Şimdi Ara

Eski şampiyon hayata veda etti…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
14.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağır sıklet boks eski şampiyonlarından Tommy Morrison, 44 yaşında hayata gözlerini yumdu.

     Eski şampiyon hayata veda etti…


    Boksseverler için Tommy Morrison, yabancı bir yüz değildi ! 1990 Senesinde çekilen Rocky V filminde ünlü Aktör Sylvester Stallone ile birlikte kamera karşısına geçen Tommy Morrison, filmdeki adıyla Tommy Gunn, profesyonel boksta başarılı olabilmek için Rocky’nin kendisinin antrenörü olmasını isteyen, antrenör olduktan sonra ise Ustasına gerekli saygı göstermeyip filmin sonunda kendisini sokakta , ustasında aldığı ağır bir ders ile bulan karakter olarak da hatırlamaktaydı.

    1988 senesinde profesyonel boks kariyerine merhaba diyen Morrison, 1993 yılında ise George Foreman’ı 12 round sonrasında puanla mağlup etmeyi başararak WBO şampiyonluğunun sahibi olmuştu. WBO tarihinin ağır sıkletteki 4. şampiyonu olarak da kayıtlarda yer alan boksör, ünvanını bir kez savunmasının ardından aynı sene içerisinde Michael Bentt’e henüz ilk roundda sürpriz bir biçmde nakavt olarak şampiyonluğunu da kaybetmişti. Bu mağlubiyet, Morrison için yalnızca ünvanını kaybetmek olarak yer almayacak, aynı zaman da sıkletin diğer şampiyonlarından günün WBC ünvanının sahibi Lennox Lewis ile yapacağı kemer birleştirme maçından ve alacağı 7.5 milyon dolardan da olmuş oluyordu !

    Kroşe yumruklarını çok etkili kullanmasıyla tanınan ve aynı zaman da gücünü ringe yansıtmasıyla ünlenmiş Morrison, 1995 yılında Lennox Lewis’in karşısına çıkmış, ancak karşılaşma altıncı roundda nakavtlı Lewis galibiyeti ile son bulmuştu. Profesyonel kariyerinde 48 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 de beraberliği bulunan eski şampiyonun zayıf yönleri ise savunması ve kondüsyonunun ilerleyen roundlarda düşmesi olarak gösterilmekteydi.

    1996 yılında Artur Weathers ile karşılaşmaya hazırlanırken aldığı bir haber, Tommy Morrison’ın adeta hayatını karartıyordu ! HIV virüsü taşıdığı ve AIDS hastası olduğu açıklanan boksör, Nevada eyaleti tarafından boks yapması yasaklanması sornası yaptırdığı diğer testin de pozitif çıkmasıyla boks yaşantısına zorunlu veda demek zorunda kalıyor ve yaptığı basın toplantısında ise artık bir daha ringe çıkamayacağını duyuruyordu.

    Tam 11 yıl sonra , 2007 de ringlere yeniden dönmeye ve AIDS hatası olmadığını ispatlamak için mücadele veren eski şampiyon , 1996 senesindeki tahlillerin yanlış olduğunu ispatlamak için orjinal bulgulara ulaşmak konusunda başarısız oldu. Ancak, 2007 de Teksas eyaletine bağlı Batı Virginia’da yeniden dövüşmek için lisans alan Morrison John Castle karşısında ringe çıkarak 11 yıl sonra boksa geri dönüş yaptı. 2008 de bu kez Meksika’da ringe çıkan boksör, aynı zaman aralığında testlere devam ederek HIV virüsü taşımadığını ispatlamaya çalıştı. Sonuçlar, negatif çıksa da doktorlar Morrison’ın sağlık durumundan endişeliydiler ve bu test sonuçlarına bir anlamda itibar göstermemekteydiler. 2011 senesinde Kanada’nın Quebec şehrinde maç yapmaya hazırlanırken lisans alamayan boksör için boks yaşantısı bu anda yeniden sonlanmış oluyordu.

    Sağlığı , son iki yıl içerisinde kötüye giden boksörün son bir yıl içerisinde ise yatağa bağlı, konuşmasını yitirmiş bir halde yaşam sürdüğü rapor edilmişti. 2013 Yılının Ağustos ayında ise eski şampiyon için hiç de iyi olmayan haberler servis edildi. Artık, hayatının son günlerinde olduğu annesi Diana tarafından bildirilen boksör için annesi de artık ümidini yitirmekte ve oğlu için, ” Ona artık savaşmasını ve kazanmasını değil, bir an evvel daha fazla acı çekmeden hayatının son bulmasını diliyorum. ” sözleriyle durumun artık iyice kötü bir hal aldığını vurgulamıştı.

    Üzücü haber ise 1 Eylül Pazar akşamı Nebraska’dan geldi ve Tommy Morrison’ın, eşi Trisha, eşinin ölümüne ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Aile, genel itibari ile sessizliğe bürünürken, Trisha Morrison, eşinin ölüm nedenini solunum ve kalp yetmezliği olarak açıklarken, anne Diana ise daha önce yaptığı açıklama da AIDS hastalığının, oğlunun tüm vücuduna yayıldığını bildirmişti.

    44 Yaşında hayata veda eden Tommy Morrison’ın ölüm haberi uzun zamanlar menajerliğini üstlenmiş ve yakın dostu Tony Holden tarafından duyuruldu. Holden, Morrison’ı tanımlarken, inatçı bir insan, olaylara hep kendi gözlemleriyle yaklaştığını ve önceliği hep kendine verdiğini belirtirken, bir kez bile fiziksel gerginlik yaşamamak ile birlikte fikir ayrılıkları yaşadıkları konuları dostça sonlandırmayı başardıklarını, bunu da Tommy Morrison’a dayandığını iddaa etti.

    Holden, Morrison’ın bugün sağlıklı olması ve boks yaşantısına devam etmesi halinde ise günümüzde şampiyon olabilecek yetenekte olduğunu iddaa ederken, bunu ise dönemin ünlü boksörleri George Foreman, Lennox Lewis, Razor Raddock, Ray Mercer gibi isimler karşısında boks yapmasını ve bu denli yetenekli olarak gördüğü isimlere benzer boksörlerin günümüzde çok az olmasına dayandırmakta.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.