Şimdi Ara

Eski PSU parçası ile Kasa mod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski eşyalarını atamayan ben bunu değerlendiririm diyen biriyim. Bozuk bir PSU kullanarak bilgisayarımın soğutma performansını arttırmaya karar verdim.
    Zamanında 20 tl ye aldığım bozulan PSU nun içindeki 12cm lik fanın pek dandik birşey olmadığını farkettim. 1600 rpm oldukça iyi hava akımı olan bir fanmış bu fanıda kullanmaya karar verdim.

    Kasamın 5.5'' sürücü kısmına tam denk gelmediği için PSU parçasını kesmem gerekti. Elimde bu iş için gerekli aletler olduğu halde bunları kullanmayıp 2tl lik bir metal testeresi bıçağı ile kestim ve biraz çaba ile kesebildim. Elinizde dremel, spiral varsa işiniz çok daha basit.(metal testereniz yok ise sadece bıçağını kullanacaksanız tutacağınız kısımı kağıt ile kalınca sarıp bantlayarak elinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz)
    Kesilen kısımlardaki çapakları eğe yardımı ile temizleyebilir. Kesimdeki kusurları giderebilirsiniz.
    Parçayı temizledikten sonra kasaya takılınca görünürde kalacak kısımlarını 3-4 kere basıp çektiğim siyah sprey boya ile boyadım. psu beyaz kasa siyah uyumsuzdu psu da siyah olsaydı boyamaya da gerek kalmayacaktı.
    5.5'' sürücü yuvasına parçayı takıp yuva deliklerinin denk geldiği yerleri işaretleyip parçaya 4 delik açmaya karar verdim. Vida ile sabitlemek daha mantıklı.
    Eğer elinizde dremel yada matkap yoksa ve vida ile sabitlemek istiyorsanız merak etmeyin çözümü basit vida çapıyla benzer kalınlıktaki beton çivisi işiniz görmeye yetecektir. Metal parçayı bir tahtanın üzerine koyup çiviyi işaretlediğiniz yere çakın ve çıkarın deliğiniz hazır. İsterseniz eğe yardımı ile deldiğinizi temizleyebilirsiniz. psu larda kullanılan metal sac ince olduğu için çiviyle dahi kolayca delebilirsiniz. Ben bu kadar teferruata giremem diyenler silikon,kağıt bant,para bandı,çift tarafı yapışkanlı foam bant kullanabilirler.
    PSU üzerindeki metal ızgara fanı korumaya yetecektir fakat benim gibi toz konusunda pinpirikli iseniz 12 cm fan filtresi kullanabilirsiniz

    Buraya kadar olan kısımdaki açıklamalar kasa soğutucusu olarak kullanmak isteyenler için yeterli gelecektir.

    Ben burada kalmayıp kule tipi işlemci soğutucum için bu parçayı airduct diye tabir edilen işlemci için özel hava kanalı haline getireceğim. 12 cm çapında alüminyum helezon boru bildiğiniz mutfak aspiratörü baca bağlantı borusu kullanarak kasanın önünden direk işlemci soğutucusuna bir hava kanalı oluşturacağım. Bu boruyu tercih etmemin nedeni istediğim açıyı boruyu kolayca eğerek sağlayabilmem oldu. Sizin açı oluşturmanız gerekmiyorsa pvc boru kullanabilirsiniz hatta mukavvadan kendi borunuzu yapabilirsiniz.

    ÖNEMLE belirtmek isterim ki kule tipi soğutucular zaten çok ağırlar ve elinizdeki borunun ağırlığını soğutucuya kesinlikle bindirmeyin gerekirse askı kullanın ip,tel,kablo,bant,silikon ne sizin kasa içi durumunuza uygunsa kullanarak boruyu kasaya sabitleyin boruyu kasa taşısın işlemci soğutucunuz değil.

    PSU dan elde ettiğimiz parçaya taktığımız fana bu boruyu isterseniz sıcak silikon,normal silikon,kağıt bant veya para bandı ile hava sızdırabilecek boşluk bırakmadan sabitleyin. Boruyu isterseniz tam işlemci soğutucusu ile ağız ağıza getirip kasanıza sabitleyebilirsiniz. isterseniz ağız ağıza getirdiğiniz boru ile işlemci soğutucusunun arasındaki boşlukları kağıt bant ile kapatabilirsiniz. silikon ve benzeri yapışkanlar kullanmanızı tavsiye etmiyorum bağlantının bu noktasında işlemci soğutucunuzu temizlemek istediğinizde size sorun yaratacaktır.



    Umarım bu tür bir çözüme ihtiyaç duyan arkadaşlara yardımı dokunacak bir konu ve anlatım olmuştur.

    MALZEMELER

    -bozuk psu
    -metal testeresi
    -eğe (ops.)
    -sprey boya(ops.)
    -beton çivisi
    -çekiç
    -tahta
    -12cm çapında boru(air duct için)
    -silikon veya bant(air duct için)

    ÖNEMLİ NOT: PSU parçasını keserken güvenliğinize dikkat edin eldiven ve koruyucu gözlük kullanın.
    Tekrar belirtmek isterim kullandığınız borunun ağırlığını kule tipi soğutucunuza bindirmeyin anakartınız ağırlıktan zarar görebilir. boruyu kasa taşısın soğutucu değil.

    şimdilik çektiğim fotoğrafları ekledim yenileri çekilince eklenecek.

     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod


    Konu hakkında fikir ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim eksik veya hatalı yerleri birlikte düzeltebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecs_elite_group -- 6 Kasım 2014; 18:45:06 >







  • Parçanın boyanmış ve deneme amaçlı kasaya uygulanmış hali parça üzerinde birkaç değişiklik daha yapmayı düşünüyorum. kestiğim kısımlara kanallı silikon fitil takarak daha hoş bir görüntü elde etmek istiyorum. Şu an sisteme takılı değil. overclock için uygun bir anakart bulunca parçayı aktif bir şekilde kullanmaya başlayacağım ve soğutmaya sağladığı katkıyı test edeceğim.

     Eski PSU parçası ile Kasa mod
     Eski PSU parçası ile Kasa mod

    ''parçada yapılacak değişimler için rezerve''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecs_elite_group -- 5 Aralık 2014; 13:13:29 >




  • ecs_elite_group kullanıcısına yanıt
    en son durum nedir merak ettim
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    parça hemen hemen hazır sayılır birkaç rötuş yapmayı düşünüyorum.
  • ecs_elite_group kullanıcısına yanıt
    hadi bakalım kolay gelsin bende meraklandım kasaya mod mu yapsam valla

    herşey gönlünce olsun
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. bir tatil günümde bilgisayarımı yükseltme yapmaya niyetlendim yeni işlemcilerin öyle çokda uçup kaçmadığını farkettim testleri inceleyince. bende overclock yapmaya karar verdim. sessizlik için tasarladığım kasamı şimdi yüksek soğutma performansı için yeniden düzenliyorum. kış ayları için soğutması fazlasıyla yeterli fakat yaz aylarında izmirin sıcaklıkları malum
  • ecs_elite_group kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık çok güzel bir calisma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaratıcı ve geri dönüşümlü bir çalışma tebrikler çok yararlı olacak bu çalışma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihler123 F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bilgisayarında ısınma sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmasını amaçladım umarım ihtiyacı olan arkadaşlara faydası dokunur.
  • cana-cana C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Biraz eski kafalı sayılırım büyüklerimden gördüğüm gibi atmaya kıyamayıp değerlendirmeye çalışıyorum. Konu Bir kaç kişiye fayda sağlasa bile yeterli olur benim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.