Şimdi Ara

ESKİ BİLGİSAYARIMA UYGUN LİNUX

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim çok eski bir bilgisayarım var. 2002 model acer intel pentium3 500 Mhz, Ati ekran kartı 4 mb, 40 gb harddisk, 256 mb ram, Windows xp.
    Sistemimi geliştirmek istiyorum ama babam yeni laptop aldığı için izin vermiyor. Ayda bir açıyorum. Kullandığımda yok.
    Herhangi bu sisteme uygun bir linux veya windowstan başka herhangi bir işletim sistemi varsa (hangisi olursa olsun) söylerseniz sevinirim.
    Ayrıca türkçe olursa sevinirim

• 386 makinada Pupe linux gayet güzel çalışıyor. Gerisini sen düşün.
  • Pentium 2 400Mhz sistemde XP kullanıyorum, sorun yok.
    Tabi XP full sürüm değil, kendim nLite ile yaptım.
    Tek sorunun ekran kartı, onuda Geforce 4 MX 440 AGP 2x yaparsan sorun olmaz.
    Sana 2.el ekran kartı tavsiye ederim.
    2.el ekran kartının tek sıkıntısı fanı olur.
    Fanı da değişirsen basit işler için, örneğin internet, DVD yazmak, MSN, divx izlemek için bilgisayarı daha kullanabilirsin.
    Yapamayacağın şeyler video dönüştürmek ve son sürüm oyunları oynayamamak olur.
    Bilgisayarı kullanmayacağım diyorsanda fakir bir cocuğa veya okul dernek gibi yerlere bağışla.
    Her yerde son sürüm bilgisayar kullanılmıyor.
  • puppy linux'un türkçe klavye desteği yok..
    xubuntu & vector linux

bunları denemeni öneririm..
  • Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Hepsini araştırdım. Vector Linux'a karar verdim. Nereden indirebilirim? Kurulumu nasıl yapmam gerekir?
    Türkçesi düzgün mü? Kurmam önerdiğiniz program vs. birşey var mı? Hayatım da linux görmemiş birisi olarak sorularımı cevaplarsanız güzel olur.

quote:

Pentium 2 400Mhz sistemde XP kullanıyorum, sorun yok.
    Tabi XP full sürüm değil, kendim nLite ile yaptım.
    Tek sorunun ekran kartı, onuda Geforce 4 MX 440 AGP 2x yaparsan sorun olmaz.
    Sana 2.el ekran kartı tavsiye ederim.
    2.el ekran kartının tek sıkıntısı fanı olur.
    Fanı da değişirsen basit işler için, örneğin internet, DVD yazmak, MSN, divx izlemek için bilgisayarı daha kullanabilirsin.
    Yapamayacağın şeyler video dönüştürmek ve son sürüm oyunları oynayamamak olur.
    Bilgisayarı kullanmayacağım diyorsanda fakir bir cocuğa veya okul dernek gibi yerlere bağışla.
    Her yerde son sürüm bilgisayar kullanılmıyor.

Bende de xp var sorunsuz kullanıyorum. Laptop olduğu için babam eski bilgisayarımı yükseltmeme izin vermiyor. Kenarda boş boş duruyor. Bazılarına vermeye çalıştım ama bu ne biçim sistem kendim alırım daha iyi diyorlar (4 mb ekran kartı) komşuya vercektim oda yeni bilgisayar aldı. Kardeşlerim flash oyun oynuyor bazen, kraloyuna giriyor. Kenarda boş boş durmasın, en azından bi linux öğreneyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leiter -- 23 Eylül 2009; 10:29:29 >

• Vector Linux indiriyorum şu an. Kurulumu anlatabilecek varsa iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://news.softpedia.com/news/Installing-VectorLinux-5-9-GOLD-Edition-76471.shtml

buradaki kurulumu takip etmeni öneririm zira vectorlinux'un kurulumu çok karışık..
    fakat performanslı...

ben kurdum pc ye deniyorum yakında xp, xubuntu, vectorlinux karşılaştırması bitecek.

hız testini foruma koyacaım ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 24 Eylül 2009; 22:46:50 >
  • PARDUS ü dene ama kasabilir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Pardus- -- 15 Ekim 2009; 20:22:35 >
  • pardus kde kullanıyor kasar o bilgisayarı. Xubuntu ve vector iyidir.
  • Zenwalk GNU/Linux'u deneyebilirsiniz. Bayağı hızlı ve performanslıdır.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.