Şimdi Ara

ESOGÜ - - - - - - - - > İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıf için yatay geçiş yaptım sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

• Yalnızca İÜ ye mi başvurdun, yoksa başka yerlere de başvurdun mu?
    Not ortalaman kaç geldi, ÖSYM sıralaman kaçtı?
  • Ben de yazın aklımdaki birkaç yere başvuru yapacağım. Önerilere açığım doğrusu.

Edit: 1.sınıfa başlayacağım. Not ortalamasını yüksek tutmak için de öneri alabilirim. Bilgisayar değil ama EE okuyacağım. Genel olarak çok fark etmemesi lazım özellikle birinci sınıf için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 13 Eylül 2019; 10:53:22 >
  • ata122 kullanıcısına yanıt
    ytü ye de başvurdum. Not ortalamam 3.54 idi 2017 mf4 sıralamam ise 57k idi.
  • Her dersin hocalarının dikkat çektiği yerlere yoğunlaştım, sınavlardan önce çıkmış soruları çözdüm, her derse gittim, not tuttum, videolar izledim ve sınavlardan 2hafta önce çalışmaya başladım..
  • up
  • Ben bu sene hazırlık okurken sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyordum ama kırık obp olayı sebebiyle biraz kararsız kaldım. 1.sınıfın sonunda yatay geçiş mi yapsam diye düşünüyorum. Merak ettiğim şey 220 bin siralamali bir okuldan ortalamam yüksek olursa en fazla nerelere yatay geçiş yapabilirim. Mesela esogü olma şansı var mı ?
  • hocam bilgisayar müh. yatay geçişe fazla talep var mıydı? 60k sıralama ile ege,marmara,iü gibi yerlere yatay geçiş yapabilmek için en az kaç ortalama yapmalıyım sence?
  • Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    şimdi her okul kendi ortalamayla yatay geçiş öğrenci alımı için formülünü yayınlıyor yani mf4 puanı veya agno bu formülde ne kadar değerli bunlar gösteriliyor. İlk olarak geçmek istediğiniz okulun geçmiş yıllardaki yatay geçiş yapmış öğrencilerin mf4 puanlarına ve agnolarına bakınız ve kendi puanınızı hesaplayıp okullara göre değerlendirebilirsiniz yani esogü olma şansını veya ege, uludağ vb. olma şansını okulların geçmiş senelerde aldığı öğrencilere ve puanlarına bakarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır..
  • ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    şimdi benim girdiğim bu sene 3.97 3.78. 3.60larda ortalamaları olanlar vardı ben yedeklerden girdim biraz şansa oldu yani mf4 ve ortalamam yeterli değildi okula yani şöyle söyliyim bu sene bilg müh 2.sınıf için 70 küsür kişi başvurmuştu bunlardan 3 kişi asil 3kişi yedek olarak yayınlanıyordu ve ilk 3e girmek sene sene baktığımda gittikçe zorlaşıyor ve ortalamalar artıyor, özellikle özel okullardan gelenler çok yüksek ortalamalarla geliyorlar.
    60k daki birinin iü ye girmesi için bence en az 3.75 gibi bir ortalama yapması gerekiyor bu saatten sonra çünkü bu sene iü bilg mühe 19k dan öğrenci girdi..
    Hakkınızda hayırlısı olsun..
  • esogüceng E kullanıcısına yanıt
    Üniden üniye değişiklik göstereceğini biliyorum bu sorunun ama geçmiş yıllardaki sorulara nasıl ulaşabilirim? Nerelere bakmalı, nasıl aramalıyım? Kime sormalı ve sormamalıyım?
  • Öncelikle hocalara sormalısınız her dersin hocası isteğine bağlı bir şekilde sınav haftaları yakınlaşınca geçmiş senelerdeki soruları ya sınıfta çözer ya da dağıtır ya da böyle bişi yapmaz. Hocalar vermiyorsa üst dönemlerle bağlantı kurup onlardan istemelisiniz veya bu bir havuz ders ise mesela elektrik elektronik müh, makine müh öğrencilerinden kendi sorularını,çıkmış soruları isteyebilirsiniz ayrıca okula yakın fotokopicilerde veya kampüsün içindeki fotokopicilerde de çıkmış sorular oluyor oralara da sorabilirsiniz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.