Şimdi Ara

Et Benleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genetik olarak her yaş gurubunda oluşabilen et benleri özellikle otuzlu yaşlarla beraber kadın erkek her ıki cinstede oluşabilir ve yıllar geçtikçe giderek sayılarını artırır.Çoğu zaman küçük, deri renginde veya kahverengi olup ufak saplarla deriye bağlantılıdır ancak bazen çok daha büyük leblebi veya ceviz ebadında yahut deriye yapışık topluiğne büyüklüğünde oluşumlar şeklinde de karşılaşabiliriz. Sık rastlanan bölgeler gözkapakları, koltukaltı, kasık gibi sürtünme alanları olup bazen de sırt ve göğüs bölgesinde oluşabilirler.

Dokunmakla oldukça yumuşak olan et benleri eğer bir tahriş yada enfeksiyon yoksa ağrı, yanma yapmazlar.bazen kaşımak veya kolyeye, kıyafetlere takılması sonrasında kaşıntı, yanma, hassasiyet, ağrı gelişebilir ve bu durumda önce kızarıklık daha sonrada gangranöz bir yapıya dönüşebilir. Seneler içinde arttığı gibi aynı zamanda kilo alımı ilede sayıları çoğalır.

Et benlerine tıpta acrocordon molluscum pendulum adı verilmekte ve tıbbi olarak tümüyle zararsız oluşumlardır.Bu tür benlerin kansere dönüşme riskleri yoktur. Doğal olarak da hastaya bu yönde artı bır tehlike oluşturmamaktadır. Güneş ışınları, sürtünme, terleme gibi ek faktörlerde oluşum hızlarını artırır.Gebelikteki hormonal etkiler, alınan doğum kontrol hapları, hormonal etkileşimle sayılarının çoğalmasında etkendirler.

Et benlerinin sayısı genellikle birden çoktur ve bir kişide 20-30 adetle sıkça karşılaşılır.Hatta bazen bu sayı yüzlere varabilir.Kaşınması, zedelenmesi hastaları endişelendirebilir.Bu benler estetik olarak da bir sorun oluturur görsel olarak kir veya leke şeklinde gözüktüğünden , hastaları tedirgin eder . Bu tür oluşumlardan hastalarımızı kurtarmak son derece kolay ve kısa bir işlemdir.Genelde elektrokoter sistemiyle yakılma işlemi uygulanır ki buson derece başarılı ve etkili bir yöntemdir.Bu işlemden önce ağrı duyulmaması için kremle veya ince uçlu iğnelerle anestezi uygulanır. Eğer çok saıda et beni varsa geniş alanları krem sürerek 30 dakika gibi bir sürede yeterli uuyuşması sağlanır . İşlem 10-15 dakikada sona erer ve sonrası ağrı hissi gelişmez.Birkaç gün içinde kabuk gelişir ve 3-5 gün içinde düşer ve yerinde iz bırakmaksızın iyileşir.

ALINTIDIR

• bende var bir tane...tam ensemde...saç kestirirken çok kötü oluyor...bazen kesiyorlar...

• bende de var 4 tane falan 3 ü koltuk altında biri boynumla çenem arasında ama ellemeden anlaşılmıyolar

• Ben Bir Yerinde Et Beni Olanları Çok Severim Arkadasımda Var

Bu Ne Beni Diyorum

O da Et Beni Diyor

• Bu konuda plastik cerrahi hekimlerimi söz sahibi acaba yoksa cildiye filanmı..?
  • ne güzel kıyma olur köftelik 1 kilo etben veririmisin
  • bunlar lazerle alınabiliyor sanırım.
    iz kalıyor mu peki? bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Et benimi kestim
    13 yıl önce açıldı
    Masturbasyon saç döker mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kırmızı olanları varmı bunların?????
  • ben yüzümdeki et benimi aldirmiştim 2 tane
  • quote:

Orjinalden alıntı: crunch_xxx

Ben Bir Yerinde Et Beni Olanları Çok Severim Arkadasımda Var

Bu Ne Beni Diyorum

O da Et Beni Diyor

Ben de de et beni var hem de 2 tane

Soranlara "Başka bildiğin ben var mı ?" diyorummmm

• quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

bunlar lazerle alınabiliyor sanırım.

Binbaşım

eğer rahatsızlık vermiyorsa aldırmamakda fayda var...Zira sonu cilt kanserine kadar gidebilen

aslında tehlikeli bir cilt problemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: razz_raziel

kırmızı olanları varmı bunların?????

Vardır,öncelikle ciltte küçük .(nokta) olarak görülürler,daha sonraları vücudun pigmentasyon salgıları dolayısyla

genişlerler.Ayrıca bi dermatologa gösterseniz daha tatmineddici bilgiler verir ve belkide gerekliyse tedavi önerir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: suzi dilara

quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

bunlar lazerle alınabiliyor sanırım.

Binbaşım

eğer rahatsızlık vermiyorsa aldırmamakda fayda var...Zira sonu cilt kanserine kadar gidebilen

aslında tehlikeli bir cilt problemi

evet hakılısınız sayın onbaşım,bunu bende duydum
  • bende lazerle değilde neştermi öle bişeylerler yaptilar bide dikiş attilar bi güzel :D benim etim kötü oldugundan bir çizik olsa bile izi kaliyor o yüzsden kıpkırmızı bir iz kaldı 3 sene önce oldum ama normal kişilerde mesela sen oldugun zaman operasyonu sana bir krem veriyolar onu 3 ay kulanıyorsun iz denen bişey kalmıyor birde yazin olmayin yani olcaksaniz bir an önce olun 6 ay korumak lazim güneşten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.