Şimdi Ara

Eşit işe Eşit Ücret?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben sizin bir konudaki görüşlerinizi almık istiyorum. Ben öğretmenim. Hükümetin eşit işe eşit ücret kapsamında yaptığı bazı maaş düzenlemeleri oldu. Buna göre şu anda okulumuzda görev yapan memur arkadaş, kendisi lise mezunudur ve bu yeni düzenleme sayesinde benden yüksek maaş alıyor. Hizmetli arkadaş ise benimle neredeyse aynı ücreti alıyor. Üniversite mezunu olmuş ve ilk atamasında memleketin en ücra köşelerindeki köylerde işe başlamış, aynı anda 40-50 öğrenciyi hem zabtetme, hem dersi sevdirme, hem örnek olma, hem de bilgi öğretmekle mükellef halde günde 6 ders saati geçiren öğretmenler adına konuşursak, acaba bu maaşlandırma haksız değil mi?

Ben hükümeti eleştirmek falan istemiyorum. Siyasetten de hiç anlamam, takip de etmem zaten. Tek amacım acaba ben bir öğretmen olarak yanlış mı düşünüyorum? Halkın gözünde öğretmenin değeri nedir? Bunları öğrenmek istiyorum.

Saygılar...

• Günde 6 saat (aslında 5) çalışıyorsun aldığın ücretten memnun değilsin ha ?
    Millet günde 5 saat part time çalışıyor aldığı para 300tl. Yaz tatilinizi saymıyorum bile.
  • Bu konuda eşitlik ancak geri kalmış komünist zihniyetlerde görülür ve kesinlikle haklısınız adaletli bir uygulama değil. İlerlemenin önünde büyük bir engel oluşturmakta. Kendisini sürekli geliştirmesi gerekir öğretmenlerin. Bu da ancak maddi refahla mümkün. Eşitlik sağlayacağız diye hizmetlinin maaşını artırıp öğretmenin maaşını dondurmak büyük bir hata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 16 Kasım 2011; 14:05:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Günde 6 saat (aslında 5) çalışıyorsun aldığın ücretten memnun değilsin ha ?
    Millet günde 5 saat part time çalışıyor aldığı para 300tl. Yaz tatilinizi saymıyorum bile.

Birincisi, aldığım maaştan memnun olmadığımı nerden çıkartTIN?

İkincisi, benim mesaim günde 9 saattir. 6 ders saatine giren arkadaşlarım da derse hazırlık hariç en az 6 saat (SENin kolundaki saatin altı saati) fiilen görev yapar. Bunlara, planlar, veli görüşmeleri, deneme sınavları, ödev kontrolleri, yazılıların değerlendirilmesi, notların sisteme girişi, saçma anketler... gibi birçok şey daha var.... bunlar HARİÇ...

Ve son olarak, ben 22 yaşıma kadar kafa patlattım ders çalışacağım diye. Ve yazları da çalıştım. Devletin verdiği krediyle okudum ve geri ödedim borcumu. Başkaları bilardo salonunda top çarptırırken ben kalem eskitiyordum.

• Haftada 24 saat staj yapıyorum aldığım para 200 tl bana nolacak
  • Zihniyete bak. Kendisiyle öğretmeni kıyaslıyor. Öğretmenler bir tarafa diğerleri bir tarafa. Önce bunu bir kafanıza sokun.
  • Nereye bi tarafa birader? Cok gaz yemissiniz unide belli.
    Meslegim kaptanlık ve gunde 20 saat calıstım yanlıs anlasılma olmasın.Bende esitlik istiyorum ama herkez degnegin ucu kendine dokununca isyan ederse orda dur derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trablon -- 16 Kasım 2011; 14:25:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

Nereye bi tarafa birader? Cok gaz yemissiniz unide belli.
    Meslegim kaptanlık ve gunde 20 saat calıstım yanlıs anlasılma olmasın.

Ben öğretmen değilim ki. Ticaretle uğraşıyorum. Ama öğretmenlerin hakkının yendiğini düşünüyorum. Bir ülkede öğretmene gereken değer verilmezse sonucun ne olacağı ortada işte.
  • He 500 fazla verseler cok guzel nesiller yetistirecekler oyle mi? Bu mesajından belli nasıl nesil yetistigi.
    Paraya endekslerseniz nesil yetistirme isini daha cok yolunuz var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trablon -- 16 Kasım 2011; 14:48:19 >
  • Meseleyi 500 tl'ye indirecek kadar basit düşünmeyin. Mesele sadece maaş da değil. Eğitim ancak yetişmiş elemanlarca verilebilir. Yetişmiş eleman için de gerekli donanım ve maddi refah şarttır. Bugün bilgi ve teknoloji üreten ülkelerde kalifiye elemanlar, 3. sınıf okullarda güç bela geçinenlerin eğitim verdiği yerlerde mi eğitim görmekte?
    Bunun neresini anlayamadınız çok enteresan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 16 Kasım 2011; 14:47:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

Meseleyi 500 tl'ye indirecek kadar basit düşünmeyin. Mesele sadece maaş da değil. Eğitim ancak yetişmiş elemanlarca verilebilir. Yetişmiş eleman için de gerekli donanım ve maddi refah şarttır. Bugün bilgi ve teknoloji üreten ülkelerde kalifiye elemanlar, 3. sınıf okullarda güç bela geçinenlerin eğitim verdiği yerlerde mi eğitim görmekte?
    Bunun neresini anlayamadınız çok enteresan.

Bak mesele para degil diyip paraya donuyorsun.Donanımlı elemanı uni yetistirir .Cagdas toplum duzeyinde egitim verememesi bilgisinin dusuklugudur.Her maddi sorunu olan isini yapamıyorsa hic kimse is yapamaz cunku toplumdaki insanların refah duzeyi belli is ogretmene kalmazdı AMA boyle olmasını savunmyorum dikkat cekmek istedigim nokta bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın zihniyeti.Bu yuzden ben gunde 20 saat calısırken isyan edersem sadece benim sorunumu paylasanlar o da belki yanımda oluyor.Hal boyleyken ogretmenlerin isyan etmesi cokda TIN.

• Yaptığınız hizmetler karşılığında ne kadar ücret size hizmetlerinizin karşılığını aldığınızı hissettirirdi? Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Günde 6 saat (aslında 5) çalışıyorsun aldığın ücretten memnun değilsin ha ?

Arcatera , bu sağlıklı bir iletişim şekli değildir hatta iletişimle ilgili eğitimlerde sağlıksız iletişimde bu örnek verilir.

Hatta detaylandırayım :
    Konuyu açanın mesajında çocuk benliği ağır basmaktadir , sizin mesajinizda da ana-bana benliği ağır basmaktadir

Benimde bu mesajimda ana-baba benliği ağır basmakta. Bu demek oluyorki yazdiklarim bir fayda sağlamayacak ama olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeVeL -- 16 Kasım 2011; 15:42:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trablon

Nereye bi tarafa birader? Cok gaz yemissiniz unide belli.
    Meslegim kaptanlık ve gunde 20 saat calıstım yanlıs anlasılma olmasın.Bende esitlik istiyorum ama herkez degnegin ucu kendine dokununca isyan ederse orda dur derim

Iyi bir egitimden gecmedigi belli arkadasimizin, ne üsluptan haberi var, ne de saygidan. Kimse kusura bakmasin, kazanilacak para günlük calisma saatiyle esdeger tutulup ona göre degerlendirilemez.

Bu mesaji yazan kacinci kaptan bilmiyorum, ama 1. kaptan olup güverteyi temizleyenle ayni maasi alsa acaba nasil hissedecek kendini? Kaptan maptan, beni irgalamaz bile. Güverteyi o karda yagmurda temizleyen adam, ya da ömrünü makine dairesinde geciren eleman daha fazla para alsa?

Biri de cikmis doktorlara laf etmis, tam gün yasasi cikinca aglamislar, kliniklerini kapatmislar. Halt etmis bunu söyleyen, kiskancligindan catlamis resmen. Tip fakültesi 6 yildir, üstelik cogu üstüne 4 yil uzmanlik da yapar. Bununla birlikte meslek hayatinda, uyduruk bir memurun hatasiyla kendi isine esdeger bir hata yaptiginda bunun bedelini hastalarindan biri hayatiyla ödeyebilir. Hata yapmayip herkese saglik dagitirsa da isini iyi yapmis olur. Ayrica bu adamlarin gece nöbetleri, araliksiz 48 saat calismalari vesaire de cabasi. Dolayisiyla risk ve sorumlulugu da hesaba katacak olursa kisi bu meslegin elbette cok daha fazla kazanmasi icap eder!

Dolayisiyla kimse kusura bakmasin, doktorlara uzatilan dile toprak yalatilir. Kendi meslegimin ülkemdeki durumuyla ilgili konusmuyorum bile, bu mantiktir bu meslegi bu memlekette bu hale sokan.

Ayni mantikla kiytirik bir memurla bir ögretmen de bir tutulamaz. Ögretmen, ögretmen olabilmek icin onca sene egitimden geciyor, onca maddi skntinin altina giriyor ve gününün büyük bölümünü buna harciyor. Kimse bu meslegi diger mesleklerle bir tutamaz, zira her meslegin kendine göre bir özelligi vardir. O okulda temizlik yapan ya da herhangi alelade bir isle ugrasan bir memur, is saati anlaminda ögretmenle esit süreyi harciyor da, ögretmenin örnegin evde sinavlari organize etmesi, sinav kagitlarinin okunmasi, ders programinin düzgün uygulanmasi, konunun etkin islenmesiyle ilgili calismalari ve benzeri de devlet tarafindan karsilaniyor mu? Diger memur evinde göbegini kasiyip televizyonunu seyrederken ögretmen bunlarla da ilgileniyor.

Sapla samani ayirin, ezikliginizi de mesleklerden cikarmayin. Okusaydiniz, siz de olsaydiniz.

Kedi ulasamadigi cigere mundar dermis hesabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 16 Kasım 2011; 15:03:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Selamlar..

Ben sizin bir konudaki görüşlerinizi almık istiyorum. Ben öğretmenim. Hükümetin eşit işe eşit ücret kapsamında yaptığı bazı maaş düzenlemeleri oldu. Buna göre şu anda okulumuzda görev yapan memur arkadaş, kendisi lise mezunudur ve bu yeni düzenleme sayesinde benden yüksek maaş alıyor. Hizmetli arkadaş ise benimle neredeyse aynı ücreti alıyor. Üniversite mezunu olmuş ve ilk atamasında memleketin en ücra köşelerindeki köylerde işe başlamış, aynı anda 40-50 öğrenciyi hem zabtetme, hem dersi sevdirme, hem örnek olma, hem de bilgi öğretmekle mükellef halde günde 6 ders saati geçiren öğretmenler adına konuşursak, acaba bu maaşlandırma haksız değil mi?

Ben hükümeti eleştirmek falan istemiyorum. Siyasetten de hiç anlamam, takip de etmem zaten. Tek amacım acaba ben bir öğretmen olarak yanlış mı düşünüyorum? Halkın gözünde öğretmenin değeri nedir? Bunları öğrenmek istiyorum.

Saygılar...

Anladığım kadarıyla, sizin maaşınızda bir azalma olmadı. Sizden düşük alan daha eğitimsiz kişilerin maaşı size yaklaştı. Doğru mudur bu?

Ben de üniversite,master falan derken bayağı dersle haşır neşir oldum. Mezun olduktan sonra da işleri yetiştirmek uğuruna kimi zaman bayram tatili, hafta sonu tatili gece, gündüz demeden çalıştım. Hala da yeri geldiğinde çalışıyorum. Emin olun bir öğretmenden daha fazla okudum, ve şu anda onlardan çok daha fazla çalışıyorum. Üstelik onlar gibi iş garantimiz de yok. Şimdi onlardan fazla kazanıyor olmam normal midir sizce?
    Belki de bu nedenle eşit işe eşit ücret kulağa çok hoş geliyor aslında.

Öğretmenlik elbette saygı duyduğum bir meslek, geleceği yetiştiren onlar çünkü. Ancak bu gün ülkemizde sorunlar varsa bunları geçmişteki öğretmenlerimizde mi aramalıyız?

Halinize şükredin demiyorum, elbette biz dışarıdan bakanların göremediği nice durumlarınız vardır.
    Bu durumda hakkınızı sonuna kadar aramanızı desteklerim tabi ki de...

• Memurlar devletin ve halkın sırtında bir yüktür.

bazı kuruluşlar hariç

eğitim vb. alanlar özelleştirilmelidir.

o zaman sorun çözülecektir.
  • Egitim özellestirilirse vay bu milletin haline. Tüm okullar dersanelesecek demek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Egitim özellestirilirse vay bu milletin haline. Tüm okullar dersanelesecek demek...

hocam yalan yok bu ülkede ki özellikle öğretmenlerin %90n daki zihniyet şu ben öğretmesemde devlet paramı vericek çok ca duyduk zaten öğretmenlerimizden şimdi yalan atmayalım.

ve ülkedeki insanların çoğu devlette memur olmayı devlete kapağı atmak olarak nitelendiriyor dershanede 3 tane 25 24 yaşında 2 kız 1 erkek var kpss için dershane geliyorlar niye kpss niye memurluk diye soruyorsun kendime düşkünüm tembelim hafta sonlarım olur az çalışır çok para alırım.

öğretmenlerde buna örnektir.okulların başarısı zaten belli.
  • Okullarin basarisi belli, evet. Sen ingilizce ögretmeninden matemetik ögretmeni, din hocasindan da tarih ögretmeni yaparsan okullarin su anki halie sükretmek gerekir. Ögrenciye tablet sacmaligina gelene kadar adam gibi kadrolara brans ögretmeni alsin devlet. Suclu devlettir, ögretmen degil. Ögretmenlere ne zamandan beri iyi maas veriyorlar? Benim haberim yok acikcasi.

Bir de, su esit ise esit maas milletvekillerini, mesela basbakani neden vurmaz, hic anlamiyorum. Cumhurbaskaninin maasi aylik 33.500 liraymis, ne yapiyor da aliyor o kadar parayi? O aliyorsa diger memurlar neden esit ise esit sise olayina maruz kaliyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 16 Kasım 2011; 15:48:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Egitim özellestirilirse vay bu milletin haline. Tüm okullar dersanelesecek demek...

hocam yalan yok bu ülkede ki özellikle öğretmenlerin %90n daki zihniyet şu ben öğretmesemde devlet paramı vericek çok ca duyduk zaten öğretmenlerimizden şimdi yalan atmayalım.

ve ülkedeki insanların çoğu devlette memur olmayı devlete kapağı atmak olarak nitelendiriyor dershanede 3 tane 25 24 yaşında 2 kız 1 erkek var kpss için dershane geliyorlar niye kpss niye memurluk diye soruyorsun kendime düşkünüm tembelim hafta sonlarım olur az çalışır çok para alırım.

öğretmenlerde buna örnektir.okulların başarısı zaten belli.

Öğretmenlerin işinin sadece 7 saatten ibaret olduğunu sananların var olması ne üzücü. Yazılı sorularını hazırlamak var(A,B kitapçığı, girdiği her sınıf için de ayrı soru), sonra o yazılıları okumak var, daha sonra o notları e-okula girmek var, daha daha sonra davranış notları, proje ödevleri, sözlü notları, veli toplantıları, etkinlik dereceleri vs. bir sürü işlem var. He bir de sayısal alanda öğretmenlik yapıyorsanız evde kendiniz de soru çözmelisiniz, aksi halde öğrencinin sorularını yapamazsınız. "Ben uğraşmamayım da okuldaki öğretmen uğraşsın" mantığıyla çocuğunu okula gönderenleri dahil etmiyorum bile-ki büyük bir gurubu oluşturuyorlar-.

Bir meselede katılıyorum, insanların çoğu rahatına bakmak için memur oluyor. Ama rahatına bakmak için öğretmen olanın vay aklına.. Çocuğunun tenefüste kolu incinse "öğretmen nerdeydi, ne yapıyordu?" oluyor. "Bu çocuğun daha önce kolu kırılmış, sen nerdeydin?" diyemiyor hiç bir öğretmen karşılık olarak.

Eğitimin özelleştirilmesi diye bir şey olur mu hocam yapmayın yahu. Adı üstünde, "Milli" Eğitim Bakanlığı.

Not: Genele hataben konuştum, siz sadece size söyleyebileceğim yerleri üstünüze alının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 16 Kasım 2011; 17:42:53 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.