukmu Bu Cable..!!!
aynı sorunu bende yaşadım kısa olan maviyi taktın sonra bağlantı kuruldu nasıl iş çözemedim..D-LINK güzelmiş kurulumu çok kolay ama içinden splitter çıkmadı tırım tırım splitter aradık etrafta
-
ewt Dostum Benimkinde de Splinter Çikmadi Gittik bide ona Paraverdim...
Ayrica O Dier Kablo Sende demi Çalişmio????
Bune Cablesi ozman???? -
Crossda çalışır Paralelde ama modemin bunla alakası var. Her 2 bağlantı şeklini desteklerse sorun çıkmaz.
Paralel bağlayın derim ben.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X