Şimdi Ara

Eşlerini öldürmek için fetva istiyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkistan, Türk Dünyasının yerine ümmetinse hiç boşuna göz yaşı dökmenin manası yok. Ümmetin geri kalanını da biliyoruz, insan hakları yerlerde deve gibi yaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya / 20 Aralık 2019 Cuma 19:05


    Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail'in suçlarını soruşturacak
    Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmak istediğini duyurdu.

    İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Başsavcı Bensouda, bu konuda soruşturma başlatmak istediğini belirtti.

    Filistin'deki durumla ilgili ön incelemenin tamamlandığını aktaran Bensouda, soruşturma başlatmak için "makul temeller" bulunduğuna ikna olduğunu ifade etti.

    Bensouda, soruşturma başlatılması için ilk derece dairesinin yetkisine gerek olmadığını ve bunu da yapmayacağını kaydetti.

    İsrail'in UCM'ye üye olmadığına işaret eden Bensouda, soruşturma açılması yönünde hakimlerden soruşturmanın coğrafi kapsamını belirlemelerini istedi.

    Bensouda, Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da mahkemenin yargı yetkisini kullanabileceği ve soruşturma başlatılabileceği konusunu ilk derece mahkemesine sorduğunu belirtti.

    UCM, 16 Ocak 2015’te İsrail tarafından işlenen savaş suçlarıyla ilgili ön inceleme açılması kararı aldığını bildirmişti.

    Bensouda, söz konusu ön incelemenin, Filistin’in, 2 Ocak 2015'te mahkemenin kuruluşuna kaynaklık eden Roma Anlaşması’nı imzalaması ve 1 Ocak 2015'te UCM’ye verdiği, Filistin topraklarında işlenen suçlarla ilgili mahkemenin otoritesini 13 Haziran 2014 itibarıyla kabul ettiğine dair beyanı üzerine açıldığını açıklamıştı.

    Mahkeme süresince hakkında tutuklama veya yakalama emri çıkarılan kişiler, UCM'ye üye bir devlete gittiklerinde tutuklanabiliyor.

    UCM Savcılık Ofisi 5 Aralık'ta, 9 ülkeye ilişkin ön inceleme çalışmalarını anlatan 2019 yılı raporunda, Bensouda'nın, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili 5 yıl önce başlatılan ön incelemeyi sonuçlandırmak için gerekli adımları atmanın zamanının geldiğine inandığı belirtilmişti.

    Kaynak : AA





    Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail in işlediği suçları soruşturduğu gibi çin in işlediği suçları da soruşturmalı.




  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var. Ticaret burjuvaziyi doğurdu şimdi de ticaretin olduğu yerler dünyanın en önemli bölgeleri. Çin şu anda ABD'ye fersah fersah üretimde koyuyor. Zenginleşmediğini söyleyebilir miyiz? Mesele Çin'le bağları koparmamızsa bunu ABD bizden çok istiyor. Bizim biraz daha akıllı davranmamız gerekli. Toplumsal bağları çözülmüş değerleri yıpranmış ülkelerde radikaller türer, gemi azıya almışlar at koştururz sonra çin gibi bir despot gelip el koyar. Aşınan kültürümüzü toplum bilincinde yeniden yükseltmemiz gerekiyor. Biz arap değiliz, birbirimizi kesmiyoruz. Köpek gibi üreyip sokağa atınca izimizi kaybetmiyoruz. Araplardan yardım dilenenler, özlenen kabataş neslini teşkil ediyor heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yanlış nerede ? çin de brujuva ortaya çıktı doğru fakat halkın durumu, çalışma şartları falan çok iyi değil.

    amerika için en büyük tehdit çin iken bu ejderhayı kendi elleriyle büyüttüğünün farkında değil.

    çin, başta Japonya , Taiwan ve Güney Kore olmak üzere batısındaki bütün ülkeler için de büyük bir tehdit.

    Ekonomi savaşı ile abd, ab birliği ve diğer ülkeleri bitirecek.

    Güçlenen ekonomisi ile tehlikeli bir askeri güç olacak. Uyanan yok.


    Araplardan yardım dilenmiyoruz. Olması gereken tepkiyi vermeliler. Bu milliyetçilikle, kökenle açıklanacak bir durum değil.
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Çin'de nasıl değil? Adam köyden şehre iniyor o sanayi endüstrisinden kazandığı parayla senin 5 katın alım gücü doğurduğundan. Orada para ucuz, alım gücü fazla. Maaşının beşte biriyle çinliler aylık sofra donatıyor.
    Çin'le yapacağımız temaslar eşit haklar zemini üzerine olmalı. Çinliler de ailesine bağlı, biz de öyleyiz. Bu şekilde bir ortak zeminden yola çıkarak uzlaşı dili oluşturabiliriz. Çinliler bu uygurlu soydaşlarınıza arap olarak bakıp siper alıyorsa, eh daha ne olacaktı peki - sizce haksızlar mı? Kimliksizliğini haykırarak dışavurum yoluyla bastıramazsın. Bu durumda en büyük hâtâ bizdedir. Onlar araplardan gelecek yardıma kaldıysa, tahtadaki taşlardan biri eksildiği için, en başta bizler de soyumuzu kaybetmişiz demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Brujuva sınıfının doğduğu bir gerçek. çin halkının durumu çok ta iyi değil. Komünist partisi herşeyi domine ediyor.
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ya da kötü değil. Adamların o kültürü yok, herşeyi caka satmak ekseninde birbirlerine gösteriş diye sergiliyorlar. Toplumsal vasıfta ölçü, niyet nedir bilmediklerinden. Oluşmuş bir ortak algıları yok, liderliğin tanımının olmadığı herşeyin mübah olduğu bir ülke. Japonlar da öyle, patron eğlenceye giderse tıpış tıpış izinden takip ediyorsun. Adamların varlık sebebi olmuş. Bir adım geri duracaklarına öne atılıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.