Şimdi Ara

eski kernel linux arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde dell latitude d 505 marka model notebook var(rami artırılmış 1256 mb). Bu cihaza linux yükleyerek internet ve medya cihazı yapacağım ancak linux sistemleri hep 3.8 sürüm kernele geçmiş yükleme yapmayı denediğimde işlemcinize uygun sürüm bulun uyarısı alıyorum.

Bilgili arkadaşlar bana yapabileceklerim konusunda bilgi verirse sevinirim.

• Güncel 32 bit ISO kalıplarında PAE desteği olan kernel kullanılmaya başlandı yavaş yavaş. Sizin sorununuz PAE desteği olmayan bir işlemci kullanmanız nedeniyle olabilir mi?

Eğer öyle ise Lubuntu 12.04'ü deneyebilirisiniz.

http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/lubuntu-12.04-desktop-i386.iso

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Ağustos 2013; 2:27:22 >
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    hocam cruncbang linux ve az önce bodhi linux da aynı hatayı aldım. bodhi 3.8 sürüm kernel kullanıyor. Cruncbangi sitesinde göremedim ama yüksek ihtimal olda aynıdır. Tam olarak kernel numarası vermek gerekirse hangi sürümden aşağısı uygun olur farklı sürüm dağıtımlarda denemek istiyorumda...
    ilginize teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywz_61 -- 10 Ağustos 2013; 2:34:38 >
  • Lubuntu 12.04 3.2.x sürüm çekirdek kullanır, sorunun çekirdek ile alkalı olduğuna emin misiniz?

İsterseniz LMDE 2013.03 Mate kalıplarını deneyin derim. 3.2.x sürüm çekirdekle geliyor.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=99

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Ağustos 2013; 3:30:24 >
  • çekirdekle alakalı olduğuna eminim çünkü 2.6.x kernel linuxları açıyor. Bahsettiğim sistemlerde ise cpunuza uygun kernel seçin diyor. Bugün linux minti bir denerim umarım sağlıklı çalışır.
  • linux mint yüklendi ve çalıştı ancak performansından memnun kalmadım. Bana biraz ağır geldi. Daha hafif sürümler arıyorum şuan suse ile kendime ait bir seçki oluşturmakta aklımda bir köşede var ama performans alırmıyım bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ywz_61

linux mint yüklendi ve çalıştı ancak performansından memnun kalmadım. Bana biraz ağır geldi. Daha hafif sürümler arıyorum şuan suse ile kendime ait bir seçki oluşturmakta aklımda bir köşede var ama performans alırmıyım bilemiyorum.

Solydx'i deneyebilirsiniz, XFCE masaüstü Mate göre daha hafiftir.

Aşağıdaki bağlantıdan 32 bit ISO kalıp dosyasını indirebiliriniz.

http://solydxk.com/products/solydx/

Belki LXDE masaüstüne sahip bir sürüm sizin işinizi daha iyi görebilir, tam olarak bilemiyorum.

Suse ile ilgili bir fikrim yok maalesef.

Alternatif olarak yine Debian tabanlı Snow Linux'un E17 masaüstü sürümünü deneyebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıdan 32 bit non PAE sürümünü indirebilirsiniz.

http://www.snowlinux.de/82-snowlinux/releases/glacier/727-editions-for-snowlinux-4-qglacierq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 10 Ağustos 2013; 17:29:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • screw you guys im goin home

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 18 Mayıs 2014; 9:15:08 >
  • tiny aşırı küçük o kullanıcı için uygun bir sistem değil bence. Puppy ise yüklemedim ama çalışan denedim hiç içime sinmedi açıkcası. Şimdi kelebekx3 arkadaşımızında dediği gibi lxde masaüstüne sahip sürümlere bakıyorum tabi boyutları küçük olanlara 600-700 mb ın üstü sistemler aşırı şişirilmiş oluyor. lubuntu çok güzel başka bir bilgisayara kurdum son sürümünü tabi buna kurulmuyor. Son çare 12.04 deneyeceğim. Güncel olmadığı için onu biraz geri planda bırakıyorum.
  • arkadaslar denemelerim sonucu crouncban linux cok iyi ama tam istedigim sistem ama bu kez de sorun su ki sistemi yukleme ekranina gidemiyorum. Cd den calistir diyince calisiyor ki zaten suan o sekilde baglandim nete Turkce karakter ayari yapmadim calisan sistem oldugu icin. Install butonuna basinca ise pc donmuyor. caps lock yanip sonuyor ama ekran en son yaptigim gibi kaliyor hic bir hareket yok. Acaba bunu yuklemenin bir yolunu bulabilirmiyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ywz_61

arkadaslar denemelerim sonucu crouncban linux cok iyi ama tam istedigim sistem ama bu kez de sorun su ki sistemi yukleme ekranina gidemiyorum. Cd den calistir diyince calisiyor ki zaten suan o sekilde baglandim nete Turkce karakter ayari yapmadim calisan sistem oldugu icin. Install butonuna basinca ise pc donmuyor. caps lock yanip sonuyor ama ekran en son yaptigim gibi kaliyor hic bir hareket yok. Acaba bunu yuklemenin bir yolunu bulabilirmiyiz.

Cruncbang Grafik ara birimden yüklemeye çalıştığınızda sorun yaşatıyorsa, başlangıç menüsünden ulaşabileceğiniz metin tabanlı seçenek ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

http://crunchbanglinux.org/wiki/crunchbang_installation_guide

• hocam bu sürümde text arayüz yok olsa deneyecektim zaten laptop harddiski ide olmasa söküp başka bilgisayarda yükleytip geri takacağım ama malesef oda olmuyor.sananl pcye kurup tüm diski kopyalasam ardından çalışan bir cd yardımıyla laptopa kopyalasam çalışır mı acaba :D

edit: Android 4 sürümü kurayım dedim hem 4.3 hemde 4.0 denedim onlarıda açmadı. 4.0 olan not sported cpu vendor tarzı hatalar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ywz_61 -- 11 Ağustos 2013; 15:21:07 >
  • arkadaşlar şansımı birde arc linux ile deneyeyim dedim kurulum yaptım lxde masaüstünü kurdum ancak bu kezde sorunum masa üstü çok yavan geldi neredeyse çoğu araç yok networkmanagerapplet kurdum wifiye bağlanmak için oda çalışmadı wifi bulmuyor. çok ilginç belliki başka şeylerde var daha önce kullanan varmı acaba. bi yardım etsede bu konuda çözülse.
  • Bence Lubuntu 12.04'ü deneyin derim. 2017 yılına kadar destek alacak LTS sürümdür.
  • dediğim gibi ubuntu zaten elimizde olan birşey ben arch denemek istedim çünkü herşeyi sen yüklüyorsun istediğin şeyi yükle istediğini yükleme sistemide bayağa toparladım sadece wifi ile nete bağlanamıyorum düzeltebilirsem devam ederim bununla çünkü aşırı hızlı oldu. Eğer düzeltemezsem daha fazla uğraşmayacağım ubuntu yükleyeceğim. Size teşekkür ederim baya ilgilendiniz.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.