Şimdi Ara

Eski Dereceli DonanımHaberci, Yeni Sabancı Mezunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,
    Öncelikle sınava girmiş tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

    Eski bir donanımhaber forum üyesi olarak zamanında ben de çok yararlanmıştım buradan tercih döneminde.https://forum.donanimhaber.com/profil/savanbey#!/ bu profil ygs/lys'ye girdiğim dönem kullandığım hesabımdı, daha sonra telefon numaramı değiştirdiğim için mesajlara erişememeye başladım, ondan ötürü bu hesabı açmıştım.

    2015'te sayısalda 1267. oldum, Boğaziçi psikoloji istiyordum fakat kıl payı kaçırmıştım ve Sabancı'ya yerleşmiştim. Bu sene Sabancı'dan mezun oldum. Sabancıyla ilgili sorusu olan varsa ulaşabilir.







  • hangi bolumu bitirdiniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up memnun kaldıniz mı, şimdi hangi işle uğraşacaksınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabricioramirez

    hangi bolumu bitirdiniz hocam
    Psikoloji bitirdim hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E6CF4E3D0

    up memnun kaldıniz mı, şimdi hangi işle uğraşacaksınız
    Sabancı'dan genel olarak çok memnun kaldım. Psikoloji mezunuyum ve bölüm ben başladığımda daha ikinci senesindeydi, o yüzden bazı sıkıntılar yaşadım ama her sene iyiye gitti ve cidden öğrencilerin fikirlerine göre kararlar alındı. Mesela iki sene önce bölümle ilgili sıkıntılarımızı fakültenin dekanı ve bölüm başkanıyla toplantı yaparak konuştuk. Sonraki sene bizim taleplerimiz doğrultusunda geliştirdiler cidden.
    Şimdi Almanya'ya yüksek lisansa gideceğim, sonrasında da akademide ilerlemeyi düşünüyorum.
  • UP
  • mühendislikler nasıl sizce sabancı'da ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fegelein

    mühendislikler nasıl sizce sabancı'da ?
    Bence sosyal bilimler fakültesinden daha iyi. Daha çok öğrenci ve öğretim üyesi var, bütçeler de ona göre ayrılıyor.
  • silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemrekisa -- 10 Eylül 2020; 18:41:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemrekisa

    silinsin
    Sabancı'ya girişte bölüm tercihi yapılmıyor. Fakültelere yerleşiliyor ve 1. sınıftan sonra yapılıyor seçimler. Psikoloji Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinin altında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Savanbey2

    Sabancı'ya girişte bölüm tercihi yapılmıyor. Fakültelere yerleşiliyor ve 1. sınıftan sonra yapılıyor seçimler. Psikoloji Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesinin altında.

    Alıntıları Göster
    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemrekisa -- 10 Eylül 2020; 18:50:58 >
  • Hocam sabancı itü odtü arasındayım fakat hangi mühendisliği sececegimi bilmiyorum. Bu acidan Sabancı'nın bana faydası olur değil mi ? Seviye olarak odtü itü'ye göre nasıldır ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemrekisa kullanıcısına yanıt
    Açar hocam evet. Mesela Kültürel Çalışmalar bölümü vardı, bu sene yök'ün kararıyla kapatıldı malesef ama bazı seneler 1 bazı seneler 3 mezun verdiği bazı seneler hiç mezun vermediği olmuş. Şöyle bir şey var, Sabancı'da kimse psikoloji bölümünü seçmese dahi bölüm olarak kalacaktır çünkü o dersleri sadece psikoloji öğrencileri almıyor, diğer tüm bölümler için de geçerli bu durum. İsteyen başka bölümlerden seçmeli dersler alabiliyor. O yüzden psikoloji dersleri açılmaya devam edecektir. Keza Kültürel çalışmalar için de öyle şu an. Bölüm lisans düzeyinde kapatılmasına rağmen hocalar duruyor, dersler açılmaya devam ediyor.
  • grievous1907 G kullanıcısına yanıt
    Hocam üç okul da çok iyi okullar, eğitim açısından büyük farklar olduğunu sanmıyorum çünkü zaten itü-odtü-boün-koç-sabancı-bilkent hocaları ya lisanslarını yine bu okullardan almış oluyor, ya da bu saydıklarımdan en az birinde çalışmış oluyor. Ha ama şu var, devlet okullarında Sabancı kadar hocalarla iletişim halinde kalabileceğini sanmıyorum. Bir de Sabancı'da yurtdışı-staj imkanları çok geniş, bu da tabii ki cv'in için kıymetli oluyor ve yine maalesef devlette bu imkanlara ulaşmak kolay değil. Keza kampüs olanakları da aynı şekilde.
  • Savanbey2 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Savanbey2 S kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim hocam başarılarınızın devamını dilerim. Almanya genel olarak havası ve insanlarıyla soğuk bir ülke. Bildiğim kadarıyla da Hollanda sosyal bilimlerde daha ileri bir seviyede. Neden orayı tercih etmediniz acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 12 Ağustos 2020; 18:30:35 >
  • prnwl P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Aslında sosyal bilimlerde genel olarak şu ülke iyi bu ülke kötüden ziyade hangi alanda hangi okul daha iyi mantığıyla ilerliyor. Hollanda'da bir dönem erasmus, bir yaz da staj yaptım. Çok sevdiğim bir ülke fakat pahalı ve okullar ücretli(10k euro civarı yıllık). Okul parasını karşılayan bursları da, eğer Avrupa dışından geliyorsa öğrenci, çok az insana veriyorlar. Amsterdam'dan kabul aldım fakat burs çıkmadı. Öyle olunca alternatiflere yöneldim ben de. Bir yaz da Berlin'de staj yaptım ve sevmiştim baya. Almanya'da eğitim ücretsiz, Hollanda'ya göre hayat daha ucuz ve gideceğim okul benim çalışmak istediğim alanda çok iyi, hatta Avrupa'daki en iyi okullar arasında göseriliyor sıralamalarda. O yüzden Almanya'yı tercih ettim.
  • Savanbey2 S kullanıcısına yanıt
    hocam siz yurt dısında stajlar yaptım dediniz, peki sizce şans mıydı yoksa üninin yurt dısında bir adı var da yurt dısındakiler sabancının stajlarını kabul mü ediyor sorum çok tuhaf oldu da asıl sorum sabancının adı yurt dısında iyi midir ,))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş aradınız mı ya da buldunuz mu hocam ?Psikoloji sizce bu saatten sonra okunur mu akdeniz çukurova falan geliyor gelirse
  • Ahahah anladım hocam. Stajları üniversitelerde yaptım akademide ilerlemek istediğim için. Birini Berlin Freie Üniversitesinde, diğerini Leiden Üniversitesinde. İkisine de kendim başvurdum fakat kabul alma sebeplerim Sabancı'da aldığım dersler, yaptığım projeler ve referanslarını aldığım hocalarımdı. Ama gidebilmemin en büyük nedeni kabulleri aldıktan sonra Sabancı'nın Erasmus+ programına başvurup aylık burs alabilmemdi. Aylık 600 euro sağladı Sabancı iki staj için de bana. Yani evet Sabancı maddi/manevi imkan sunmasaydı gidemezdim. Ha benimkilerin dışında sadece Sabancı öğrencileri için açılan çok kontenjan oluyor zaten yurtdışında, hem akademide yani lablarda vs. hem de şirketlerde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.