Şimdi Ara

Eski Tip TV kurulumu. Yardım Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben normalde TV izleyen birisi değilim ama bazen haberleri, maç özetlerini izlemek ve müzik dinlemek için bir akrabadan eski tip TV aldım. Sanırım 37 ekran olanlardan. Arkasında normal eski tip anten girişi ve scart girişi var. Şehirde denedim birkaç kanal az çok çekti. Ama ilçeye(karasal bir yer) getirdim evime fakat anteni algılamıyor. Yayın yok sanırım burada. Balkonum olmadığı için çanak anten almayı düşünmüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: Apartmanda ortak anten denilen sistem var. Onu kullanarak izleyebilir miyim? Nasıl ve ne kullanarak?

• Apartmanızda ortak anten sistemi var demişsiniz bu eğer Merkezi Uydu Anten Sistemi anlamında bir düzenek ise; Büyük ihtimal salon da bu düzeneğe ait uydu prizi olası gerekir bu durumda Prizden uydu cihazına giriş için iki tarafıda erkek olan tv nin bulunduğu yere yetecek kadar uzunlukta uydu kablosu ve Bir uydu receiver cihazına ve son olarak uydu cihazından tv ye ses ve videoyu iletecek Skart kablosuna ihtiyaç var hepsi bu. Fakat uydu merkezi sistemi yoksa o zaman ortak anten sistemi dediğiniz çok eski tip çatı anteni dediğimiz antenle alınan anolog yayın olabilir bu durumda yine aynı şekilde bir priz olması lazım oradan yine aynı anlattığım gibi uydu kablosuyla bu sefer uydu cihazı değilde direk tv nin arkasındaki anten girişine bağlayıp tv nin ayarlarından kanalları taratabilirsiniz hepsi bu.

Benim tv nin arasında ise bir anten girişi bir de scart girişi var. Aynı şu fotoğraftaki gib. (Bu arada fotoğraf alıntı yani bende o scart takılı değil.)
    http://i.hizliresim.com/mlL2a0.jpg

Bu durumda bir reciever bir de scart kablusu yeterli mi olacak?

• Evet aynen dediğim gibi ilk fotoğraftaki gibi bir koaksiyel uydu kablosu var ise bu kabloyu uydu receiver cihazının in girişine takacaksınız ve yine uydu cihazının scart çıkışından tv nin scart girişine takacaksınız daha sonra uydu cihazından TÜRKSAT taraması yapar kanalları bulursunuz bu kadar kolay gelsin.
  • Reciever yerine mini uydu alıcısı olsa fark eder mi? Eğer öyle oluyorsa bir mini uydu alıcısı ve scart kablosu ile televizyon izleyebilirim sanırım. Önerdiğiniz markalar var mıdır mini uydu alıcısı ya da olmuyorsa reciever için?
  • Tabii ki olur sadece ulusal kanalları izleme amacınız varsa çok fonksiyonlu bir uydu alıcısı almanıza gerek yok şu bakımdan söylüyorum; Örneğin çoğu uydu alıcılar Biss dediğimiz şifreleri açmazlar buda hafta sonları TRT nin verdiği maç yayınlarını açamamaktadır buda eğer yabancı maçları izliyorsanız can sıkıcı bir durumdur uydu alıcısını alırken buna dikkat edin ama eğer bbenim umurumda değil bana kanallar yeter diyorsanız o zaman sıradan bir uydu alıcısı mini de olsa işinizi görür. Kolay gelsin.
  • Yardımcı olduğun için teşekkürler. Aynı sorunu yaşayanlar ve yaşayacaklar için de küçük ama güzel bir konu oldu.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.